vineri, 27 august 2010

Invataturile lui Boc ! - preluare videonews.ro

"Speram sa aducem tinerii din terase si malluri la bibloteca"
Premierul Emil Boc a mers, vineri dimineaţă, într-o vizită de lucru la şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale. La finalul acesteia, primul-ministru a declarat că investiţia este benefică din toate punctele de vedere şi că speră ca tinerii să renunţe la terase şi mall-uri în favoarea culturii. În timp ce explica acest lucru, însă, premierul a fost trădat de limba română, întâmpinând mici dificultăţi la pronunţarea unui cuvânt



Toata aceasta mica istorioara, ma face sa ma bucur, ca nu mai sunt suficient de tanar sa intru in zona de interes a primului ministru si sa fiu tarat in vreo bibloteca ! Si inca de cine !
Adevarul este ca, una dintre putinele mele variante de cosmar, se refera la o situatie in care sunt din nou la scoala, pus in fata obligatiei(de asta data) de a invata si a da examene !

11 comentarii:

  1. cred ca il si interesa foarte tare; avea noaptea insomnii ca nu era gata biblioteca si scapa tineretu din mana....la terase si malluri...ce berbec...(imi place blogul tau)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot sa cred ca ai publicat tu personal asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. adica ne face si prostii

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Cred că nevastă-sa a fost tare mândră!ea e cadru universitar la Litere(nouă,studenţilor ei,ne scădea drastic nota pentru astfel de greşeli!).
    Pe de altă parte,probabil că cel/cea care îţi scrie blogul,Serghei,le are cu gramatica (excepţie făcând "Toata aceasta mica istorioara, ma face sa ma bucur, ca nu mai sunt suficient de tanar ",unde cele două virgule nu au ce căuta!),însă tu nu eşti cel mai potrivit să dai lecţii de limba română...no ofense!Vedem paiul din ochii altora,dar nu vedem bârna din ochii noştri!
    Şi unde mai pui că normele gramaticii au fost adoptate uzului actual al generaţiei medii de intelectuali din Bucureşti...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca boc asta habar nu are de realitatea pe care o traim , de starea de spirit din tara! ce sa faci la biblioteca?daca sistemul trebuie schimbat , copii educati de mici , ce sa mai faca astia la biblioteca?sa nu mai vada smecheriile pe care le fac politicienii, sau institutiile statului?:))nu sunt de acord nici cu manelizarea si incultura, dar nici cu prostirea asta , in masa, a lui boc.

    RăspundețiȘtergere
  6. si chiar daca nu ar trece Serghei pe aici,desi eu cred ca o face,blogul este placut!
    Mai erau niste idioti care spuneau ca Serghei isi posteaza singur comentarii, de bine, pe blog:))))
    Serghei , multa sanatate!
    Multi din cei cu prea multa scoala ,nu au 'scoala vietii' a lui Serghei.

    RăspundețiȘtergere
  7. @varlaam: ce să mai facă ăştia la bibliotecă?! să se educe singuri,tocmai pt că sistemul e de rahat,iar în şcoală (ca instituţie) nu înveţi nimic adecvat anului 2010,ci anului 1980!
    Chestia asta cu şcoala vieţii vs. cultură e o scuză inventată de cei care se mulţumesc să fie "şmecheri" şi atât.Trebuie să ai din ambele! şi contrar multor opinii,Serghei e orice,numai prost nu!De învârtit se învârte!

    RăspundețiȘtergere
  8. un om nu se poate educa singur, la 20 ani, gata, se duce la biblioteca si e 'cult'..in primul rand familia, valorile pe care le invata in familie, mass media si scoala.Nu poti trimite un om la biblioteca, dupa ce e intoxicat de prostie, de 'manele'(adica tot felul de nonvalori) incepand de acasa, din curtea blocului ,pana la tv, sau chiar si la scoala.
    iar ei daca vad ca 'smecheria' merge incepand chiar de la policieni, chiar de la boc,normal ca o iau drept model.
    iar boc stie asta,100 %:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt de acord cu tine că nu poţi trimite pe cineva la bibliotecă şi gata,ai rezolvat problema,e cult.Asta se obţine în timp şi după ceva muncă! Dar nici nu cred că îţi impune cineva să asculţi manele dacă frate-tu o face,să te uiţi la "iubire interzisă" pt că maică-ta se uită,sau să nu înveţi pt că "oricum profa te trece,doar e in joc reputaţia ei,nu poate avea în clasa 15 repetenţi!".NU îţi impune nimeni un model,ţi-l alegi tu singur!
    Cunosc o mulţime de oameni care frecventează şi cluburile şi bibliotecile,sunt oameni cu care te poţi şi distra,dar cu care ai şi ce povesti.
    Boc îţi dă biblioteca,tu alegi daca mergi sau nu.Oricum,simplul fapt că i-a mutat sediul,sau ce-a făcut,nu o să determine pe nimeni să meargă la bibliotecă.
    P.S. Nici mie nu-mi place Boc,dar nu mă leg de el pt orice rahat!Şi nici nu mă gandesc că dacă sistemul,mama,tata,purcelul,căţelul,media sunt cum sunt,n-am incotro şi mă pliez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca nu am fost suficient de clar in aceasta postare.Prima parte a postariii ca si video clipul apartin videonews.ro.
    Partea pe care o criticam - vis-a vis de Boc -este ca degeaba le dai tinerilor o bibloteca la dispozitie, daca pe de alta parte le tai finalitatea efectuarii unui studiu prin diminuarea in masa a salariilor bugetarilor,prin impozitarea drepturilor de autor si alte masuri de acest gen (vezi atitudinea fata de profesori,medici etc).
    Pe mine asta m-a enervat, faci parada ca dai in folosinta o bibloteca,te impaunezi cu forma dar uiti continutul,perspectiva.
    Orice tanar care studiaza trebuie sa aiba in fata si finalitatea acestui studiu.
    Sigur, poate sa studieze si din pasiune pura, dar tu in calitate de administrator al intregii societati (ca prim ministru)prin masurile pe care le iei trebuie sa ii motivezi sa vina la bibloteca sa studieze.

    RăspundețiȘtergere
  11. poti sa le dai tinerilor mai multe "bibloteci" ... ideea e ca trebuie sa stii cum sa le dai. nu pui un pitic de la circ sau un borfas pseudoartist sa vorbeasca despre "bibloteci". niciodata

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...