Trecutul meu

Amintiri : Catalogul Expozitiei organizate impreuna cu colegul si prietenul meu Petre Velicu (stabilit in Franta in prezent) in anul 1982 la Galeria "Caminul Artei" .
Vremuri trecute in care arta inflorea si tinerii artisti (cum eram noi pe vremea respectiva) erau sprijiniti sa isi promoveze creatiile

autor : Serghei Niculescu-Mizil

autor : Serghei Niculescu-Mizil

autor : Serghei Niculescu-Mizil

autor : Serghei Niculescu-Mizil

autor : Serghei Niculescu-Mizil

autor : Serghei Niculescu-Mizil

autor : Petre Velicu

autor : Petre Velicu

autor : Petre Velicu

autor : Petre Velicu

autor : Petre Velicu

autor : Petre Velicu


Poze de la un Revelion de la Predeal 1978/1979


Manel Stefanescu (cumnat) ,Mihai Tache 


Lustig ,Mihai Tache,Teta (veriosoara) impreuna cu sotul,


La Paris la 20 de ani


Impreuna cu unchiul Paul Zainescu si unul din fratii lui tata, Puiu Niculescu-Mizil la un eveniment in familie

Cu Romica Puceanu la un chefCu Tatiana Zabet in anii '80

preluare www.ina.fr
interviu Valentin Ceausescu - in 09.11.1994


retrouver ce média sur www.ina.fr
retrouver ce média sur www.ina.fr

partea 1


partea 2


partea 3


partea 4


partea 5


partea 6


partea 7


Interviu realizat în august 2006

Paul Niculescu Mizil

“EU SÎNT COMUNIST


Paul Niculescu Mizil 2

Paul Niculescu - Mizil a fost unul din politicienii marcanţi ai României. Într-o epocă în care majoritatea conducătorilor erau urîţi de o ţară întreagă, el a reuşit să fie perceput drept "comunist de bine". Absolvent al şcolii militare şi facultăţii de ştiinţe economice, Niculescu - Mizil a condus şcoala de partid "Ştefan Gheorghiu", a fost ministru al învăţămîntului şi al finanţelor. În 1981, în urma unor divergenţe cu Nicolae Ceauşescu, a cerut eliberarea din toate funcţiile de partid şi de stat, însă a fost refuzat, fiind numit preşedinte la Centrocoop. Pentru cîteva luni, după revoluţie a fost numit ministru al comerţului interior. Din biroul de ministru a ajuns direct la Jilava, fiind condamnat la închisoare pentru fapte săvîrşite în perioada comunistă. La 83 de ani încă mai contestă condamnarea de după revoluţie.

- Cum regăsiţi România la aproape 17 ani de la revoluţie? Schimbată în bine, în rău?

- Este o întrebare pe care şi-o pune orice om de bun simţ care vrea să ştie în ce situaţie se află ţara noastră. Cei 17 ani sînt de involuţie. Există obiceiul să se spună că la noi a fost o revoluţie. Nu sînt un chiţibuşar al definiţiilor, nu asta mă interesează, dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat, eu vreau să abordez lucrurile în fond. O revoluţie înseamnă a împinge societate în faţă, ori societatea românească după 1989 nu a fost împinsă înainte, ci a dat înapoi. Şi asta în toate domeniile şi aş începe cu cel extrem de important, care vădeşte forţa de existenţă a unui popor, e vorba de activitatea productivă. România şi-a redus producţia în toate domeniile.

- Dar s-a spus că se reduce producţia pentru că avem o energie energofagă, că industria era un morman de fiare vechi

- Astea-s basme. Care industrie energofagă? Hai să iau combinatul de la Galaţi. Păi combinatul ăsta ce reprezenta? Era o întreprindere, cumpăram de la sovietici gaze, fier, oţel, îl prelucram şi îl vindeam în cel mai rău caz în Uniunea Sovietică. Cîştigau sute de oameni de pe urma acestuia. Galaţiul dacă a trăit, a trăit de pe urma combinatului, iar industrie energofagă ... să nu mi se spună poveşti. Am avut o flotă de pescuit oceanic. Unde este?

- De flotă poate trebuie să-l întrebăm pe actualul preşedinte al României

- Nu vreau să întreb pe nimeni, nu vreau să judec, vreau să constat. În 1978-1979 am fost trimis de ţara asta ca şef al unei delegaţii la inaugurarea unei rafinării româneşti de petrol în ... nu Pakistan, ţara cealaltă de lîngă Pakistan ... şi am participat la o adunare. A venit la mine un cetăţean care nu-l cunoşteam, în uniformă de constructor şi mi-a zis: «d-le Niculescu Mizil vă felicit. Sînt inginer american şi am participat în 1959-1960 la construirea rafinăriei de la Brazi, făcută cu utilaje importate. Vă felicit pentru faptul că în 18 ani aţi fost capabili, nu numai să o puneţi în funcţiune, dar şi să creaţi acolo produse de cel mai înalt nive »". Preşedintele ţării gazdă a rămas cu gura căscată. Unde-i industria asta acum? Am produs tractoare. Tractoarele româneşti, aşa cum erau ele, erau vîndute în nenumărate ţări, chiar în America. Ce-a fost rău? Am avut o industrie constructoare de maşini, de tehnică de calcul, unde sînt toate astea?

- Totuşi, dacă aveam o industrie bună, de ce nu se dădea la oameni de mîncare, de ce trebuiau să se bată oamenii pentru un kilogram de carne, pentru cîteva portocale?

- Asta-i altă problemă. Îţi pun întrebarea, azi nu se bat oamenii pentru aşa ceva?

- Acum se găsesc în toate magazinele

- Se găsesc, dar pentru ăia care au bani. Azi societatea românească e împărţită în oameni cu bani, care au dreptul să trăiască, să chefuiască şi oamenii fără bani, care au doar dreptul să moară. Şi cînd mor nu au posibilitatea să fie îngropaţi ca lumea. Mai bine este să creăm o societate dreaptă, în care oamenii să aibă toate drepturile. Vezi, acum ne lăudăm că avem drept de vot, televiziune. Sînt de acord, e bine, cu toate că astea au şi aspectele lor negative. În ce priveşte dreptul de vot nu înţeleg nimic. Văd doar că politicienii care conduc ţara, inclusiv primul ministru şi preşedintele se înjură unul pe altul. Asta este singura fericire pe care o dau românilor. În ce priveşte televiziunea, e şi rău că o avem pentru că e un mijloc de intoxicare a populaţiei, de manevrare şi mi-e frică mai ales de manevrarea tineretului.

« Ceauşescu se considera zeul poporului român. Cînd a fost împuşcat spunea că nu dă socoteală decît Marii Adunări Naţionale. El credea că ceea ce face este corect, bun. Dar nu putem să aruncăm totul în spatele lui Ceauşescu. E suficient că a fost asasinat în mod ordinar ».

- Sa spus în nenumărate rînduri că doctrina comunistă nu e una profund negativă, dar că a fost aplicată rău în România

- N-aş putea să spun că a fost aplicată rău. Doctrina comunistă trebuie să o analizăm istoric, una a fost cea pe care au elaborat-o Marx, Engels şi alţii, care bună sau rea nu poate fi scoasă din istorie. Problema este de modul în care s-a realizat în viaţă. La noi marxismul s-a realizat în viaţă prin intermediul experienţei sovietice, care nu a fost benefică pentru marxism, socialism, ideile progresiste.

Paul Niculescu Mizil 2

- Înseamnă că au aplicat-o prost sovieticii şi noi am preluat-o de acolo?

- Nu au aplicat-o prost, ci potrivit condiţiilor lor. Ei au avut o revoluţie militară, război civil, statul sovietic e rezultatul continuării unui imperiu în care domnea pumnul de fier al ţarului. Toate astea şi-au pus amprenta pe societatea nouă care s-a făcut. Eroarea istorică care s-a produs după aceea e că în ţările din estul Europei s-a aplicat ad-litteram această experinţă care nu corespundea condiţiilor concrete din aceste ţări, iar dacă cineva vroia să iasă cît de cît din cadrul acestei experienţe era pus la punct. A încercat Tito să iasă, a fost pus la punct, au încercat nemţii, polonii, au fost puşi la punct. Au încercat cehii în '68, au fost trimise tancurile şi i-au înăbuşit. Cînd a încercat România să facă o abatere, pentru că noi am militat foarte mult pentru un socialism naţional, au fost presiuni economice, politice, militare ca să intrăm înapoi în rînduri. Deci, dacă n-au mers bine lucrurile cu construcţia socialistă sau dacă au fost şi eşecuri se datorează nu concepţiilor socialiste, ci faptului că s-a aplicat o doctrină care nu se potriveau relaţiilor din ţările respective, impusă cu tancul.

- S-a vehiculat şi ideea că Nicolae Ceauşescu n-ar fi cunoscut situaţia adevărată din ţară. Aţi stat mai mult timp în preajma lui. Chiar nu cunoştea ce se întîmplă?

- Nu pot să spun că nu cunoştea. Ceauşescu cunoştea foarte bine ce se întîmplă în România, dar avea o optică greşită.

- S-a mai spus că tovarăşa de la cabinetul doi a avut o influenţă negativă asupra lui

- Da, soţia lui a avut o influenţă malefică, dar nu condamn soţia pentru asta, eu condamn pe el pentru că a acceptat această influenţă.

- Şi aţi încercat să-i spuneţi că greşeşte?

- De nenumărate ori, dar n-are rost acum să mă laud cu asta că oamenii o să spună că «sigur, acum îţi convine să spui».

« Am urmărit o mulţime de emisiuni anticomuniste, antisocialiste, împotriva Securităţii, pentru ca să constat că cei care le făceau erau foşti securişti. Nu vreau să dau nume, luaţi lista celor care au dat cel mai tare în Securitate în ultimul timp şi descoperiţi că au fost fie ofiţeri de Securitate, fie informatori »

- România traversează în aceste zile o adevărată isterie securistă. În fiecare zi apar noi şi noi nume de informatori. Credeţi că această campanie o să ducă la deconspirarea adevăratei Securităţi?

- Despre Securitate se vorbeşte într-un anume fel, care nu corespunde adevărului. Nu există ţară, orînduire socială, care să se lipsească de o asemenea instituţie. Ce se întîmplă la noi acum: ni se serveşte o mare minciună, o mare tragedie. Ideea scotocirii în trecutul oamenilor este nefastă pentru poporul român. Noi nu avem nevoie acum să ne adăugăm momente de încordare şi de neîncredere. În situaţia în care este ţara avem nevoie de încredere între oameni, de unirea eforturilor, nu de împărţirea în partide şi o luptă între partide. Avem nevoie de o coeziune naţională pentru a scoate ţara din situaţia în care se află.

- Bine, dar poporul român n-are dreptul să ştie care au fost securiştii, colaboratorii? Deconspirarea fostei Securităţi s-a făcut în celelalte state comuniste în unu, doi, trei ani după revoluţie

- Nu ştiu ce s-a făcut în alte ţări, fiecare să facă ce vrea, dar nu a existat în alte ţări, sau poate nu în toate, o asemenea atmosferă de încordare, de ură, de aţîţare a oamenilor, în Cehoslovacia, Polonia, Ungaria. Şi ce cîştigi tu dacă mîine ai să afli că soţia, fratele sau prietenul a fost informator?

- Nu e vorba de un cîştig personal, ci de unul al ţării. Ar apărea o nouă clasă politică

- Nu e adevărat. Păi nu vezi clasa politică? Este aia care o vezi astăzi.

- Majoritatea foştilor comunişti au fost puşi la zid. Cum de aţi reuşit ca şi înainte şi după revoluţie să fiţi perceput ca un comunist de bine?

- Nu ştiu cum. Am fost şi eu condamnat într-un proces nejust, pentru că toate procesele astea au fost o răfuială cu oamenii care au fost indezirabili, în primul rînd cu cei care s-au situat pe poziţii naţionale, de a nu recunoaşte impunerea de către Uniunea Sovietică a unei politici străine. Dacă eu nu mă aveam rău cu tovarăşii sovietici nu eram nici condamnat, nici judecat, cum s-a întîmplat cu alţii dintre noi care au fost scoşi din proces. Din cauza asta am fost arestat, condamnat, judecat. Nu există nici o dovadă juridică pertinentă pentru pedeapsă. Dacă oamenii mă văd aşa cum mă văd e pentru că şi eu i-am văzut toată viaţa mea bine. Cînd am ieşit în închisoare, după trei ani de puşcărie, au venit copiii să mă ia cu o maşină şi le-am spus să mă lase în Piaţa Universităţii şi am pornit-o pe jos de acolo. După trei ani şi ceva de puşcărie, cînd s-a scris în ziare împotriva mea şi nimeni nu m-a înjurat. Pînă la Piaţa Romană m-au salutat 28 de oameni, opt m-au luat în braţe, m-au sărutat. Mi-a fost suficient.

- Ar mai fi fost posibil comunismul în România într-o epocă a telefoanelor mobile 3G, a laptopurilor, a calculatoarelor tot mai performante?

- Păi care este ţara cea mai performantă în aceste domenii în momentul de faţă? China. Nu numai că au industrie propriu-zisă, dar au pus mîna pe industria americană. Acolo e un comunism naţional şi ţi-am spus de ce au ieşit prost comuniştii din Europa. China n-a fost aşa, cînd sovieticii au vrut să îi impună o anumită politică nu au reuşit. Au avut o politică naţională. Vă spun din propria experienţă. Eu l-am cunoscut pe Mau Tze Dun, am scris despre astea.

- Regretaţi comunismul din România, epoca dinainte de '89?

- Vedeţi, acum există un termen, nostalgic. Odată un ziar din Bucureşti a scris că eu sînt nostalgic sau criptocomunist. Le-am zis: «domnilor, nu mai căutaţi atîţia termeni, eu sînt comunist». În ce priveşte nostalgia, da sînt nostalgic. Chiar şi pentru simplul fapt că aveam 25 de ani şi oftez după acea vîrstă. Dar dacă mă întrebaţi dacă vreau să se întoarcă acest trecut, pot să spun clar şi categoric: nu, nu vreau, nu este posibil în istorie să se întoarcă trecutul. Ceea ce vreau eu este să construim o societate mai dreaptă, vreau să nu ne mai înjurăm unii pe alţii, să nu mai proliferăm ura dintre noi pe diferite motive: Securitate, comunişti, nomenclaturişti. Vreau să ne adunăm românii, să terminăm cu imbecilisimele astea care se produc. Ne închinăm ca la un sfînt la un senator sau deputat şi deodată aflăm că sfîntul ăsta de deputat ne-a minţit tot timpul. Asta nu vreau, vreau ca oamenii să se înţeleagă între ei.

Interviu realizat în august 2006

Paul Niculescu Mizil 3


"Asăzi este la modă răstălmăcirea. După 1945, s-a mers pe linia răstălmăcirii a ceea ce s-a întâmplat până la 23 august 1944. A venit o răsturnare în 1989. Tot ceea ce s-a întâmplat până în '89 estă rău. Nu se poate. Este o părere lipsită de cultură elementară. Un punct de vedere care neagă dezvoltarea societăţii, care crede că istoria începe cu noii oameni ce vin la conducere. Istoria României n-a început nici cu comuniştii, nici cu cei care au venit după comunişti. Istoria acestei ţări este de sute, de mii de ani. A avut suişuri, ocolişuri, coborâşuri. Cu cât trece timpul, lucrurile se aşează şi se ajunge la o normalitate, la civilizaţie, aş zice chiar la o normalitate democratică".Paul Niculescu-Mizil

APEL LA ADEVĂR


Interviu cu Paul Niculescu-Mizil facut, in 1992, in Jilava - publicat de gardianul.ro

"In 1992, Mizil era incarcerat la Jilava, alaturi de multi fosti membri ai Comitetului Politic Executiv. In acea perioada, el ne-a acordat un interviu in care a vorbit pentru prima oara despre Revolutia din Romania si implicarea unor forte straine in acele evenimente. La acea data, aproape toate elementele erau inedite pentru ca se stia doar ca Nicolae Ceausescu ordonase sa se traga in manifestanti, iar, dupa 22 decembrie ’89, Armata s-ar fi luptat cu niste iluzorii teroristi care nu au fost prinsi niciodata

♦ In 1992, Niculescu-Mizil ne spunea: “Statul-Major al Armatei Maghiare a avut legaturi cu forte din interiorul Romaniei. S-a invocat in mod oficial, in Consiliul de Securitate (al ONU – n.n.), necesitatea trimiterii de trupe in Romania. Daca aceasta masura nu a fost luata in acele zile, s-a datorat vetoului opus de reprezentantul Chinei in Consiliu. (...) Sunt cunoscute contactele ministrului de externe maghiar si al inaltelor autoritati maghiare cu ministrul de externe al Uniunii Sovietice de atunci pentru interventia in Romania”. Paul Niculescu-Mizil se considera un detinut politic

Pe domnul Paul Niculescu-Mizil am vrut sa-l abordam in anul 1991, cand era internat in Spitalul Colentina. Atunci astepta ca instanta sa decida asupra dosarului sau si a refuzat interviul pe motiv ca orice afirmatie facuta in presa ar fi putut constitui proba la dosar.

- Cum este posibil? Doua complete de judecata te achita si vin altii si iti dau 16 ani de puscarie. Dar cum este posibil urmatorul lucru? Vine Procuratura si te acuza de complicitate la genocid, dupa aia schimba, nu complicitate, pardon, am gresit, coautorat la genocid, dupa aceea schimba din nou, am gresit, nu coautor la genocid, instigare la omor deosebit de grav, apoi schimba a patra oara, am gresit si acum, nu instigare la omor deosebit de grav, ci complicitate.

- Care este situatia acum?
- In conformitate cu sentinta, trebuie sa execut 8 ani de puscarie. In conformitate cu Codul Penal, avand o varsta de peste 60 de ani, am dreptul sa beneficiez de prevederea din lege dupa care un om care are o asemenea varsta, la terminarea unui sfert din pedeapsa, are dreptul sa fie pus in mod conditionat in libertate. Astept sa se infaptuiasca aceasta prevedere a legii. Eu nu cer un privilegiu pentru fostul nomenclaturist Niculescu-Mizil, eu cer sa se aplice textul din legea penala pentru puscariasi si continui sa consider ca sunt un detinut politic.

- Printre cei aflati in conducere, fosti colegi de-ai dumneavoastra, a incercat cineva sa va acorde vreun sprijin de cand sunteti in inchisoare?
- Ce sa spun, daca spun ca m-au sprijinit, oamenii acestia or sa fie atacati ca sunt comunisti si ca sunt complici cu mine, daca spun ca nu m-au sprijinit, or sa spuna, uite dom’ne, ce om nerecunoscator, si atunci prefer sa nu spun nimic, nici ca m-au sprijinit, nici ca nu m-au sprijinit. Pentru mine, marea satisfactie este ca am simtit sprijinul a mii si mii de oameni care m-au cunoscut. Daca veti lua dosarul procesului nostru, sunt declaratii ale oamenilor care au scris in apararea mea. Asta pentru mine are o mare valoare, faptul ca oameni din tara si strainatate au gasit forta morala, in conditiile in care in jurul nostru este aceasta isterie anticomunista si aceasta vanatoare de vrajitoare, sa spuna: “Domnilor ce faceti cu Niculescu-Mizil?”

Ceausescu trebuia sa fi fost judecat corect

- Asta-i un lucru bun pentru dumneavoastra.
- Nu-i bun pentru mine ca nu m-a ajutat. Puscaria tot o fac. Eu consider clar si ferm ca sentinta de condamnare a mea si a membrilor CPEx nu este sustinuta de probe materiale, dar aceasta cauza nu este dreapta si, in plus, ea este insotita de vicii grave de fond si de forma din punct de vedere al legii penale. De aceea eu consider ca aceasta sentinta trebuie revizuita.
A, voiau sa ma condamne ca am fost langa Ceausescu pana in ultima zi, cum s-a declarat, si atunci ma aparam, dar gaseam o justificare, dar sa ma condamne ca pe un criminal de drept comun, asta este fara nici un fel de ratiune.

- Procesul Ceausestilor cum vi s-a parut?
- Ce sa va mai spun, nu mai spun nimic. Eram atunci ministru si pe numele meu a venit un protest al unei organizatii internationale fata de modul in care s-a procedat in cazul Ceausescu, pe care l-am adus la cunostinta conducerii tarii. A fost un act inuman, Ceausescu a avut defectele sale, a avut meritele sale, trebuia sa fi fost judecat corect.

- Moartea lui a depins de fortele straine?
- Eu cred ca tot scenariul a fost facut in asa fel incat...

- In fond, strainii au vrut numai moartea lui Ceausescu, pentru ca Jivkov este judecat la domiciliul sau, Honeker a fost extradat in Germania, unde va primi si pensie.
- Era si normal. Strainii stiau ca altfel nu se poate.

- Da, pentru ca el era...
- Cel mai darz.

In ’89 a existat un act de interventie straina

- Care a fost aportul dumneavoastra la Revolutie?
- Mie imi puneti o intrebare care pentru mine ridica probleme. Imediat dupa 22 decembrie am dat o declaratie in care am salutat Revolutia. Dar evenimentele care s-au derulat dupa acest 22 decembrie ma fac sa ma gandesc foarte mult la aceasta apreciere. Nu pot sa dau un raspuns definitiv, dar din ce in ce mai mult mi se contureaza parerea ca evenimentele din 22 decembrie 1989, care au o justificare temeinica in numeroasele nemultumiri care s-au produs in randurile poporului roman, mai ales in ultimii ani ai perioadei ceausiste, datorita unor masuri antipopulare luate de acesta, sunt departe de a constitui revolutia romaneasca.
In sedinta din 17 decembrie 1989, Ceausescu ne-a informat pe noi, era singura informatie de care dispuneam, ca la Timisoara elemente huliganice s-au dedat la acte de vandalism, au distrus obiective civile si militare, au molestat soldati, ofiteri. De asemenea, ni s-a spus ca e un act de interventie straina in treburile interne ale Romaniei, care pune in cauza independenta nationala a tarii, integritatea teritoriala. Dupa aceasta sedinta, s-au scurs doi ani si jumatate, timp in care s-au dezvaluit fapte noi care arata fara putinta de tagada ca in evenimentele din ’89 a existat fara dubii un act de interventie straina in treburile interne ale Romaniei. Mi-a fost de la inceput clar ca ceea ce s-a intamplat in Romania, ca si in alte tari socialiste, a fost rezultatul unor intelegeri la inalt nivel intre supraputeri. Dar in anii care s-au scurs, au intervenit noi si noi fapte care nu pot fi contestate. Sunt nu afirmatii facute de un inculpat sau un aparator, sunt dovezi evidente.

Autoritatile maghiare au intervenit activ in România

Daca imi permiteti sa citez cateva din ele: rezulta cu claritate din procesele care au avut loc inainte de 17 decembrie ca au existat acte de interventie militara, de trimiteri de agenti straini, de armament in interiorul Romaniei, care au pus la cale evenimentele despre care s-a vorbit. Chiar eu insumi, in cuvantul meu de aparare, am aratat ca pe lista asa-ziselor victime ale Revolutiei, din dosarul de acuzare figurau cetateni sovietici, maghiari cu domiciliul in fosta Uniune Sovietica si Ungaria, care si-au gasit sfarsitul in timpul acelor zile pe pamantul romanesc. Am cerut justitiei sa cerceteze ce hram purtau acei oameni atunci. De asemenea, in cursul proceselor de la Timisoara, s-au adus fapte de necontestat, care vorbesc despre prezenta straina, cu preponderenta maghiara, in activitatile lui decembrie ’89. Dar dupa aceea au aparut documente care sub nici o forma nu pot fi contestate. Am in vedere in primul rand cartea scrisa de ministrul de externe maghiar Gyula Horn, cu titlul “Delimitari”, publicata in Ungaria si Germania. In aceasta carte se recunoaste textual ca autoritatile maghiare in acele zile au intervenit activ in Romania. Statul-Major al Armatei maghiare a avut legaturi, recunoscute in carte, cu forte din interior. S-a invocat in mod oficial, in Consiliul de Securitate, necesitatea trimiterii de trupe in Romania. Daca aceasta masura nu a fost luata in aceste zile, s-a datorat vetoului opus de reprezentantul Chinei in Consiliul de Securitate. In aceasta carte sunt descrise contactele ministrului de externe maghiar si ale inaltelor autoritati maghiare cu ministrul de externe al Uniunii Sovietice de atunci, cu alte forte de pe plan international, pentru interventie in Romania. Este un document pe care eu l-am propus ca act probatoriu in procesul meu, dar s-a refuzat.

Ce semnificatie are declaratia dupa care Ardealul trebuie sa fie independent?

Sunt, de asemenea, alte acte oficiale. Am in vedere raportul Comisiei Parlamentare privind evenimentele din Covasna si Harghita, care pun in evidenta actiuni legate de forte straine. Dar cu dosebire am in vedere raportul Comisiei Senatoriale conduse de Sergiu Nicolaescu privind evenimentele din decembrie. Le-am citit cu mare atentie. Sunt opt pagini de ziar in care se demonstreaza punct cu punct actiunea de interventie militara straina in Romania in acele zile. In sfarsit, vreau sa citez un element caruia ii dau cea mai mare importanta. Este vorba de convorbirile telefonice avute de generalul Eftimescu, seful Statului-Major, cu seful Statului-Major al armatei ungare in ziua de 10 sau 20 decembrie. De doua ori generalul roman l-a interpelat pe generalul maghiar, iar una dintre interpelari este semnificativa, citez din memorie: generalul roman il intreaba pe cel maghiar: “Ce semnificatie are declaratia presedintelui ad-interim al Ungariei din acea vreme, dupa care Ardealul trebuie sa fie independent?” Nu este o declaratie a vreunui senator din Comisie, este o declaratie textuala, un document oficial. Deci, in acele zile au existat nu numai intentii, ci planuri concrete de interventie militara straina in Romania, care au pus in pericol independenta tarii, integritatea teritoriala.

Procuratura a omis elementul de interventie militara straina

La procesul meu, in recursul extraordinar am protestat impotriva cererii Procuraturii de a se omite elementul de interventie militara straina. Am spus, chiar daca voi fi condamnat la 30 ani de puscarie, sub nici o forma eu nu voi inceta sa cred ca Romania a fost supusa unei interventii straine in acea perioada si ca voi lupta pentru cunoasterea adevarului in aceasta tara.
- Toate acestea nu puteau fi cunoscute in acea perioada. Dar securitatea care a avut un rol in mentinerea comunismului, a epocii de aur, cum de nu l-a informat pe Ceausescu? Deci totusi cineva din interior a sprijinit aceste actiuni din afara.
- Eu nu sunt in masura sa fac procesul evenimentelor din acea perioada pentru ca trebuie sa ma bazez pe fapte si nu sunt in masura sa apreciez cum a lucrat un organism sau altul al statului roman in acea perioada. Eu constat ca a existat o interventie militara straina. In aceste conditii, pentru mine, care eram membru al CPEx, se punea astazi intrebarea care s-a pus si in 17 decembrie 1989: ce trebuia sa faca Niculescu-Mizil cand afla ca exista o interventie militara straina, cand afla ca este in pericol securitatea statului roman? Trebuia sa spuna - dati drum liber acestor forte?!

S-au produs schimbari care dau tara inapoi

Dar mai este si un alt aspect: al prezentului si viitorului acestei tari. Dupa parerea mea, pericolul la adresa independentei nationale a tarii si integritatii teritoriale nu a trecut. Sunt fapte elocvente care vorbesc despre interventia si pregatirea unor forte straine, cu riscuri mari pentru securitatea tarii.

- Dar pe langa interventiile straine, Revolutia a dorit-o in primul rand poporul.
- Eu am spus: ca au fost niste nemultumiri evidente in randurile populatiei datorate unor masuri antipopulare pe care le-a luat Ceausescu, mai ales in ultimii ani ai conducerii sale, aceste doua elemente s-au impletit. Daca poporul a vrut sau nu a vrut, asta este o chestiune discutabila. Pentru ca ar trebui sa stim ce a vrut poporul; in nici un caz eu nu cred ca poporul a vrut ca Romania, in urma acestor evenimente, sa-si deterioreze in mod grav situatia sa economica solida, politica, morala, sa ajunga in situatia acestei crize grave pe care o traieste natiunea romana. De aceea, cand spui Revolutie, trebuie sa duca lucrurile inainte. Pana acum nu constat. Desigur ca s-au produs o serie de schimbari pozitive in tara noastra, dar s-au produs schimbari infinit mai grave care dau inapoi tara.

- La un moment dat, intr-una din sedintele CPEx, Ceausescu a spus ca “exista un tradator printre noi”. Se referea la dumneavoastra?
- Istoria mea politica este foarte interesanta si complicata din doua puncte de vedere: intai, dintr-un punct de vedere general. Ceausescu era un om foarte suspicios. Ceausescu nu se temea de clasa muncitoare, de taranime, de populatie. El era de parere ca este dat de Dumnezeu acestui popor.

- Cum va explicati victimele dupa moartea lui Ceausescu?
- Cum sa mi le explic eu, daca nu si le explica ei?
Dupa moartea lui Ceausescu eu am fost ministru in noul guvern aproape doua luni. M-am luptat sa rezolv problemele de aprovizionare. Am citit o carte a domnului Mazilu in care se spun foarte multe lucruri: ca se aduc multumiri Ministerului Comertului Interior pentru activitatea depusa in zilele acelea. Pai, atunci MCI era condus de mine. Nu era normal ca macar sa se fi spus undeva, domnul asta a facut treaba asta atunci, nu sa ma ierte daca am avut vini penale, asta nu ierta vina mea penala, dar in nici un document in procesul meu nu se pomeneste ca am fost ministru dupa 22 decembrie. Deci eu eram ministru, ce legatura am eu cu mortii astia, cum, eu eram in guvern si omoram oamenii? Cine a tras dupa 22? Asta este intrebarea pe care si-o pune intreaga tara. Si mai este ceva. De ce mi se pun mie in carca acesti morti? Eu am declarat in proces: “Domnilor, ati spus ca pana in 22 decembrie au fost 144 morti, de ce imi puneti mie in carca 1.033: si pe cei care au fost omorati la Otopeni tinerii militari din fata MApN care au fost masacrati? Eu nu invinuiesc pe nimeni, dar nu stiu ce legatura mai are CPEx-ul cu mortii de dupa 22?”

- Credeti ca generalul Militaru ar putea sti?
- Nu stiu, nu ma bagati in asemenea hatisuri. Nu pentru ca imi este frica de cineva sau de ceva, pentru ca nu am convingeri. Daca as avea convingerea ca generalul Militaru e de vina, as spune. Eu nu am pretentia sa fie adusi alti oameni la puscarie.

- Cand veti fi eliberat, veti intra in viata politica?
- Eu dupa 8 ani, inca 5 ani nu am voie sa fac politica. N-am inteles de ce aceasta pedeapsa. Probabil cuiva ii este frica de mine sau de altii, ca daca am intrat in viata politica, cine stie ce-am face?

- Daca ati avea dreptul, cu ce partid ati vota?
- Eu am votat tot timpul pentru FSN, pentru Iliescu."
Imagini din 1990 - tot in ziua botezului Anei


Gica HagiMircea Sandu

Mircea Sandu alaturi de Albanezu


Smaranda

Razvan

Oana


Gica Hagi
Gigi Becali


Gigi Becali,eu,Albanezu

Albanezu,Florin Raducioiu,Gino Iorgulescu

Dan Sonia si Donca


Imagini din 1990 - inainte de botezul Anei

Bartolomeu Finis - nasul

Vasile Ciurba (Beius),Bartolomeu,Dan Sonia (cumnat)

Eu, socrul meu (tatal Corei), Bartolomeu,Dan Sonia

Ana-Maria


Cora
Cora cu AnaImagini de la vernisajul expozitiei de pictura din 1989 galeria "Caminul artei"


Mama cu tata

Eu cu criticul de arta care a comentat expozitia de pictura

Cora de vorba cu Donca si Dan Sonia

Miki Voicu

Sergiu Nicolaescu

Eu cu mama

Roxana si Sorin Papa, prietenii mei si artisti plastici in acelasi timp si d-na Haulica

Donca

Tata de vorba cu Bradut Covaliu si Viorel Marginean

Agitatie in fata galeriei la vernisaj

Cu prietenul meu Viorel Itoafa (supranumit Colombo)

Alaturi de Bartolomeu Finis,Aurel Munteanu ,Mihai Bahrim,Lucky in anii '80


Mihai Tache si profesorul Dragan(Oradea) in SUA in "vremurile noastre"Mihai Tache unul din cei mai buni prieteni ai mei,stabilit in SUA in 1980


M-au intrebat unii cititori ai blogului daca tata a scris carti,am raspuns da, iata si motivul pentru care le-a scris si aici dau un citat din spusele lui:

"Închis la Jilava, supus judecăţii pentru motive imaginare, m-am gândit şi m-am răzgândit de-a lungul multor zile şi nopţi la atitudinea pe care-ar trebui să o adopt.Am decis că trebuie să dau socoteală despre activitatea mea în timpul regimului comunist nu tribunalului, ci oamenilor. Aşa am început să scriu, şi de atunci am scris mai multe cărţi”


si desi in timpul vietii, am avut nenumarate conflicte cu el datorita felului diferit in care priveam viata,cred intr-un fel ca avea dreptate cand spunea :

"Eu cred că singura soluţie pentru ţara asta este soluţia de stânga. Este soluţia socială. De aici să nu se tragă concluzia că sunt împotriva privatizării. Nu, domnule. Sunt pentru o societate care să aibă grijă de marea majoritate a populaţiei acestei ţări. Sunt contra unei societăţi care adânceşte disproporţiile, care se polarizează în sărăcie şi mizerie. Eu am trăit pe propria-mi piele această societate. Să nu mi se spună din cărţi că-i bună sau nu. Eu am gustat din această «bunătate». Cred că numai o soluţie de stânga poate fi benefică în această ţară...".


La Beius la cabana impreuna cu regretatul meu prieten Vasile Ciurba (1983-85)


Facand frigarui pentru gratar la Cabana Delani


Eu cu Smaranda (un pic mai mare) in parc

Tata cu Smaranda acasa la ai mei (in spate se poate vedea bibloteca ticsita, tata era un pasionat cititor si dupa parerea mea si nu numai un intelectual de marca)Eu cu Smaranda (la putin timp dupa ce s-a nascut - 1976)acasa la parintii meiEu cu Smaranda in brate,Nicusor Ceausescu(Brinki)Donca si Nicu Ceausescu la munte


Singurul interviu realizat de Nicu Ceausescu (preluare videonews.ro)Dat fiind ca multi dintre cei care citesc blogul, m-au intrebat de copiii lui Valentin C, redau un articol, referitor la fiul lui Valentin C cu prima sotie,un baiat inteligent care seamana teribil cu Nicu C cand era tanar.


Moştenitorul secret al lui Ceauşescu

Evenimentul Zilei - Luni, 27 Aprilie 2009

După o investigaţie ce a durat mai bine de un an, l-am găsit şi vi-l prezentăm pe cel mai misterios membru al clanului Ceauşescu.

Daniel Valentin Ceauşescu 28 de ani s-a născut în Bucureşti, în 1981, şi este nepotul direct a lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu.

În jurul copilului lui Valentin Ceaşescu şi al Iordanei Borilă s-a păstrat un relativ mister înainte de Revoluţie şi un secret total în ultimii 20 de ani, timp în care a locuit şi a studiat în Statele Unite ale Americii.

Este fizician, ca şi tatăl său, şi s-a întors de curând în România ascunzându-şi identitatea şi ferindu-se de expunerea în public.

Spaimele din 1989

Dacă am privi familia Ceauşescu ca pe o dinastie istorică, Daniel Valentin este moştenitorul. De sânge, de nume, de avere. Este primul fiu al lui Valentin, cel mai mare dintre copiii lui Nicolae Ceauşescu.

A trăit aproximativ 18 ani într-o pribegie anonimă impusă de mama sa, Iordana Dana Borilă. Acest adevărat autoexil este justificat de Iordana prin spaima că furia poporului, aşa cum au simţit-o urmaşii şi apropiaţii cuplului dictatorial în primul an de după Revoluţie, s-ar putea răsfrânge şi asupra unicului nepot de la acea vreme al lui Nicolae Ceauşescu.

Daniel Valentin avea doar 8 ani în 1989, era şcolar, bunicii tocmai fuseseră împuşcaţi la Târgovişte, tatăl se afla în penitenciar sub acuzaţia de subminare a economiei naţionale, mama primise o citaţie cu o acuzaţie asemănătoare şi se ascundea la prieteni împreună cu el. Din vuietul mulţimii dezlănţuite pe străzi, Iordana Borilă a memorat o „promisiune” înspăimântătoare ce reprezenta o perspectivă îngrozitoare pentru viitorul copilului său: ”Să ajungă să stea într-un orfelinat de-al lui Ceauşescu, să vadă şi el condiţiile în care au stat copiii poporului atâţia ani!”. Plecarea din ţară şi traiul într-o necesară şi asumată discreţie au fost soluţiile găsite pentru a conserva integritatea fizică şi psihică a copilului.

S-au autoexilat în SUA

Traseul complet urmat de cei doi este încă un mister din pricina secretomaniei cu care Daniel, Dana şi Valentin s-au înconjurat în anii ce au urmat. Varianta cea mai plauzibilă, aproape imposibil de verificat în lipsa confirmărilor celor implicaţi, este că au fugit în Israel ajutaţi de academicianul Nicolae Cajal, cu care părinţii Iordanei s-au aflat în relaţii de prietenie. Mama Iordanei, Ecaterina Abraham devenită Borilă după căsătoria cu liderul comunist de origine bulgară Petre Borila avea origini evreieşti prin bunicii născuţi în familiile Lote şi Abraham. În aceste condiţii, obţinerea cetăţeniei israeliene pentru urmaşi este posibilă.

Cert este însă că mama şi băiatul au petrecut ultimii ani de „exil” în Statele Unite ale Americii. Daniel Valentin şi-a terminat studiile într-un colegiu din New York, obţinând licenţa în fizică şi filozofie, călcând astfel pe urmele tatălui său care are în spate o carieră lungă de fizician. După terminarea studiilor a revenit în ţară împreună cu mama sa, păstrând discreţia deprinsă în lungul exil. Data întoarcerii în România a celor doi coincide cu trecrea în nefiinţă a Zoiei Ceauşescu noiembrie 2006 . Tot un deces, de data aceasta din familia Mizil, a provocat apariţia în public a Danei şi a lui Daniel.

Seamănă cu unchiul Nicu şi cu bunicul Nicolae

Zidurile bisericii de la Cernica adăposteau, în decembrie 2008, trupul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil. Seara, la lumina chioară a lăcaşului, rudele primeau condoleanţe de la prieteni foarte apropiaţi. Intrau, pe rând, oameni care încercau să ocolească astfel zarva înmormântării de a doua zi. Printre aceştia, un tânăr şi o doamnă ale căror discreţie se distingea chiar şi într-o atmosferă de priveghi. „Dana şi copilul!”, tresare Donca Mizil, fosta iubită a lui Nicu Ceauşescu.

Cele două femei îşi zâmbesc şi discută cald, ca două vechi prietene. Descoperă împreună faptul că, imediat după Revoluţie, şi-au ars majoritatea fotografiilor făcute în vremea în care au trăit cu cei doi fii ai lui Nicolae Ceauşescu, ca să nu poată fi folosite drept dovezi împotriva lor. Daniel este îmbrăţişat cu căldură şi i se spune de câteva ori că „are ochii lui Nicu”, unchiul său.

Nu au încredere în oameni

Tânărul, puţin stingher şi copleşit de atmosfera familială, zâmbeşte mult şi vorbeşte puţin. Îşi caută cuvintele, pe care le rosteşte într-o română perfectă, uşor cântată. Ceea ce poate trece drept accent ardelenesc se dovedeşte a fi, de fapt, o pronunţie englezească. Îşi expune ideile privitoare la „socialismul lui Barack Obama” coerent, tranşant, pe alocuri ştiintific. Crede că nu are amintiri clare cu celebrii săi bunici pentru că era mult prea mic în 1989, dar şi pentru că schimbarea mediului la o asemenea vârsta le şterge mai lesne.

Părerile sale despre România trădează o cunoaştere perfectă a trecutului familiei din care face parte şi a perioadei comuniste. Obsesia „telefoanelor ascultate” apare, de mai multe ori, în discuţia cu el, care conţine referiri dese la trecutul României, dar şi la excesele Americii. Îmbrăcat modest, dar nu sărăcăcios, într-o jachetă din piele şi jeans, Daniel pare protejat excesiv de mama sa, care nu-l scapă din ochi şi îi urmăreşte atentă orice vorbă. Câteva trăsături ale feţei sale, o anumită căutătură, o grimasă, te duc uşor cu gândul la Valentin, tatăl său, la unchiul Nicu, ba chiar şi la bunicul Nicolae Ceauşescu.

Dana Borilă îşi arată suspiciunea cu privire la orice discuţie care are legătură cu fiul ei. Refuză politicos cererea unei ulterioare întâlniri, ba chiar şi dezvăluirea adresei de e-mail pentru o încercare mai detaliată de a o convinge să vorbească despre trecut într- un interviu amplu.

Fără încredere în oameni, din cauza „multiplelor dezamăgiri”, mama şi fiul merg doar împreună prin ca pitala aglomerată, uneori ţinându-se de mână, cu ochelarii de soare păstraţi pe nas aproape de fiecare dată. Circulă des cu mijloacele de transport în comun. E posibil ca mulţi bucureşteni să-i fi întâlnit în tramvaiul 40. Odată „îm barcaţi”, se aşază pe scaunele din spatele vatmanului, pentru a-şi feri privirea de a celorlalţi călători.

În seara geroasă de la Cernica, la insistenţele membrilor familiei Mizil, cei doi au plecat spre casă cu o maşină, şi nu cu autobuzul, aşa cum veniseră.

A STUDIAT FIZICA ÎN SUA

Urmaşul lui Nicolae Ceauşescu e şomer

Deşi are diplomă de fizician obţinută la New York, Daniel nu şi-a găsit încă un loc de muncă în România. Şi-a dorit să lucreze alături de tatăl său la Institutul de Fizică Atomică, dar nu şi-a depus dosarul la timp, când au fost scoase locuri la concurs.

Din dialogul cu Dana şi cu Daniel reiese că nu vor să-şi facă publică povestea. Unul dintre motivele invocate este că românii încă nu sunt pregătiţi să-i accepte fără să-i judece prin prisma trecutului familiei Ceauşescu. Susţin că s-au întors în România pentru a rezolva „nişte probleme familiale” şi că nu ştiu dacă şi când se mai întorc în Statele Unite ale Americii. Daniel şi-ar dori să urmeze un doctorat peste Ocean.

MISTER

Nepotul ascuns

Misterul vieţii de azi a lui Daniel Valentin Ceauşescu este, într-un fel, o prelungire a discreţiei care l-a înconjurat chiar de la naştere, din 1981. Despre nepotul lui Nicolae Ceauşescu, născut în 1981, sunt consemnate extrem de puţine date. De exemplu, în arhiva Agerpres, agenţia de presă care avea acces la evenimentele de familie ale cuplului dictatorial, există doar două fotografii în care apare singurul nepot al lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Un instantaneu făcut la Neptun, pe plajă, cu Daniel, mama sa, Valentin şi Elena Ceauşescu, şi un altul realizat la Predeal, în care personajele sunt aceeaşi Elena Ceauşescu, împreună cu nurorile Poliana Ceauşescu şi Iordana Borilă. În ambele, Daniel Valentin este consemnat doar cu apelativele „nepotul” sau „fiul”.

ARBORE

Bunicii dinspre mamă, tot comunişti de frunte

Iordana, mama lui Daniel, este fiica lui Petre Borilă 1906-1973 , pe care Raportul de Condamnare a Comunismului îl descrie drept „militant comunist născut la Silistra Bulgaria , al cărui nume adevărat era Iordan Dragan Rusev şi care în anii ’30 a adoptat pseudonimul Borilă.

Potrivit Raportului întocmit de comisia prezidenţială condusă de politologul Vladimir Tismăneanu, Petre Borilă a fost membru PCR din 1924 şi comisar politic în Brigăzile Internaţionale în timpul Războiului Civil din Spania, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a stat la Moscova, unde a colaborat cu Gheorghi Dimitrov preşedintele Cominternului şi cu Dimitri Manuilski cel mai important demnitar sovietic pe lângă Comintern , iar cu Ana Pauker, Vasile Luca, Leonte Răutu şi Valter Roman a conlucrat pentru a forma nucleul care va prelua conducerea PCR după invadarea României de Armata Roşie.

Istoricii comunismului adaugă, în acelaşi document, că Petre Borilă a ştiut cum să stabilească o relaţie apropiată şi cu Gheorghiu-Dej. „În timpul anilor ’50, a participat direct la acţiunile represive organizate de Securitate, împreună cu Dumitru Coliu alt comunist de origine bulgară şi Ion Vinţe János Vincze . De fapt, Borilă a fost implicat în cele mai secrete afaceri politice şi era cunoscut ca o figură distantă şi suspicioasă”.

Mama Iordanei, Ecaterina Abraham-Borilă, a fost - potrivit aceleiaşi surse - o comunistă militantă de origine evreiască, membru al Comitetului Central al PCR 1948-1969 , al Biroului Politic 1952-1965 , al Comitetului Executiv al CC al PCR 1965-1969 şi vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri 1954-1965 .

Vladimir Tismăneanu descrie relaţiile dintre familiile Ceauşescu şi Borilă drept „tensionate”, în special după căsătoria lui Valentin cu Iordana, „eveniment la care Ceauşescu s-a opus cu încăpăţânare”. Această variantă este susţinută şi de Mihaela Ceauşescu fiica lui Marin Ceauşescu, unul dintre fraţii Dictatorului care povesteşte în cartea sa că „Nicolae şi Elena au facut front comun împotriva lui Valentin când s-a căsătorit prima dată, cu Dana Borilă. Au fost impotrivă amândoi, la unison”.

De altfel nici celălalt bunic al lui Daniel Valentin, Petre Borilă, nu aproba această căsătorie „datorită faptului că el condamna antisovietismul lui Ceauşescu”.

AVERE

Moştenirea - câteva tablouri

În afară de nume, moştenirea de care poate beneficia Daniel Valentin din partea familiei Ceauşescu este aproape nesemnificativă. Singura parte de „avere” îi poate reveni din procesul prin care Valentin Ceauşescu a obţinut, în justiţie, câteva obiecte de artă care i-au aparţinut lui şi fraţilor săi până în 1990. De altfel, dintre tablourile cerute de Valentin în ins tan ţă, o mare parte sunt ale Iordanei Borilă, ridicate de procurori din casa acesteia în 1990. Iordana a studiat istoria ar tei şi, potrivit ei, o mare parte dintre tablourile „confiscate” din casa sa după Revoluţie erau ca douri primite direct de la pictori pe vremea când era stu dentă. În discuţie se află 42 de tablouri şi 9 obiecte de argint şi porţelan.

Bunurile, mare parte din colecţia familiei Borilă, au făcut recent obiectul unui articol in „New York Times”, unde reporterul îl citează chiar pe Valentin Ceauşescu, dar de care cei în cauză sunt extrem de nemulţumiţi şi consideră că a fost scris cu rea-credinţă.

În ciuda unei hotărâri definitive a instanţei date încă din 1996, doar o mică parte dintre tablourile şi obiectele cerute i-au fost înapoiate lui Valentin, restul fiind încă în posesia Muzeului Naţional de Artă, care invocă mai multe motive ca să nu le returneze şi este acuzat de birocraţie excesivă de către avocaţii lui Valentin. Pretenţia Muzeului Naţional de Artă al României este ca Valentin Ceauşescu să ceară restituirea bunurilor de la Parchet, iar Parchetul, la rândul său, să le ceară de la muzeu.

O altă „moştenire” de care Daniel poate beneficia este marca Ceauşescu, pe care Valentin Ceauşescu şi Mircea Opran fostul soţ al Zoiei au înregistrat-o la OSIM încă din ianuarie 2007.


Imagini de la expozitia de pictura organizata in 1987 la Roma impreuna cu graficianul Petru Rusu (stabilit in prezent in Suedia)
Eu impreuna cu Petre Rusu si Florin NegrauLa petrecere in 1988


Preluare ziarul Gandul
dupa-20-de-ani
Cum a văzut Valentin Ceauşescu Revoluţia - un interviu în The Irish Times
de Dan RADU | 20 dec 2009

• foto(1)
Valentin Ceauşescu, fără limuzină şi bodyguarzi /// Foto: Arhiva Cotidianul
Uimind ziariştii irlandezi prin faptul că nu are nici limuzină, nici bodyguarzi, Valentin Ceauşescu a povestit pentru The Irish Times cum a văzut în direct execuţia părinţilor săi şi de ce crede că revoltele populare au fost aranjate de Frontul Salvării Naţionale
Un om simplu, îmbrăcat în blugi şi cu un pulover lejer, fumând ţigară după ţigară, mergând prin Bucureşti fără limuzină şi bodyguarzi. Acesta este Valentin Ceauşescu, omul cu care s-au întâlnit ziariştii de la The Irish Times într-o cafenea. În amplul articol dedicat fiului fostului dictator, imaginea de om banal a lui Valentin Ceauşescu este pusă în balanţă cu povestirile despre România comunistă şi viaţa familiei Ceauşescu, care "priveau ţara ca pe o moşie proprie". "Au trecut 20 de ani de când Nicolae Ceauşescu a fost dat jos de la putere, judecat pentru o serie de crime împotriva propriului popor şi executat alături de soţia sa Elena, în ziua de Crăciun. Fiul cizmarului a devenit cel mai brutal dictator din vechiul bloc comunist, transformând numele de Ceauşescu într-un sinonim pentru represiune, cruzime şi megalomanie", scrie The Irish Times, adăugând că din familia fostului dictator a mai rămas doar Valentin, nevoit acum să poarte povara acestui nume.
Valentin Ceauşescu a povestit pentru ziarul britanic cum, în ziua de 21 decembrie, după ce tatăl său fusese huiduit de mulţime în timpul ultimului său discurs, i-a cerut acestuia că ţara trebuie reformată chiar de a doua zi.
"Tatăl meu nu mai avea aceeaşi autoritate"
Valentin Ceauşescu a povestit pentru The Irish Times cum protestele din România au ajuns în Capitală la 21 decembrie 1989, când un discurs al tatălui său din balconul Partidului Comunist a fost primit cu dezaprobare de mulţime, de obicei obedientă. "Voiam ca lucrurile să fie reformate", spune el despre întâlnirea cu tatăl său din acea seară. "I-am spus că lucrurile trebuie să se schimbe chiar din ziua următoare, dacă va mai exista ziua următoare", a adăugat el.
Valentin Ceauşescu apreciază că tatăl său a estimat greşit ameninţarea la adresa regimului său, considerând că a fost ceva asemănător tentativei din 1968 orchestrată de sovietici pentru a-l face să se supună voinţei Kremlinului. "Dar nu au fost numai ruşii", spune el. "Lucrurile erau complet diferite până atunci. Tatăl meu nu mai avea aceeaşi autoritate sau încredere în rândul oamenilor ca în 1968".
Revoluţia pentru Valentin Ceauşescu
După arestarea părinţilor săi, Valentin şi prietena sa, care acum îi este soţie, au plecat din Bucureşti, mergând să locuiască la un prieten. El a fost arestat la 25 decembrie, ziua în care părinţii săi au fost judecaţi sumar şi executaţi. "În seara aceea am fost dus la un complex militar şi am privit procesul şi execuţia la televizor (...). Îmi era ruşine, ruşine să fiu român (...). Nu e vorba despre cum îţi tratezi liderii, nu are nici o legătură. Este greu de descris, dar am avut sentimentul acesta când priveam, că este un fel de lucru murdar (...) că era ruşinos să priveşti asta", a povestit Valentin Ceauşescu. Fiul fostului dictator nu crede în varianta revoltei populare spontane. Este convins că tatăl său a fost dat jos de un grup de comunişti care se opuneau tatălui său sau căutau să obţină câştiguri personale. Crede că aceştia au conspirat pentru a prelua puterea, sub acoperirea protestelor, folosind armata pentru a declanşa haosul sângeros în ţară, înainte de a se prezenta drept "Frontul Salvării Naţionale". "Nu a fost o revoluţie sau un puci - aş descrie (situaţia) ca dezordine", a afirmat Valentin Ceauşescu. El este convins că atât Kremlinul reformator al lui Mihail Gorbaciov, cât şi alte guverne din Europa de Est şi de Vest au sprijinit planurile pentru înlăturarea tatălui său. "Am aflat mai târziu că un număr mare de ruşi se aflau în ţară, dar nu a mai fost nevoie să intervină în vreun fel. Nu le venea să creadă că totul se prăbuşise în câteva secunde", a mai spus Valentin Ceauşescu. Trăind într-o ţară încă bântuită de regimul tatălui său, de secretele Revoluţiei şi de fantomele victimelor sale, Valentin Ceauşescu apreciază că schimbarea paşnică ar fi fost posibilă în România şi ar fi creat o naţiune mai puţin marcată de corupţie, suspiciuni şi discriminare. "Dar toţi ceilalţi au gândit altfel. Şi de aceea am ajuns aici", conchide el.
Singurul interviu dat de Zoe Ceausescu dupa 1989

Cateva poze cu Gyuri Fazecas


Serghei Mizil, melancolic. La moartea unui prieten.
Publicat
de
Cristi Brancu

pe 30/10/2009

www.cristibrancu.ro


Trec o jumatate de ora, in mare viteza, pe la restaurantul lui Serghei, ca sa mananc ceva inainte de emisiune. La o masa, fratele Turcescu, alaturi de Oana lui, cu niste prieteni. Seghei insa privea in gol, prin noi. Iata povestea pe care ne-a zis-o si care are talc.

“Efectiv sunt bulversat de o stire. A murit Gyuri Fazekas, care era un print pe vremea lui Ceausescu. Taica-su, Janos Fazekas, era foarte mare in CC pe vremea aia, iar Gyuri traia ca un print. Vila pe Kiseleff cu piscina, in strainatate cand dorea… Era frumos, stia cinci limbi straine. Dupa ‘90, a facut bani bunicei in Ungaria, era bine. Aflu ca, acum cateva zile, a fost gasit mort in closetul de la fosta casa de cultura Petofi Sandor, ca un aurolac! Nimeni din familie nu vine sa-l ridice si m-au intrebat pe mine daca-i ajut! Singura lui chestie era ca-i placea paharul. Prea mult. Ajunsese sa traiasca de pe o zi pe alta, se angaja in munci ordinare, numai ca sa aiba bani sa bea, dupa ce a avut efectiv TOTUL in viata. Si ma gandeam, frate, ce e destinul. Acum ai tot, acum nu mai ai nimic.”Trecutul meu,prietenii mei

Adevarul iese la iveala :O prezentare deosebita fata de uzualul perioadei postrevolutionare
                                             Mircea Lucescu,eu,Mihai Tache si Madalin Voicu


                                                            Cornel Zabet , eu si Geta

                                                                Cornel Zabet cu mine
Eu cu Dan Francu(Fisher) si Codrut Popescu


Eu cu Cornel Zabet facand figuri pe lac la Snagov


Fratii Zabet impreuna cu Bartolomeu


Zabet cu mine, Jean Maurer si Geta


Alte figuri artistice la Snagov


Mihai Tache cu mine,Cora si Roxana Ceausescu(nevasta lui Valentin)Mihai Tache cu mine si Valentin Ceausescu


Valentin cu Roxana Ceausescu


Mircea (sotul Zoiei) Zoia , Mihaela Ceausescu 


    Madalin Voicu
Mitea,Adriana,Nicu,Donca,Lustig,Jean Maurer,eu


Jean Maurer,Mitea,Donca,Nicu Ceausescu,eu

Mitea (frate) Madalin Voicu,Lidi(sora) ,Nicu Ceausescu,Donca(sora),eu si Adriana(prima sotie)


Eu cu Lidi,fratii Lustig,Donca,Nicu Ceausescu si Mircea Lucescu


in primul rand Jean Maurer(al patrulea din stanga) cu Manel (sotul sorei mele Lidi)
in randul doi Adriana(prima mea sotie) eu, Donca(sora mea) si Nicu Ceausescu
Cornel Zabet cu Jean Maurer si cu mine


Eu cu Jean Maurer la turneu de tenis in tribuna


Nicu cu Elena Ceausescu


La nunta lui Cornel Zabet cu Tatiana impreuna cu Geta

458 de comentarii:

 1. Geniale fotografiile.Sa traiesti 1000 de ani Serghei!

  RăspundețiȘtergere
 2. ce reprezinta poza cu Elena Ceausescu?:P

  RăspundețiȘtergere
 3. Face si ea parte din trecutul meu,vreau nu vreau, imi place nu imi place, poza insa am pus-o pentru Nicu cu care am fost prieten ,la care am tinut si pe care nu l-as renega indiferent de ce ar putea spune "lumea"

  RăspundețiȘtergere
 4. felicitari Serghei pentru franchete! merci pentru posibilitatea de a cunoaste o parte din "lumea ta", pe care tu o prezinti intr-o maniera plina de naturalete si originalitate. Cred ca ceea ce povestesti tu, fotografiile prezentate ne deschid unora dintre noi alte perspective de reflectie asupra istoriei contemporane...judecand fara ura, patima si idei preconcepute

  RăspundețiȘtergere
 5. serghei esti cel mai tare...o sa imi spun parere despre cei care te critica direct pe limba ta : sa ma pis pe ei de zdremte...sa iti dea Dumnezeu sanatate si mult noroc in afaceri!!!
  tare mult as vrea sa te cunosc!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Serghei esti genial !!!!!!!!!Ai un umor fantastic,iar sinceritatea ta este cateodata dureroasa...
  Tot binele din lume iti doresc!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Serghei sint de virsta ta.Iti admir curajul de a spune lucrurilor pe nume.Nu ti-e rusine cu trecutul si poate si prezentul tau.Eu sint nascuta In Mizil tare as vrea sa ne cunoastem familiile intre noi daca nu cer prea mult .Ma numesc Silvia acum locuiesc in Bacau.Efectiv din placere vrem sa te cunoastem

  RăspundețiȘtergere
 8. Mai panarama infecta! Ai face un bine omenirii daca nu mai apari la TV, ai un limbaj slobozit rau!

  RăspundețiȘtergere
 9. Ma bucur sa iti vad pozele Serghei; imi aduc aminte de tinerete si de anii frumosi.
  Era o anumita boerie si clasa care acum nu mai e...
  Iti doresc multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 10. daca nu spui si cu cine esti in poze, este perfect

  RăspundețiȘtergere
 11. multumim de poze, daca mai aveti bagati cat mai multe, cu respect cristi suceava

  RăspundețiȘtergere
 12. Ce mishteaux este sa cazi in picioare mereu!Si cu aia vechii si cu astia noii,ce pana mea,calcam peste cadavre cu placere!Ii pupam pe comunisti,ii lingem pe capitalisti,daca vin feudalistii le dam o limba-n cur si lor,noi sa fim sanatosi!Halal verticalitate!Numai noi s-o ducem bine,restul da-i in mortii mamii lor de bulangii,sa moara la canal sau la puscarie,ori in ziua de azi de foame!La mai mare dom(tov) Serghei!Sa fii sanatos,iti ureaza unul care a mancat canal pe paine!Numai Unul Dumnezeu va va judeca aspru,din partea mea ti-am zis,sa fii sanatos!Amin!

  RăspundețiȘtergere
 13. respect maxim serghei. esti un adevarat si ai coloana vertebrala. tot binele iti doresc.

  RăspundețiȘtergere
 14. sa moara familia mea daca nu mor de tine esti cel mai tareeeeeeeee.ma uit la orice emisiune apari.luar-ar foc carcotasii niste invidiosi fara pic de umor si creier.tine`o tot asa.o sa`ti fac fac club :))))

  RăspundețiȘtergere
 15. serghei,esti de nota 10.te-am urmarit la diaconescu,super emisiune,ne-ai facut sa ne simtim bine,eu si familia mea.sint de 4 ani in londra,nu ne intoarcem in romania nici pe pariu.....e mai bine aici decit in cocina aia.toate cela bune! adrian

  RăspundețiȘtergere
 16. ar fi interesant sa si explici pozele.

  RăspundețiȘtergere
 17. Sa traiti domnu Serghei eu sunt un pusti de 18 ani , va stimez foarte mult , sunteti un om cu adevarata onoare si nu va dati dupa deget mergeti inainte si cu rele si cu bune , as dori sa iau legatura cu dvs daca este posibil , sper sa cititii si comentariul meu, va multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 18. Cand se intampla lucrul pe care l-ati anuntat la Diaconescu si anume ca raspundeti tuturor comment-urilor?

  RăspundețiȘtergere
 19. frumoase amintiri....cred ca niciunul din noi nu ar trebui sa ne renegam trecutul, nu avem voie sa facem asta, iar familia Ceausescu face parte din trecutul nostru...cel putin din al meu.am aflat despre Nicu Ceausescu ca era un om de o generozitate si sensibilitate aparte...cred ca este momentul dupa 20 de ani sa se vorbeasca despre el asa cum merita....e pacat ca i-a fost patata memoria si ca in constiinta romanilor el a ramas ca fiind un depravat, un alcoolic s.a.m.d. nu este drept!!! cred ca tu Serghei esti unul din oamenii care ar trebui sa-l pomeneasca mai des si sa faca oamenii sa inteleaga ce fel de OM era el cu adevarat.

  RăspundețiȘtergere
 20. Lori :
  1.cand parerile sunt pozitive ce ar trebui sa comentez?
  2.pentru comentarii tip anonim din 18.05.10,raspunsul ar fi foarte lung dar am sa ma limitez la urmatoarele:
  viata mea a fost buna si foarte buna nu am de ce sa ma plang, dar nu a fost tot timpul in roz.
  Ce ar trebui sa fac, sa-ti povestesc tie ca Ceausescu m-a trimis la batalion disciplinar la Beius si sa ma plang ca am stat imbracat in aceleasi haine(devenite scortoase de stateau in picioare) 6 luni, ca am mancat slana si ceapa de pe ziar si ca incercau niste ratati sa ne instruiasca cu arme de lemn, la granita tarii? Probabil tu, ai face o tragedie din asta, eu am transformat-o intr-o caterinca si am mai ramas o zi in plus la sfarsit, ca sa petrec mai bine cu cei cu care ma imprietenisem acolo!
  Sau poate ,pentru ca tata a facut puscarie 4 ani la varsta de 72 de ani ,datorita unui proces de tot rahatul ,care vroia sa mascheze o lovitura de stat, sa ma transform in asa zis dizident al capitalismului?
  Nu draga domnule anonim, nu am vocatie de victima ci de invingator.Poate de asta te enervez atat de tare?

  RăspundețiȘtergere
 21. zabet mai traieste? daca da unde e , ce mai face? felicitari, toti erati barbati unu si unu, cred ca fugeau femeile cu gramada dupa voi . cristi suceava

  RăspundețiȘtergere
 22. Daca stiam ca existi printre ei...(printre ceausesti) poate nu i-as fi urat atat de tare...ata cat i-am urat (nu si pe Nicu)!!!

  Nicu si Zoe -dupa parerea mea sunt copii, victime ale propriilor parinti! Pacat de ei, de sfarsitul lor, condoleante lui Valentin ...

  Tie Serghei...noroc si bafta in afaceri, sa nu iti pierzi farmecul si spiritul umoristic...cred ca asa ai ramas neintinat de timpurile traite si nici oamenii nu te-au putut lovi cat sa te distruga !!! Fii pozitiv in continuare...te admir...

  RăspundețiȘtergere
 23. bravo serghei! foarte misto detaliile. te asteptam cu aceleasi detalii si la pozele de familie.

  RăspundețiȘtergere
 24. Zabet e bine merci , poti sa-l revezi in poze mai recente la pagina prietenii mei (intr-una din poze chiar impreuna cu Zabet junior)

  RăspundețiȘtergere
 25. Incerc sa completez cu identificarile necesare si pagina cu familia mea

  RăspundețiȘtergere
 26. cred ca aici este cuprinsa probabil si cea mai frumoasa perioada a vietii tale. scria cineva mai sus despre Nicu Ceausescu si despre faptul ca intr-un fel ar trebui ca memoria lui sa fie spalata. sunt de acord. cred ca putini stiu ce om minunat era. aveam o ruda in Sibiu si stiam numai lucruri bune despre el. a platit un pret foarte mare fara ca macar sa fi avut vreo vina. sunt sigura ca nu ar fi putut face rau nici unei pietre. era chiar un om de mare clasa, stiu ca era pasionat de istorie si foarte sensibil. chiar exagerat pe alocuri. sunt convinsa ca ai multe sa povestesti despre el si sa ii faci si pe altii sa vada si cealalta fata a familiei Ceausescu. cei care au fost si sunt inca la putere nu au niciun interes sa o faca. cel mai mult m-a deranjat ca s-a facut comparatie intre Nicu si fata lui basescu...este exclus asa ceva!!! tu cred ca sti cel mai bine

  RăspundețiȘtergere
 27. SERGHEI ESTI PRIETEN CU MIRCEA LUCESCU

  RăspundețiȘtergere
 28. poate reusesti sa mai postezi cateva fotografii

  RăspundețiȘtergere
 29. multa sanatate serghei!foarte frumoase pozele din perioada aceea.poate mai ai, sa mai postezi

  RăspundețiȘtergere
 30. Am fost prieten apropiat cu Mircea Lucescu o perioada de peste 15 ani,ulterior viata ne-a dus pe drumuri diferite , nu mai suntem atat de apropiati, el cu fotbalul eu cu restaurantele...

  RăspundețiȘtergere
 31. sergiu ionescu3 iunie 2010, 12:39

  serghei esti tare rau de tot...toata familia se uita la tine cand apari la tv...vreau sa vin la restaurantul de pe maria rosetti cu prietena intr o seara sa beau un sprit ca de mult zic ca trec si chiar m as bucura daca as putea sa te si intalnesc...oricum multa sanatate

  RăspundețiȘtergere
 32. frumosa gasca erati! pe Nicu ceausescu l-am vazut intr-un interviu luat de Spanioli atunci cand se afla in arest la Jilava. a fost difuzat de OTV. am o mare, mare rugaminte: daca se poate atunci cand mai esti invitat de Dan Diaconescu sa-l rogi sa dea difuzarea acelui interviu si daca poti sa si anunti. este o parte de 1,10 pe youtube, dar as vrea sa vad difuzarea completa. multumesc anticipat! Nicu Ceausescu a fost un mare domn si un suflet cum rar mai intalnesti in zilele astea. merita sa fie pomenit mai des

  RăspundețiȘtergere
 33. foarte frumoase pozele. ce trista pare Zoe, cred ca sunt dupa 89 facute! Nicu si cu tine cred ca erati simpaticii gastii!! ar fi tare bine daca ai reusi sa cazi la pace si cu Madalin Voicu, sunt totusi atatia ani pe care i-ati impartit impreuna. sa sti ca si cei mai buni prieteni te pot dezamagi o data in viata. asta spunea si Octavian Paler, dar nu inseamna ca ei nu te-au iubit. sunt etape in viata oamenilor cand si ei se surprind cu diferite reactii de care nu se credeau capabili. cred ca oricine merita o a doua sansa. am senzatia ca Nicusor Ceausescu tinea la voi la fel de mult si sunt sigura ca nu e foarte fericit sa "vada" ca s-a destramat ceva ce parea asa durabil. si apropo de Nicu, poate reusesti sa-l aduci mai des in discutie..ar fi putut sa dea lectii multora din ziua de astazi, din toate punctele de vedere. foarte putini cunosc adevarata fata a lui si a celorlati doi copii Ceausescu. ramane ca toti cei care i-ati cunoscut sa-i pomenit cat de des puteti. de ce Valentin nu iese niciodata sa vorbeasca despre ceea ce a trait. poate asa vom avea si noi acces macar la cateva franturi de adevar. o sa plece rand pe rand si nu cred ca vom sti niciodata cu adevarat istoria, ceea ce s-a intamplat..stiu un singur lucru: ca au platit cei fara de vina, iar cei care sunt vinovati astazi stau fara stingherire printre noi. pacat! ne meritam soarta!!

  RăspundețiȘtergere
 34. bravo serghei,caracter adevarat de om,nu ca altii pe care ii caracterizeaza ipocrizia,fatarnicia si alte particularitati la moda in ziua de azi,si cum spunem noi astia pustanii in ziua de azi,sergei mizil e baiat.respect,ciprian ploiesti

  RăspundețiȘtergere
 35. astia de acum,copiii demnitarilor,''printii'' de dorobanti,sunt zero din punctul meu de vedere,sunt slabi rau in comparatie cu generatia ta, serghei,pai nu mai face nimeni ce faceati voi,am ras de muream,la fazele pe care le povesteai la tv,in cadrul emisiunilor la care ai fost invitat,iar cat despre maimutzoii astia care te critica si care te tot halesc de stii tu ce:))),da-le in continuare ce stii tu mai bn,bv tie serghei,arde-i in continuare in bulan pe astia:))))))) sa isi mai faca si altii viata cum ti-o faci tu

  RăspundețiȘtergere
 36. frumos trecut, frumos ca nu i-ai uitat niciodata pe cei care nu mai sunt langa tine.asta spune foarte multe despre caracterul tau. este adevarat ca nemernicul asta de tatulici i-a dat o palma lui Nicu in momentul cand el era haitut in televiziune??? eu am refuzat sa cred ca este o asa mare scursura de om...cred ca numai o fiara poate sa loveasca in cineva care este si asa cazut la pamant!! cata umilinta a indurat Nicu in momentele alea si totusi a ramas demn pana la capat. am crezut in nevinovatia lui si am suferit foarte mult cand am auzit de diparitia lui. mare pacat! Maria

  RăspundețiȘtergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 38. Este adevarat,persoana numita de tine - ca imi e si scarba sa-i scriu numele,alaturi de alti lingai care pana atunci nu stiau cum sa-si traga pe spuza lor mai multe avantaje de la Nicu, cand l-au vazut la ananghie si-au dat arama pe fata.Tot unul din lingai a sarit si l-a injunghiat cand era adus la televiziune, inainte de aparitia lui alaturi de T.

  RăspundețiȘtergere
 39. sergiu ionescu6 iunie 2010, 18:23

  cel mai mult imi place poza in care esti in tribuna la turneul de tenis cu ochelarii de soare...foarte artistica mi se pare...aduci putin cu al pacino cand il interpreta pe tony montana in scarface...iti sta super misto

  RăspundețiȘtergere
 40. foarte frumoase si fetele...:)mai baga poze vechi!Multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 41. Salut Serghei, vezi ca ti-a facut cineva un cont de homosexual (cu poze) pe matrimoniale.ro. Cred ca Madalin... http://www.matrimoniale.ro/serghei

  RăspundețiȘtergere
 42. imi imaginez ca iti este scarba sa-i pronunti numele unei scursuri...Nicu a fost atat de demn in toata perioada grea, incat aproape ca nimic numai conteaza. tu esti un om la fel de special ca si el, nu degeaba ati fost prieteni..sper din suflet sa se solutioneze si cazul fam Ceausescu si sa aflam daca acolo au fost ingropati. asa o sa aiba liniste si Zoe acolo unde este. pentru mine copii astia trei raman un exemplu!!! astept si alte poze si amintiri frumoase...sunt sigura ca ai atat de multe....Maria

  RăspundețiȘtergere
 43. ce tineri erati toti! frumoase amintiri. imi place ca nu ti-ai uitat adevaratii prieteni.felicitari! esti un om deosebit. este adevarat ca Nicu Ceausescu a iubit-o cel mai mult pe sora ta ?

  RăspundețiȘtergere
 44. Povestile sunt multe.Uneori cand ma gandesc la trecut am impresia ca toate aventurile tineretii noastre(gasca de prieteni vechi) au avut loc ieri.
  Povesti de dragoste ca a lui Nicu cu Donca, cum numai cand esti tanar poti trai,ca a lui Zoia cu Petre Roman (care iti arata cat de mult te poate deceptiona o persoana care credeai ca te-a iubit- vezi arestarea Zoiei dupa revolutie), aventurile noastre la vanatoare,petrecerile sau nebuniile tineretii noastre, toate sunt parca dintr-un roman.
  Tocmai de aceea ,impreuna cu Lia Bugnar, am hotarat sa realizam un roman al "vremurilor trecute "care sa cuprinda date autobiografice.
  Multe poze ,din vremea aceea ,s-au pierdut dar incerc sa mai recuperez de la prieteni si o sa le postez pe blog

  RăspundețiȘtergere
 45. serghei cati ani ai aveai in poze

  RăspundețiȘtergere
 46. Serghei daca intrai in politica puteai sa ai aceiasi soarta precum copii lui Ceausescu???

  RăspundețiȘtergere
 47. cum te ai cunoscut cu nicu serghei

  RăspundețiȘtergere
 48. astept cu nerabdare aceasta carte. faci parte dintre oamenii norocosi care au avut langa ei numai persoane deosebite, oamenii de mare clasa, culti, inteligenti si cu un mare bun simt si au stiu sa-si traiasca viata cu adevarat..nu stiu cati din ei de astazi care zac la cafenelele din Dorobanti stiu sa se bucure de viata, sa se distreze cu adevarat..mie mi se par foarte tristi...m-am intrebat de fiecare data, cati dintre noi am stiut ca Zoe a fost un mare matematician?! foarte putini...oamenii vorbeau despre ea ca despre o mare alcoolica, la fel ca si de Nicu....din acest motiv ma bucur foarte mult ca ai reusit sa arati adevarata lor fata atat cat ai putut si tu. au plecat din lumea asta mult prea tristi si cu multe neampliniri si cred ca ceea ce faci tu pentru memoria lor este foarte bine. Maria

  RăspundețiȘtergere
 49. cat au fost in inchisoare copii lui Ceausescu, majoritatea asa zisilor "prieteni" s-au dezis de ei si le-au intors spatele sau mai rau i-a si umulit asa cum a facut nenorocitul ala de tatulici. Nicu a fost un mare doamn si a stiut sa-si mascheze foarte bine suferinta. as dori ca toti care le-au facut rau acestor copii sa treaca si ei in viata prin aceeasi umilinta. mare pacat de ei. BRAVO TIE SERGHEI CA AI FOST LANGA EI SI IN MOMENTELE GRELE. de ce nu iese Valentin sa vorbeasca si sa povesteasca mai multe? au trecut atatia ani, oamenii au inteles acum ca ei nu au avut nici o vina. incearca sa-l convingi sa iasa si sa faca un pic de lumina ca si asa toti isi bat joc de noi si ne ascund atatea lucruri. avea dreptate Nicu cand spunea ca ne trebuie cel putin 20 de ani sa intelegem ceea ce s-a intamplat...uite ca asa este! si a mai spus ceva foarte adevarat "nu o sa fie in stare nici sa zugraveasca ceea ce a construit tata" si nu-i asa? bine ca le-a lasat Ceausescu cladiri sa aibe unde sa-si odihneasca hoiturile si sa voteze legi impotriva oamenilor...au facut si ei ceva" 42 de km de autostrada...vai de capul lorrr!! oricum nu merita nici macar sa pomenim de cei de la putere. cred ca Dumnezeu va avea grija de fiecare si o sa le dea dupa cum merita

  RăspundețiȘtergere
 50. Petre Roman a fost un las, nici macar nu a vrut sa recunoasca relatia avuta cu Zoe. oamenii te pot dezamagi foarte tare si in general cei de la care te astepti mai putin. Zoe insa a avut mare noroc cu sotul ei care s-a vazut cat de mult a iubit-o si sustinut-o. din pacate Nicu nu a avut acelasi noroc ca al ei in dragoste! mie personal cea Daniela Vladescu nu mi-a placut deloc, dar ma rog e doar opinia mea. Nicu cred ca a ramas marcat dupa relatia avuta cu sora ta si nu a mai avut puterea sa iubeasca cu adevarat pe nimeni, dar asta tu cred ca sti cel mai bine, eu doar banuiesc. spunea cineva ca au platit un pret prea mare. asa este, pretul a fost foarte mare si nu meritau. procesul lui Nicu a fost o mascarada, dar trebuia gasit tapul ispasitor. Nicu ffiind atat de inteligent si-a dat seama imediat ca trebuia sa ispaseasca o vina care nu-i apartinea. felul in care s-a aparat a ramas in memoria multor oameni care au fost martori la el. am inteles ca la Sibiu veneau oamenii cu flori in timpul procesului. asta dovedeste foarte clar ce fel de persoana a fost Nicu. poate ca sufletul lui si-a gasit in sfarsit linistea dupa care a tanjit cat a fost in viata. te rog sa povestesti daca poti, de ce s-a opus Elena Ceausescu relatiei dintre el si sora ta? mersi

  RăspundețiȘtergere
 51. toata stima si admiratia pt dumneavoastra

  RăspundețiȘtergere
 52. Problema a pornit de la politica si putere.
  In momentul in care povestea lor de dragoste era in plina desfasurare,Ceausescu a intrat intr-o noua faza a evolutiei sale.
  Intre el si tata au intervenit conflicte legate de felul in care era condusa tara, de deciziile economice,sociale si politice care se luau.
  Ceausescu a hotarat sa elimine din preajma lui persoanele care indrazneau sa il contrazica,sa aiba pareri diferite si sa si le si sustina si s-a inconjurat de obedienti cu capete plecate (tip Bobu,Dascalescu etc)
  Tata devenise un personaj incomod.Ca urmare l-a mutat la conducerea Cooperatiei(zona economica minora) mentinandu-l ca pozitie importanta doar ca membru CPEX.
  In acest moment Elena a hotarat ca Donca nu mai este persoana potrivita pentru Nicu si a intreprins si impus masuri brutale care au dus la despartirea celor doi.
  Nu vreau sa intru in detaliile acestei despartiri pentru a respecta dorintele Doncai.

  RăspundețiȘtergere
 53. multumesc frumos pentru raspuns! imi pare tare rau, dar se pare ca destinul ne este harazit de la nastere si nu prea il putem modifica...in viata nimic nu este intamplator! despre Ceausescu cred probabil ca aici a si fost greseala lui majora, ca si-a luat langa el numai "lingai"...avea nevoie sa domine tot timpul si nu ar fi putut decat cu oameni de genul asta....domnul Paul Niculescu Mizil facea clar parte dintr-o alta clasa....cea a oamenilor destepti, cu alte viziuni..iti multumesc inca odata pentru raspuns si multa sanatate familiei!

  RăspundețiȘtergere
 54. FELICITARI SERGHEI PENTRU CEEA CE FACI! CATI OARE ISI MAI ADUC AMINTE DE VECHII PRIETENI?! UNDE MAI PUI CA O PARTE DINTRE EI NU MAI SUNT IN VIATA! BRAVO,BRAVO, DE 1000 DE ORI BRAVO. CEI CARE TE CRITICA NU AU AVUT TIMP SA DESCOPERE CE OM MINUNAT ESTI! CE TINRI SI FRUMOSI ERATI TOTI! MA ALATURI SI EU CELOR CARE L-AU RESPECTAT SI IUBIT PE NICU, DAR SI PE CEILALTI DOI. DE NICU S-A VORBIT MAI MULT, DIN PACATE S-A DOVEDIT CA NU ERA NIMIC ADEVARAT DIN NASOCELILE ODIOASE CARE I S-AU PUS IN CARCA, DAR SPER CA TOTI VOR PLATI PANA LA URMA. MI-A PARUT TARE RAU DE TOT CE A PATIMIT BIETUL NICU..AR FI PREA MICI CUVINTELE CA SA POTI VORBI DESPRE UN SUFLET ASA MARE CA AL LUI. MARE PACAT! SERGHEI, ESTI EXTRAORDINAR, FELICITARI!

  RăspundețiȘtergere
 55. trista povestea lui Gyuri! m-am bucurat sa-i vad pe copii lui Ceausescu. au mai pus si altii intrebarea si intreb si eu, de ce nu vine la nici o emisiune Valentin Ceausescu? ar fi foarte important si interesant pentru noi sa aflam mai multe decat ne-au spus astia pana acum. Serghei, esti cel mai tare! sanatate multa familiei si poate il convingi pe Valentin sa vina la o emisiune. eu personal pe i-am adirat mult pe Zoe, Valentin si in special pe Nicu. am vazut ca multi l-au apreciat. aui avut si de ce sa o faca. Dumnezeu sa aibe grija de sufletul lui

  RăspundețiȘtergere
 56. Valentin Ceausescu este si a fost intotdeauna o fire mai retrasa.
  Este un intelectual de marca, fizician talentat si pasionat de profesia lui.
  Asa cum inainte de 1989 nu a vrut sa marseze pe promovare politica singurele aparitii publice fiind cele legate de fotbal si acum merge pe aceiasi linie incercand sa duca o viata de familie inscrisa in normalitate,fara publicitate si mondenitati afisate.
  Ma apucase rasul intr-o zi cand a venit Valentin C. impreuna cu alti prieteni, la La Cena 1 si au inceput sa vorbeasca despre diferite teorii legate de matematica,fizica etc Isi pastrasera entuziasmul intelectual care de obicei ii caracterizeaza pe tineri in discutiile in contradictoriu.O imagine foarte placuta !

  RăspundețiȘtergere
 57. pacioras andreea14 iunie 2010, 13:24

  v-am descoperit de curand blogul domnule Serghei si am fost foarte incantata ce cee ace am vazut...tocmai am urmarit si in reluare chiar conferinta de presa,emisiunea in care nu v-ati dezmintit a-ti fost la fel de franc si de liber in exprimare ca de obicei,lucru care m-a bucurat foarte tare.Admir libertatea si independenta de care d-ati dovada si chiar daca am doar 19 ani sunt foarte incantata cand va pot vedea la diferite emisiuni si va urmaresc cu ceea mai mare placere,dar inainte de toate va respect.Acum ca sunt la facultate aici in Bucuresti mi-ar placea macar o data in viata sa va intalnesc fata in fata si sa purtam o discutie despre orice,pentru ca sunt sigura ca am foarte multe de invatat de la dumneavoastra si pot aborda orice subiect fara sa imi fie teama ca nu imi veti putea da o replica in stilul dumneavoastra caracteristic.

  cu mult drag si respect,o tanara admiratoare

  RăspundețiȘtergere
 58. Esti smeker rau Serghei...

  RăspundețiȘtergere
 59. ai dreptate Serghei, copii astia au fost discreti si cred ca le-a fost tare greu dupa nebunia din 89. au fost atat de huliti incat cred ca Valentin inca mai traieste cu sentimentul ca romanii il urasc, dar eu cred ca nu este deloc asa, ci dimpotriva. mi se pare ca si Zoe a dat un singur interviu dupa 89. ideea este ca romanii s-au desteptat pana la urma si au inteles ca oamenii astia nu pot fi invinuiti de toate. s-au facut si greseli, dar si foarte multe lucruri bune. cat priveste educatia copiilor lui Ceausescu nu am nicun dubiu ca a fost la scara inalta. am reusit sa vad cateva fragmente din procesul lui Nicu. fenomenal cum a stiut sa se aprere, cu toate ca stia foarte bine ca este o chestie jegoasa politica, dar inteligenta lui cred ca i-a lasat si pe idiotii aia masca. Serghei, ar fi bine sa iei mai in serios si partea asta politica. cred ca ai suficienta forta sa poti schimba ceva. avem nevoie de oamenii ca tine!

  RăspundețiȘtergere
 60. Serghei recunosti ca voi copii de oameni politici de atunci, ati invatat si carte(printre nebuniile si betivanelile pe care le trageati),pe langa astia de astazi care nu leaga 2 cuvinte, ii bat cuvintele rau de tot...eu am o idee a mea: sa fi si smecher(atunci cand trebuie si k cine trebuie) dar sa ai si ceva in cap,sa arati k esti bine educat, ca ai cei 7 ani de acasa...nu ce inseamna acum sa fi "semcher" ;)...ca sunt destui "smecheri" prosti de joasa speta...stima! G.Madalin,18 ani,Craiova

  RăspundețiȘtergere
 61. Mi-ai adus aminte de interviul cu Zoia si l-am postat si pe el.
  Oricum se poate vedea de la distanta ce gen de persoana era.
  Colegii ei de serviciu au cunoscut-o destul de bine si multi dintre ei s-au atasat de ea.
  Cand era inchisa la Rahova unde se afla si tatal meu ma intalneam la "pachete" cu colegi de ai ei care veneau si ii aduceau lucrurile de care avea nevoie.Cred ca asta arata ceva !

  RăspundețiȘtergere
 62. Serghei sa-ti dea Dumnezeu sanatate esti cel mai tare

  RăspundețiȘtergere
 63. serghei mai ti legatura cu fratii tai adoptivi

  RăspundețiȘtergere
 64. serghei mi-a placut foarte mult aia cu eu sunt un invingator nu o victima..atitudinea asta ar trebui sa fie in fiecare..

  RăspundețiȘtergere
 65. Nea Serghei cand apare cartea cu amintirile tale??

  RăspundețiȘtergere
 66. chiar astazi a aparut in libertatea un articol mizerabil la adresa lui Nicu legat de moartea unei tinere de 18 ani. nu cred ca este adevarat, Nicu era un tip foarte deosebit. Serghei tu si Nicu mai tineati legatura inainte de revolutie? vreau sa spun ca apreciez foarte mult franchetea si sinceritatea de care dai dovada. multa sanatate.

  RăspundețiȘtergere
 67. copii astia inainte de toate, au avut calitate umana, ceea ce nu se vede la ceilalti copii de demnitari din ziua de azi. asa cum si tu ai povestit ati facut impreuna o gramada de nebunii, absolut normale pentru varsta si pozitia sociala, dar voi ati fost diferiti fata de scursurile de astazi. nu suport cand se fac comparatii, nu poti face o asa comparatie niciodata. nu o poti pune pe agramata de Baseasca pe aceeasi treapta cu Zoe, Nicu sau Valentin, nu se poate asa ceva!! astept si eu cu nerabdare aparitia cartii, sper sa fie suficient de promovata sa o poata citi si cei care judeca fara sa stie, dar asa cum spunei si tu, asta-i romanul....uneori mi-e asa lehamite..

  RăspundețiȘtergere
 68. am citit si eu interviul dat de Valentin, pacat asa cum sun si altii ca nu vrea sa de-a un interviu sa vorbeasca si sa raspunda atator intrebari care m-ai stau si azi pe buzele romanilor. oricum nimeni nu ne spune adevarul. s-au ascuns atatea lucruri si s-au spus atatea minciuni, incat astept o raza de lumina din partea ultimului mostenitor al familiei. ce femeie fina era Zoe, se vedea ca sufera dupa disparitia parintilor. am inteles ca ea nu a fost niciodata la mormantul parintilor, simtind ca ei nu sunt acolo. pana la urma au fost dezgropati sau trebuie sa mai treaca inca 20 de ani sa se afle adevarul. ma bucur ca tradatorul ala de Stanculescu este inca inchis. acolo sa stea pana la sfarsit si toti cei care au facut rau copiilor astia sper sa nu-si gaseasca linistea.

  RăspundețiȘtergere
 69. ce durere sa-ti vezi parintii impuscati! oribil. de-asta ne chinuim in halul asta, nu trebuiau impuscati, ci judecati. Serghei, daca te intalnesti vreodata cu rahatul ala de tatulici, da-i si din partea mea 20 de pumni in cap. eu inca nu am dat in Bucuresti cu ochii de el, dar iti jur ca asta as face. . vine si ne vorbeste de moralitate. starpitura. cand v-a avea loc lansarea cartii?

  RăspundețiȘtergere
 70. Cartea este in curs de scriere.Ma vad periodic cu Lia Bugnar si ii mai povestesc cate ceva din trecutul meu.
  Oricum va mai dura pana este gata.Va tin la curent.
  Ai dreptate in privinta executiei,o porcarie.Numai la noi s-au finalizat lucrurile printr-o executie (si tocmai de Craciun) din cauza lasitatii si fricii celor implicati in asa zisa revolutie.
  Povestea cu accidentul facut de Nicu este o minciuna, o sa fac o postare referitoare la asta.
  Tineam legatura cu Nicu si inainte de revolutie,dar mai aveam o relatie asa de apropiata,viata ne dusese pe fiecare pe drumul lui.El statea mai mult la Sibiu, il implicau ai lui in politica, ori mie zona asta nu mi-a placut niciodata.
  Cu fratii mei adoptivi tin legatura in continuare.Tatal meu ne-a crescut fara sa faca diferente intre noi.

  RăspundețiȘtergere
 71. tot respectul din lume pentru un om trecut prin viata si uns cu toate alifiile sanatate din SPANIA

  RăspundețiȘtergere
 72. super pozele astea vechi cu serghei!

  RăspundețiȘtergere
 73. Serghei, in ce an sunt facute pozele in care apare Zoe Ceausescu? am vazut si eu la tv minciuna aia legata de Nicu. astia chiar nu au nici o limita! despre cei care nu mai sunt si nu au cum sa se apere, cum sa faci asa ceva. numai romanii o pot face. ce poti sa mai zici? no comment. Serghei, esti o persoana de milioane. bravo tie ca iti aperi prietenii, ai si de ce. multa, multa sanatate

  RăspundețiȘtergere
 74. Pozele cu Zoe sunt facute in 1991-92.

  RăspundețiȘtergere
 75. marfa, treaba cu "apoi ne-o trageam in gaoz", am ras cu lacrimi ... si totusi, chiar zilele astea ma gandeam: daca prin stiu eu ce conjunctura ajungea nicu la putere, ce ziceti draga domnule, credeti ca am fi fost o tara prospera ... eu cred ca da ... golaneala cu creier e mare lucru, sa ai scoala si "scoala vietii" ... numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 76. serghei tine-ne la curent cu aparitiile la tv si nu lasa pe toti nenorocitii sa arunce cu noroi in nicu .bafta si sanatate din spania!

  RăspundețiȘtergere
 77. pacat de povestea asta cu Nicu. ce porcarie fara margini

  RăspundețiȘtergere
 78. cred ca astia de la putere, "marinarii" astia nu suporta cand se spun numai lucruri bune despre copii lui Ceausescu. adevarul este ca au fost niste oamenii foarte deosebiti, Valentin inca mai este. am citit un interviu dat de Ion Cristoiu...mie personal nu imi place deloc de el si acum vad ca s-a dat cu Base, dar mi-a placut ca a vb foarte frumos la adresa lui Nicu si ptr asta chiar l-am apreciat. la fel de frumos a vb si Paunescu despre Nicu. Serghei, crezi ca Nicu a iubit-o pe ultima lui prietena? nu a parut prea fericit in ultima parte a vietii sale. pe aceasta cale imi permit sa-i transmit si domnului Valentin Ceausescu multa sanatate si sper sa faca o surpriza frumoasa si sa de-a macar un interviu. tie Serghei numai bine si felicitari pentru tot ce faci!

  RăspundețiȘtergere
 79. M-am uitat pe youtube...la emisiunea despre ceausescu,,.ai mare dreptate cand spui ca, acum vin partidele si isi pun oamenii lor peste tot,cu sau fara pregatire...si nu stiu decat sa se imbogateasca ei; bine frate fura,da fa si ceva pt tara asta,,date dq de imbuibat..le i`au banii la pensionari,,tot aia care au muncit pt tara 30 de ani,,din cauza "marilor intelectuali"(PROFESORII)care l`au votat in masa pe basescu,,ca le`a promis 50% majorare =))) cum sa pui botu la asa ceva????? pe timp de criza????? si se mai cred MARII INTELECUALI !!!!!!! si le`a dat prin gura acum in plus le`a mai si luat...bah parerea mea,isi merita soarta ;)...

  RăspundețiȘtergere
 80. sal serghei te admir foarte mult am niste poze vechi cu gasca voastra da mi un id de mess daca vrei sa ti le dau. cu respect ulise din bucuresti

  RăspundețiȘtergere
 81. SAlut Serghei...esti un om fff mare,,bv si toate respectele mele(Domn` sa fi e o intamplare,Om sa fi e lucru Mare)asa cum esti tu,imi place ca esti foarte sincer si joci cu cartile pe fata nu ca alti perverisi si lingai,RESPECT(ionut SB)

  RăspundețiȘtergere
 82. Ma bucur de fiecare data cand apari la tv.Chiar daca mai sari calul ,ai glumele pe care le stiu si care pentru mine au umor,ai rasul cu pofta care-mi place.Nu stiu daca e sau nu bine sa ai nostalgia perioadei de pana in 89 si nici nu ma intereseaza.Stiu insa ca regulile erau altele mai sanatoase si mai ferme.Stiu ca puteam sa golanesc dar si sa citesc si ca era mai mult echilibru.Ai calitatea de a aduce amintiri placute inapoi.

  RăspundețiȘtergere
 83. Esti absolut"criminal".Ma bucur ca exista oameni care spun lucrurilor pe nume,ca exista persoane carora nu le e teama de noul SISTEM imputit!E o tara de kkt,in care tot ce zici se intoarce impotriva ta,justitita baga la puscarie un om ce fura o gaina ca sa nu moara de foame in timp ce adevaratii "HOTI" sunt bine paziti...imi place mult cum gandesti,sper sa ramai asa mereu si sa nu "patesti"nimik din cauza vocabularului tau prea libertin..cine stie?poate deranjeaza prea mult pe cineva si vor vrea sa-ti inchida si tie gura...cum au facut cu DIACONESCU saracu'....in fine...sa AI o viata lunga si frumoasa!Salutari din TARGOVISTE!....Annabele

  RăspundețiȘtergere
 84. Serghei esti cel mai tare. Baga pe blog povestea tatuajelor tale, ce reprezinta, poze etc. Sa fi sanatos !!!

  RăspundețiȘtergere
 85. serghei esti cel mai tare cel mai bun tino tot asa.sa fi sanatos pup

  RăspundețiȘtergere
 86. esti dat dreq Serghei :)) o distractie penala cu tine!

  Esti cel mai tare!

  RăspundețiȘtergere
 87. salut serghei, esti un tip super de gasca si o adevarata comoara pentru tara asta pentru trecutul tau....mi'as fi dorit sa traiesc in perioada comunista...cateodata(poate o sa ti se para o prostie) am impresia ca in viata anterioara am trait in acea perioada si am fost un comunist convins...cand ascult unele cantece sau vad unele documentare din acele vremuri simt o nostalgie,ca si cum imi lipseste acel stil de viata....oricum tot respectul din partea mea...te admir...dar vroiam sa te intreb:
  1.Nu iti este si tie dor de acele vremuri?Totusi pentru tine ?CRED? ca a fost o schimbare destul de mare...
  2.daca poti sa raspunzi,doamna ana care a intrat in seara aia in direct la OTV va veni vreodata sa povesteasca tot ce stie?
  sper sa mi raspunzi,multa sanatate si respect!

  RăspundețiȘtergere
 88. frumoase poze. m-a facut sa rad toata povestea legata e Nicu si asa zisul accident. asa s-a spus si ca nu stiu ce nebunii ii facea Nadiei Comaneci, ca o obiliga sa stea langa el...ce prostie! eu cred ca a vazut toata lumea ca era un barbat foarte frumos si extrem de prezentabil, nu mai pun la socoteala inteligenta lui...avea nevoie un astfel de om sa tina cu forta pe cineva langa el?!! sincer...astea sunt fatasmagoriiii!!! tu cred ca ai fost cu adevarat cel mai bun prieten de al lui. foarte multa lume l-a cunoscut mai indeaproape, dar nu am auzit pe nimeni sa sara ptr el asa cum ai facut-o tu. bravo tie! esti un om ADEVARAT!

  RăspundețiȘtergere
 89. se vede ca ati avut o tinerete foarte frumoasa si plina de aventuri frumoase. de tine ce sa spun...numai lucruri bune, am fi departe daca ar fi mai multi oamenii deschisi si sinceri asa cum esti tu. eu sunt din Sibiu si vreau sa spun ca noi toti de aici l-am iubit si respectat pe Nicu. a facut atat de multe lucruri bune pentru noi, era un om bland gata oricand sa iti rezolve orice problema. zambea tot timpul si stia sa nu te faca sa te simti jenat de pozitia lui. pacat, pacat ca s-a dus atat de devreme. multi l-au regretat si o mai fac inca. de cate ori ajunc prin Bucuresti trec si pe la cimitir sa-i aprind o lumanare. o fost un om extraordinar si mare pacat ca se spun atatea minciuni si prostii despre el. asa cum ai povestit si tu Serghei si ceilalti frati la fel de buni au fost si Valentin este. ce bine ar fi daca l-am mai vedea si pe Valentin...un om care ar avea multe de povestit.

  RăspundețiȘtergere
 90. ce inaltime avea Nicu Ceausescu? ma contraziceam cu cineva care spunea ca nu era inalt. multumesc

  RăspundețiȘtergere
 91. dar chiar asa unde este inmormantat nicu?dar zoe?
  serghei poate il convingi sa vina macar o data Valentin sa povesteasca cate ceva...dar ii inteleg teama....multa sanatate domnului Serghei sunteti de gasca rau

  RăspundețiȘtergere
 92. Nicu este inmormantat la cimitirul Ghencea.

  RăspundețiȘtergere
 93. foarte bine a punctat cineva de Nicu ca era frumos. ce nevoie avea sa chinuie femeile sa stea langa el? cred ca era exact invers,umblau toate dupa el. Serghei te apreciez foarte mult si dai dovada de o persoana cu un mare caracter. de ce nu intri in politica? mai gandeste-te...am citit si de ceilalti prieteni ai tai. pacat ca s-au dus asa. de Nicu numai cuvinte de lauda, Dumnezeu sa-l odihneasca. insist si eu pe langa ceilalti poate il convingi pe Valentin sa vina la o emisiune.multa sanatate

  RăspundețiȘtergere
 94. mi-a placut foarte mult pozitia care ai luat-o fata de Nicu Ceausescu. eu pana acum nu am auzit decat vorbe bune la adresa lui, exceptand povestile de doi lei cu Nadia si alte femei. tot respectul pentru Nadia, dar ca femeie nu mi s-a parut vreo frumusete niciodata, asa ca nu cred ca umbla lesinat Nicu dupa ea. in fine, nici nu mai conteaza, important este ca tu ai reusit sa mai faci lumina in ceea ce priveste viata familiei Ceausescu si asta este foarte bine. putini au cunoscut si latura lor umana si este bine sa nu se creada ca erau niste monstri asa cum au vrut toti sa se creada. au facut si bune si rele, dar cred ca balanta inclina spre bine. au trecut 20 de ani de la revolutie, Ceausescu a stat la putere aprox 25 de ani, hai sa tragem linie si sa vedem cate a facut el in 25 si cate au facut astia in 20??? nu se compara. am impresia ca Nicu chiar a afirmat la un moment dat ceva de genul: " nu o sa fiti in stare nici sa zugraviti ce a construit tata". si uite ca a avut dreptate. ma mai deranjeaaza enorm o chestie....de ce se face comparatia asta stupida intre copii lui Ceausescu si cei a lui basescu. pai astea a lui basescu nu se vor ridica niciodata la nivelui lui Nicu, Vaelnti si Zoe. copii astia au fost educati, au invatat, erau extrem de inteligenti. a-ti vazut ce exprimare fluida avea Nicu, ce vocabular bogat, cat de inteligent isi construia frazele....am vazut o parte din proces, a fost GENIAL. pacat ca nu mai este printre noi, dar a ramas fratele lui si cred ca este pana la urma un fel de obligatie fata de noi sa iasa si sa spuna ce altii nu vor sa o faca. Serghei sa ramai asa cum esti!

  RăspundețiȘtergere
 95. salut serghei, esti un tip super de gasca si o adevarata comoara pentru tara asta pentru trecutul tau....mi'as fi dorit sa traiesc in perioada comunista...cateodata(poate o sa ti se para o prostie) am impresia ca in viata anterioara am trait in acea perioada si am fost un comunist convins...cand ascult unele cantece sau vad unele documentare din acele vremuri simt o nostalgie,ca si cum imi lipseste acel stil de viata....oricum tot respectul din partea mea...te admir...dar vroiam sa te intreb:
  1.Nu iti este si tie dor de acele vremuri?Totusi pentru tine ?CRED? ca a fost o schimbare destul de mare...
  2.daca poti sa raspunzi,doamna ana care a intrat in seara aia in direct la OTV va veni vreodata sa povesteasca tot ce stie?
  sper sa mi raspunzi,multa sanatate si respect!  mi ar place ca cineva sa mi poata povesti mai multe lucruri...oare se va afla vreodata adevarul?se spune ca in caseta cu exectuia,elena ceausescu era moarta cu cel putin 5 ore inaintea filmarii deoarece nist medici experti americani,dupa o cercetare au observat ca sangele era deja inchegat,iar gatul rigid...nici eu nu cred ca au fost impuscati atunci...oricum RUSINE...am 16 ani dar mi as dori sa fi trait in acele vremuri.
  Serghei,sper sa mi raspunzi la cele 2 intrebari si din nou insist sa i spui tovarasului Nicu sa vina sa spuna adevarul pe care il stie,poporul asta isi doreste...traiasca P.C.R

  RăspundețiȘtergere
 96. medici francezi imi cer scuze

  RăspundețiȘtergere
 97. as dori foarte mult sa vad si eu caseta cu procesul lui Nicu Ceausescu. ma gandesc ca daca tot a iesit Dan Diaconescu, poate ii propui sa faca o difuzare a casetei. tot la D.D am vazut si interviul lui Nicu de la Jilava. cred ca oamenii ar ramane foarte uimiti de ce ar auzii acolo. sa vada in ce fel s-a desfasurat procesul lui Nicu. mult respect!

  RăspundețiȘtergere
 98. unde a stat Nicu dupa ce a iesit din inchisoare? imi imaginez ca nu mai avea casa si stiu ca cea in care locuia a fost luata de Ion Caramitru. s-au napustit ca ulii sa-si gaseaca culcusuri cat mai bune. as mai avea o intrebara: de ce nu se poate vizita fosta resedinta a fam Ceausescu din Primaverii. asa mi se pare normal sa fie in orice tara civilizata. s-au spus multe despre Nicu, nu spune nimeni ca o fi fost un inger, era firesc la varsta si la pozitia lui sa faca ce vrea, dar sa se ajunga sa fie spuse asa enormitati mi se pare groznic. el din pacate nu mai este printre noi si este mare pacat sa-i fie memoria intinata. a fost asa cum multi au spus-o un mare caracter, un om altruist, curajos si foarte inteligent. cei care i-au facut rau o sa-si plateasca pacatele cu varf si indesat. cine a fost nenorocitul care l-a injunghiat?? mai traieste?

  RăspundețiȘtergere
 99. as vrea sa cunosc si eu adevarul despre familia Ceausescu.pana la urma s-a aflat daca erau ingropati acolo? de ce nu vine Valentin Ceausescu sa ne vorbeasca despre familia lui? nu toata lumea i-a urat. eu nu am dus-o pe roze in ultima parte a regimului, dar nu am nimic cu ei, iar despre copii se stie ca au fost oameni adevarat. despre Nicu se stia inca inainte de 89 cate lucruri bune facea la Sibiu si ca lumea il iubea. Mihaela Iasi

  RăspundețiȘtergere
 100. in tomana anului curent ii vor deshuma,a primit valentin aprobarea cred....traiasca P.C.R Serghei infiinteaza un nou partid comunist ca asa nu se mai poate...

  RăspundețiȘtergere
 101. Imi este dor de anii tineretii mele si poate, pe langa asta, de relaxarea care caracteriza viata noastra atunci.
  Acum stresul este cel care ne marcheaza vietile.
  Imi pare rau ca banul amprenteaza mult mai puternic viata romanilor acum,transformandu-i in niste hiene de multe ori.
  Limitarea posibilitatilor de avere si accesul tuturor la un anumit nivel de confort, in timpul lui Ceausescu, facea ca sa fim mult mai lipsiti de griji ca acum.O masina,o casa, mai mult de atat nu putea avea nimeni.
  Cine fura si avea prea multi bani, deja era in pericol (la fraude de peste 1 milion pedeapsa era capitala)
  Pe de alta parte, acum ,avem niste libertati dragi mie: libertatea cuvantului (pe care incearca acum sa ne-o limiteze)libertatea de a circula in strainatate etc
  Cand a iesit din inchisoare, Nicu a stat la Snagov,intr-o vila inchiriata de Gino Iorgulescu(care l-a cunoscut pe Nicu inainte de revolutie si nu a uitat sprijinul pe care acesta i l-a acordat) si pe urma a stat acasa la Dana Radu (ultima lui iubita)
  Nicu avea in jur de 1,80 inaltime.Este inmormantat la Ghencea
  Am vorbit la telefon a doua zi dupa emisiune cu d-na Ana.Mi-a promis ca va veni intr-o emisiune la OTV impreuna cu mine, sa discutam mai amanuntit despre trecut si adevar.
  O sa aflam cand va avea loc deshumarea si o sa va tin la curent, pe toti cei interesati, de evolutia cazului.

  RăspundețiȘtergere
 102. multumim Serghei pentru raspunsuri. pesonal, abia astept sa vad emisiunea pe otv si astept cu nerabdare lansarea cartii. e mare lucru sa scoti pe cineva din umbra si sa-l asezi in soare, asa cum ai procedat tu cu prietenii tai, felicitari...si domnului Gino deasemenea. cine se aseamana se aduna. multa sanatate

  RăspundețiȘtergere
 103. ai dreptate Serghei, acum exista o alta scara a valorilor, mitocania, aroganta, invidia s.a.m.d au devenit acum o virtute...nu mai exista valori morale si ne lasam condusi de partea materiala...ma numar si eu printre ei din pacate. inainte de 89 era o alta oranduiala a lucrurilor si consider ca era foarte bine asa. oamenii se aflau cat de cat intr-o balanta destul de echilibrata, cu unele exceptii firesti. astazi am ajuns asa cum ai spus sa fim niste fiare, sa invidiem pe cei din jurul nostru, sa dorim permanent ca "iarba noastra" sa fie mai verde decat a vecinului, sa nu mai stim sa ne bucuram de reusita unui prieten....societatea asta bolnava ne conduce catre toate astea. uitam de fapt sa ne bucuram cu adevarat de viata, pentru ca vrem nu vrem de dimineata pana seara construim noi strategii de a ne mai rotunji contul din banca, fara sa mai vedem ce este frumos in jurul nostru....chiar am trecut cu masina pe langa un camp plin de maci, aproape cu nepasare si cand am realizat, am dat inapoi si am stat 15 min sa-l admir...inainte de 89 aveau oamenii timp si ptr minte si suflet..astept si eu cu interes sa aflu rezultatul deshumarii si cu asta poate si altele. am vazut ca foarte multa lume isi doreste ca Valentin sa iasa la vedere, dar am inteles si pozitia lui...pacat totusi, poate va mai refelcta asupra acestui lucru..ma bucur ca oamenii incep usor sa descopere ca fam Ceausescu nu a fost chiar asa cum s-a crezut. personal cel mai mult ii regret pe Zoe si Nicu. Serghei, adimir tot ceea ce faci. Maria

  RăspundețiȘtergere
 104. cati ani are Valentin? exista si alti mostenitori ai familiei? Cornel Brasov

  RăspundețiȘtergere
 105. Serghei, Ceausestii nu au avut avere sau le-a fost confiscata?? sincer chiar nu stiu treaba asta. s-au spus atatea, ca nu stiu ce sa mai cred. nici palatul de la Snagov nu era a lor?? am vazut ca lui baselu' ii place din ce in ce mai mult acolo! din ce imi dau seaman nici copii lor vad ca nu au avut pe unde sa stea din moment ce tu spui ca Nicu a stat intr-o casa inchiriata. fa si tu putina lumina in istorie, ca daca ne luam dupa ce se aude la tv, cred ca suntem departe de adevar. exista caseta cu procesul lui Nicu Ceausescu??? de ce nu a fost difuzata, eu nu am vazut pana acum. poate ma mai lamuresti si pe mine. Serghei, esti un tip de milioane, te respect foarte mult

  RăspundețiȘtergere
 106. Buna! In trecutul tau te-ai intersectat, la Neptun, mai multi ani la rind, cu doi studenti care erau "biletari la parcare" si care au petrecut clipe de neuitat cu tine, Geta, Cornel Zabet, Jean, Florentin, etc. si care isi aduc si acum aminte de risurile care se trageau seara de seara. Cred ca-ti aduci aminte ca ne-ai trimis sa-i cerem bani pentru parcare lui Nicu si ce ris a urmat dupa aia...! Eu sunt unul din ei si am descoperit intimplator blogul tau, uitindu-ma pe blogul lui Ciutacu. Eu stau de mai multi ani, cu familia, in UK. Daca ai timp si chef, poti sa-mi rasunzi la: lucianb56@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 107. Gogu de la Gaze29 iunie 2010, 16:00

  Draga Serghei,

  Faptul ca te mandresti cu prietenia avuta cu Gyuri Fazekas si ca dovada-l pui in prim plan in galeria cu fotografii,se bate cap in cap cu realitatea!
  Ce-ai facut TU de fapt ca prieten ptr. a-l ajuta pe Gyuri..?!
  Ca te-a apucat "melancolia si bulversarea" datorita vestii decesului lui Gyuri Fazekas,
  ma face sa dau in lacrimi......!Tu ai fi putut sa-l ajuti sa se duca la o clinica de dezalcoolizare!
  Daca aratai un pic de pietate te apreciam mai mult!
  Ce rost a avut sa te referi astfel: "
  "Ajunsese sa traiasca de pe o zi pe alta, se angaja in munci ordinare,numai ca sa aiba bani sa bea".
  Tu stii foarte bine ca tu ai avut in inger pazitor si daca nu era el puteai sa agungi
  foarte usor ca Gyuri sau ca saracul Mirea..!!!
  Gyuri facea munci "ordinare" ptr. a supravietui,de fapt era un pacient notoriu alcoolist,
  care avea nevoie de ajutor !
  Gyuri a mai avut totusi adevarati prieteni;asta am constatat
  cand am fost in tara acum 2 ani si l-am intalnit muncind la constructia unei case de vacanta in afara Bucurestiului,a fostului si raposatului Dr.Marius Stoian ( fie-i tarana usoara!).
  Ne-am re-intalnit acolo dupa 30 de ani de zile.
  Marius Stoian mi-a explicat ca practic nu avea nevoie de ajutorul si munca lui Gyuri,dar a socotit ca,ca prieten si bun crestin , ca este de datoria lui sa-i dea un mic ajutor
  lui Gyuri pentru a supravietui.Chapeaux Marius Stoian!
  La plecare i-am inmanat pe ascuns lui Gyuri niste bani;nu are importanta cati ,nu ma dau in stamba ptr. a arata cat de generos am fost.Cat am avut si am putut i-am dat.
  Nu eram obligat catusi de putin,dar in amintirea clipelor frumoase petrecute in tinerete cu el si cu Vali ,am socotit ca este un gest normal.
  Iar daca i-a baut ,cu atat mai bine,a fost fericit cand a baut acel pahar!

  Have a nice day si "succesuri" cu noua investitie LA CENA 2.

  P.S.
  Modul cum vorbesti si cum il descrii pe Nicu Ceausescu imi provoaca pur si simplu sila...!
  De ce nu vrei sa fii corect si sa descrii realitatea adevarata?!Adica descrie-l pe Nicu CEAUSESCU
  asa cum a fost el cu adevarat,adica in creion si nu in acuarela....
  Tu stii al dracului de bine cat de multe fete erau luate cu forta de la ceaiuri de Nicusor Ceausescu
  si luate cu forta de Nicu C ptr. a le viola.
  Crezi ca a avut curajul vreo fata sa faca denunt impotriva acelei jigodii.?!?!Aici nu mai este
  vorba de comportare macho ci de pur si simplu de violuri!
  Daca mi-asi pune putin memoria la contributie asi da cel putin 20-30 de nume,dar respectul ptr.
  aceste persoane ma opreste sa fac acest lucru.
  Daca,casa in care a locuit ZAZA ar putea sa vorbeasca ,ar ramane multa lume cu gura cascata.....!

  Numa´bine,

  Gogu de la Gaze
  de la Restaurantul `Pescarus`

  RăspundețiȘtergere
 108. foarte bine ca ai facut dumneata gesturi frumoase ptr prietenii care au trecut dincolo si ce a facut Serghei este treaba lui. in ce-l priveste pe Nicu Ceasuescu nu a spus nimeni ca a fost un inger, nici macar Serghei nu A SPUS ASTA, ERAU TINERI SI FACEAU CEEA CE FAC MULTI ALTII LA VARSTA RESPECTIVA. avand in vedere rangul pe care il purtau nu mi se pare nimic exagerat, dar nu cred ca ai dumneata dreptul sa judeci pe cineva si mai ales pe cineva care nu mai exista. cat priveste "violurile" trebuie sa fi ORB sau ....sa nu vezi cat era de frumos Nicu....asa ca nu cred sub nici o forma ca aveau de ce sa-l respinga si nu cred ca siluia pe cineva...NU AVEA NEVOIE. unui barbat care arata asa cum arata el si pe deasupra mai era si inteligent, rasat si purta o aroganta care putini o au...veneu femeile singure, fara sa mai fie obilgate...asa ca de povesti din astea nu ne intereseaza. a fost un om bun cu un caracter mare, ceea ce a facut in tinerete nu este problema nimanui.daca dvs l-ati cunoscut, cu atat mai mult sa va fie rusine ca vorbiti in felul asta despre un om care nu se mai poate apara. nici macar asta nu ati invatat de la Nicu!!!!!!!!!!!!!!! RUSINE SA VA FIE. Serghei, felicitari pentru modul onorabil in care ai stiut sa vorbesti despre prietenii tai, in special despre Nicu si Zoe.

  RăspundețiȘtergere
 109. Gogu de la gaze, sa-ti fie rusine!!! probabil ai fost invidios toata viata pe Nicu si acum vii sa-ti versi frustrarile pe aici. chiar daca ar fi asa cum ai povestit, cum poti sa vii sa arunci cu vorbe urate peste memoria unui om? cred ca s-ar fi lasat toate femeile "violate" de el, imi imaginez ca nu putei fi tu in locul lui si de aici probabil ti se trag toate. sanatate si mult succes in viata. SFAT:mai bine te-ai duce sa aprinzi o lumanare la capataiul lui Gyury si a lui Nicu decat sa vorbesti ceea ce nu trebuie

  RăspundețiȘtergere
 110. ar fi foarte frumos sa-l auziti pe poetul Adrian Paunescu vorbind despre caracterul lui Nicu Ceausescu si cred ca ar lamuri prea multele dezinformari care au curs de-a lungul vremii despre Nicu C. ar putea sa va povesteasca pe cati oamenii a ajutat, indiferent din ce clasa faceau parte, sa va povesteasca ce cultura si ce om stralucit a fost Nicu Ceausescu..si cred ca ar avea fff multe lucruri sa va povesteasca. Serghei a povestit si de nebuniile pe care le-au facut impreuna, dar si de lucrurile pe care putini le-au stiut despre cei trei copii si a facut-o exact asa cum ar face-o un adevarat prieten. a stiut sa-l picteze in cele mai frumoase calde si frumoase culori si a rezultat cel mai frumos tablou al unui prieten, al unui om cu care si-a impartit ani din viata, cu care a ras, s-a distrat, a dansat, a baut. si-a creionat prietenii si tineretea asa cum numai un artist si un om stie sa o faca. sa nu lasi pe nimeni sa pateze memoria lui Nicu!

  RăspundețiȘtergere
 111. eu sunt din Sibiu si de doua ori in viata am avut placerea sa ma intersectez cu Nicu si mi-au ramas cele mai placute amintiri. era foarte destept, amabil si arogant in acelasi timp, dar foarte educat. am ramas cu o impresie foarte buna si se stie ca toti sibienii nostri l-au iubit si l-au respectat. pun pariu ca daca ati intreba oricare sibian despre Nicu, nu ar avea decat vorbe frumoase. Sergjei multa sanatate si te asteptam la Sibiu cu mult drag, esti super fain

  RăspundețiȘtergere
 112. Mai Gogu de la gaze,bati campii rau de tot, fara sa fi in cunostinta de cauza!
  Ai fost tu aici,cu mine si cu el, ca sa sti cat l-am ajutat eu sau nu,pe Gyuri ?
  Pe Gyuri am incercat sa-l ajut in toate modalitatile posibile, cand ne-am intalnit dupa revolutie si el era la pamant.
  De la faptul ca i-am dat bani, sa-si inchirieze o casa si sa locuiasca impreuna cu familia lui, in Bucuresti, in conditii civilizate, pana la nenumarate interviuri aranjate pentru angajare.
  Banii au fost bauti,iar la interviuri nu s-a dus.
  Drept pentru care , in final, ramasesem la varianta in care, cand vroia, venea sa manance si sa bea la restaurant din partea "casei".
  La varsta maturitatii,fiecare om, face ce crede el de cuviinta,nu poti sa-l bagi la dezalcolizare fara acordul lui !
  Spre sfarsit, mi-a spus ca sta la Busteni, sau undeva la munte, unde a gasit o modalitate de a locui fara costuri.
  In ceea ce il priveste pe Nicu, la cum arata, la cat de dotat era ca barbat,la pozitia pe care o detinea, fete amatoare se gaseau ca ciupercile !
  Cea mai buna dovada, a acestui fapt, este ca dupa 1989, fara sa mai detina nici un alt avantaj (ci din contra) a avut o prietena si frumoasa si desteapta, Dana Radu.
  Eu nu spun ca Nicu nu avea si defecte, era un om ca toti oamenii,cu bune si rele, dar era departe de a fi o jigodie, iar ceea ce insinuezi tu, arata ca l-ai invidiat si nimic mai mult!

  RăspundețiȘtergere
 113. Gogu de la Gaze2 iulie 2010, 02:02

  Mai Serghei de la LA CENA,daca-i asa cum spui tu,probe nu sunt,iar Gyuri nu mai este printre noi,atunci,dupa spusele tale,trebuie sa-mi retrag cele scrise si sa-ti cer scuzele de rigoare,bine-nteles daca vrei sa le primesti.....
  Eu sunt plecat din Romanyka de 30 de ani,asa ca multe lucruri mi-au scapat.Personal ne cunoastem de 100 de ani ,de cand dadeai "iama" la Neptun cu nebuniile si betiile tale pana veneai in Bucuresti.Eu stiam ca pe langa meseria de Betiv Profesionist erai si Sufletist,asta nu pot sa nu recunosc.Ca atare faptul ca ai incercat sa-l ajuti pe Gyuri,dar fara folos,imi confirma faptul ca nu m-am inselat.
  In ceea ce priveste afirmatiile tale cu privire la Nicu Ceausescu sunt total debile Pictore !!
  Adica faptul ca "la cat de dotat era ca barbat,la pozitia pe care o detinea, fete amatoare se gaseau ca ciupercile !"scuza violurile ?!Pastile din astea arunca-le fraierilor care se uita-n gura ta,sau la O.T.V. dar nu mie!Ba Serghei tu esti tata !!!Tu-ti dai seama ce Mari Gogomanii spui..?!Asta scuza violurile ?!
  Am mai scris odata pe pagina ta ca Nicu a fost o mare Jigodie si un violator de femei notoriu si asta o sustin in continuare!
  Eu nu am de ce sa fi fost gelos pe o asemenea creatura;( dupa cum scriu unii idioti pe pagina) din contra de cate ori ma-ntalneam cu el imi provoca pur si simplu greata.Nicu Ceausescu nu a avut respect pentru nimeni in Romania.Clar!Nicu d.p.d.v. uman si caracter era la ani lumina distanta de Valentin.
  Dar nu asta este subiectl propriu zis si ca sa te parafrasez pe tine am sa-ti folosesc vocabularul tau "Mai da-l in Mortii Masii" si-a meritat soarta cu varf si-ndesat.

  iti doresc sincer : Bafta-n toate !

  Gogu de la Gaze

  RăspundețiȘtergere
 114. scirbe comuniste, trebuia sa fiti stirpiti de la cel cu tita-n gura pina la cel cu barba sura!!!

  RăspundețiȘtergere
 115. foarte corect dar invers de la cel cu barba sura pana la cel cu tata in gura!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 116. serghei ce raspunzi la toti fraieri de gara ce intrebari pun

  RăspundețiȘtergere
 117. Descendenti ai familie Ceausescu exista,in afara de copiii lui Valentin(un baiat si o fata) :sunt copii fratilor lui Nicolae Ceausescu:
  -Nicusor Ceausescu si sora sa - copii ai lui Ion Ceausescu
  -Mihaela si Gabi fetele lui Marin Ceausescu
  -Dan Ceausescu baiatul lui Ilie Ceausescu,
  plus increngatura de veri ai lor.
  Valentin are 61-63 ani.
  Familia Ceausescu s-a supus legilor perioadei si nu a avut alte drepturi (privitoare la proprietati )decat aveam cu totii : o casa si o masina era tot ce puteau avea cu totii.
  Familia lui Nicolae Ceausescu in sine, nu avea nici macar o casa in proprietate.
  El folosea casele casele gospodariei de partid, devenita in prezent RAPPS.
  Vila din Primaverii,vilele de la Snagov sau de la Predeal,erau tot ale gospodariei de partid.
  Nicu,Valentin si Zoia au ramas fara locuinte dupa revolutie din acelasi motiv.Daca ar fi avut proprietati pe numele lor,acestea ar fi ramas ale lor, dar ei locuind cu chirie in casele gospodariei de partid ,au fost dati afara , trebuind fiecare dintre ei sa gaseasca o alta varianta (prin familie,prieteni etc)
  Exista caseta cu procesul lui Nicu.TVR sigur o are, dar nu are interesul sa o difuzeze.
  Lucian :te tin minte o sa-ti trimit un mail.

  RăspundețiȘtergere
 118. Bravo Serghei, esti tare.......tine-o tot asa...!

  RăspundețiȘtergere
 119. Mi plac cei care spun că îl urăsc pe ceauşescu dar sunt născuţi în ani 80 şi habar nu au de ce a fost...te urmăresc de ceva vreme şi dacă la început îmi păreai uşor arogant şi atotştiutor de la un timp am ajuns să admir stilul tău de viaţă şi felul tău de a fi..multă baftă pe viitor

  RăspundețiȘtergere
 120. serghei dece nu ai loat tu cainii lui ceausescu Corbu si Sarona

  RăspundețiȘtergere
 121. Balauru:cred ca cei care s-a nascut in 80 sunt impregnati cu impresiile relatate de parintii lor.Multi din oamenii maturi,dupa 1989 s-au transformat in "dizidenti" in "anticomunisti" etc,uitand de carnetele lor de partid.
  Unde erau ei inainte de 1989 nu pot sa-mi explic,caci prin Romania neam nu-i vedeai sau auzeai.
  Am mai spus si repet, metoda lui Ceausescu de a scapa de cei care deveneau mult prea incomozi, dupa ce ii stresa putin cu securitatea, era sa le aprobe plecarea in strainatate.
  Cristian.com: Am pierdut urma cainilor lui Ceausescu,adevarul este ca la cat de agitata era toata lumea in decembrie 1989, numai la caini nu m-am gandit.

  RăspundețiȘtergere
 122. cu cine semana mai mult serghei nicu ceausescu cu elena sau niculae

  RăspundețiȘtergere
 123. Toata lumea spunea ca fizic , Nicu C.semana mai mult cu Elena.

  RăspundețiȘtergere
 124. sincer, erai barbat bine! sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 125. semeni mai mult cu mama ta serghei in pozele de mai sus

  RăspundețiȘtergere
 126. trist clipul cu copii lui ceausescu.........de ce a trebuit sa plateasca ei pentru greselile parintilor?eu plang zilele din acea vreme cand toata lumea avea serviciu,si case.am fost 6 copii la parinti dar nu duceam lipsa de nimic..acum sunt singura cu un copil cu handicap grav cu un venit de 400 ron pe luna.la ce bun ca acum se gasesc de toate daca nu ai cu ce cumpara.nu-l mai acuzati pe nicu ceausescu ,cine nu ar fi profitat de o asemenea pozitie???sa fi fost eu fata lui ceausescu..........sa vezi viata........bravo serghei te-ai descurcat si atunci ,te descurci si acum.intotdeauna am respectat oamenii care stiu sa se descurce in orice situatie.cred ca nu am mai ras de multa vreme cum am ras cand te-am vazut la otv in povestea cu gica papari.....nr 2 ca nr 1 tot tu ramai......in privinta nr.3 .........o terminata pe viata iar nr. 4........un plange.....nu pot sa scriu ce. tine-o tot asa ,esti bun!mult respect!

  RăspundețiȘtergere
 127. pacat de Nicu si de Zoe. au fost deosebiti

  RăspundețiȘtergere
 128. de ce a disparut postul despre viata lui Nicu Ceausescu? pacat...este adevarat ca a avut o relatie cu Nadia?

  RăspundețiȘtergere
 129. Serghei....te admir din tot sufletul si ma bucur ca am descoperit blogul tau...Nu pot decat sa-mi aduc aminte de niste ani frumosi din comunism...un comunism in care sa fiu sincer acolo unde am copilarit, am avut o viata frumoasa alaturi de parintii mei...este vorba de piatra neamt. Am avut placerea sa cunosc familia lui Ioan Bobu...fratele lui Emil ...care locuia in neamt... Lasand la o parte toate cele scrise dupa 89...erau oameni foarte normali...Vreau sa stii ca ti-am parcurs blogul in viteza maxima...asa cum vrei sa termini o carte buna... Inainte de a citi si a vedea tot de pe aici...aveam o stare de rahat.Tampitii astia mi-au crescut ratele la banci...am inchis o afacere de familie de aproape 11 ani ...si sunt pe punctul de pierde si masina...un final de leasing la un passat...Asta pentru ca am incercat sa fac ceva cinstit in tara asta...si sa asigur copiilor mei o viata normala...Acum dupa ce am citit si am vazut tot...o viata de om...o familie mare si frumoasa...te-am vazut inconjurat de oameni minunati si de prieteni...simt ca viata merita traita iar toate necazurile vietii trebuiesc sa ne ambitioneze sa mergem inainte...Esti un invingator si iti multumesc pentru lectia de supravietuire...cu succes!!!Cred ca poporul asta are nevoie de cat mai multi serghei mizil...succes in tot ce ti-ai propus!!!
  wwpassat67@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 130. ce frumos a vorbit aseara sotul zoei! ce oamenii deosebiti. abia astept sa vad rezultatele in urma deshumarii. imi pare rau ca nicu si zoe nu mai sunt in viata sa fie si ei martori....regret oricum disparitia lor timpurie. cand o sa gasim cartea pe piata?

  RăspundețiȘtergere
 131. ce pacat ca Valentin nu vrea sa iasa deloc sa vorbeasca...baiatul lui este la fel de frumos cum era si Nicu....nu se vede foarte bine poza, dar chiar si asa se vede ca are trasaturi frumoase. l-am urmarit si pe sotul Zoiei si m-a impresionat profund. as vrea sa va rog sa transmiteti familiei toate gandurile bune si dumneavoastra deasemenea. sunteti un om foarte special. astept sa ne mai povestiti din amintirile dumneavoastra cu Nicu

  RăspundețiȘtergere
 132. ma bucur ca exista din nou postul cu Nicu Ceausescu

  RăspundețiȘtergere
 133. DUPA CE A IESIT DIN INCHISOARE, nICU A MAI BAUT? AM AUZIT NUMAI LUCRURI FRUMOASE DESPRE EL, DAR AM INTELES CA ATUNCI CAND BEA DEVENEA AROGANT. CRED CA ERA FOARTE TIMID SI IN ACEST VICIU SI-A GASIT O REFULARE. PACAT CA NU MAI TRAIESTE, AM REGRETAT FOARTE MULT PLECAREA LUI SI A ZOEI. POATE IN SEPTEMBRIE SE STARNG MAI MULTI SI MERGEM SA APRINDEM O LUMANARE. STIU CA IN SEPTEMBRIE A PLECAT.....DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA. MULTA SANATATE SERGHEI, AI UN CARACTER MARE!!

  RăspundețiȘtergere
 134. "nedreptăţile pe care mi le-au făcut alţii mie nu cer nimănui să le regrete, căci eu le uit; acelea pe care le-am făcut eu altora nu cer nimănui să le uite, căci eu le regret".....Nicu Ceausescu
  ASA SI-A INCHEIAT APARAREA NICU, IN PREOCESUL IN CARE ERA CONDAMNAT DEGEABA LA 20 DE INCHISOARE.....a fost un om deosebit care merita sa-i fie respectata memoria si nu intinata de cei care habar nu au ce fel de om a fost

  RăspundețiȘtergere
 135. prin ce statiuni(mare) te plimbai cu Nicusor? ati fost impreuna la cabana de la Saliste?

  RăspundețiȘtergere
 136. TE PUP TE IUBESC SI TE RESPECT,SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE SI TOT CE ITI DORESTI ( OSTEBE)

  RăspundețiȘtergere
 137. ce tineri si draguti erati toti. pe tine te admir foarte mult ptr tot ceea ce faci. despre copii lui Ceausescu numai, numai de bine. Nicu era un om rasat si foarte, foarte educa, de Zoe si Valentin nu mai vb. pe aceasta cale imi permit sa-i transmit si eu domnului Valentin Ceausescu multa sanatate lui si intregii familii. cine il vorbeste de rau pe Nicu comite mari pacate. probabil ca sufletul isi va gasi linistea atunci cand oamenii vor intelege adevarul. numai sanatate Serghei

  RăspundețiȘtergere
 138. cine au fost nasii de cununie la prima ta casatorie? esti un tip grozav! mi-a placut atitudinea pe care ai luat-o vis a vis de prietenii tai adevarati. sa sti ca uneori chiar si cei mai buni prieteni te pot dezamagi, dar asta nu inseamna ca nu tin la tine.

  RăspundețiȘtergere
 139. baiatul lui Valentin locuieste in Romania? ce bine ar fi daca v-ati strange intr-o zi toti care au mai ramas din vechea gasca...sa faceti o emisiune pe cinste si sa dati lectii ipocritilor de astazi. daca tu nu ai fi povestit atatea lucruri frumoase despre fam Ceausescu si in special despre Nicu, de care auzisem numai porcarii, as fi ramas cu un gust amar, asa am descoperit si eu adevarul pe care nu-l cunosteam regret moartea lor si chiar daca au facit si lucruri mai putin bune, nu cred ca le-au facut din convingere. Nicu dupa parerea mea a fost prea modest pentru pozitia pe care o avea. am citit si eu interviul pe care l-a dat lui Adrian Paunescu si sincer m-a impresionat. a fost demn pana la capat si chiar daca i s-a oferit sansa sa se justifice intr-un fel, nu a facut-o . asta spune foarte mult despre el. mi-am dat seama ca era foarte inteligent. pacat ca nu mai este preintre noi...ar fi dat lectii multora. ii placea politica sau era doar ca "trebuia"? oricum avea stofa de politician

  RăspundețiȘtergere
 140. ati fost foarte tari cu toti. va dmir sincer, iar pe Nicu il apreciam de atunci

  RăspundețiȘtergere
 141. pozele sunt foarte frumoase. pana la urma cu asta ramanem, cu amintirile si tu esti dintre cei norocosi. ai avut parte de vremuri frumoase si de prieteni adevarati. nici eu nu stiam prea multe despre fam Ceausescu si cu atat mai putin despre copii. de fapt despre Nicu auzisem mai mult chestii urate. m-ai facut sa inteleg multe si sa nu judec la "prima vedere" te admir si apreciez ff mult. astept sa mai dai de stire despre carte. pe aici vad ca nu ai mai trecut.

  RăspundețiȘtergere
 142. Daniel, baiatul lui Valentin locuieste in Romania impreuna cu Dana Borila (prima sotie a lui Valentin)S-au intors in tara de cativa ani.Traiesc foarte retras si nu am decat putine informatii despre ei.Cu Valentin tin legatura si cu sotul Zoiei ca si cu o parte din nepotii familiei.

  RăspundețiȘtergere
 143. ce mica si draguta era fata ta. deci aveai copil si inca iti mai ardea de distractie? glumesc, bineinteles. se vede ca sora ta se iubea foarte mult cu Nicu. pacat ca nu au reusit sa ramana impreuna. in ce an este facuta poza? unde erati? pareati niste oameni obisnuiti....copii astia de acum(ma refer la copii politicienilor) sunt in stare sa-si puna si pene in cap cand sunt la mare sau la munte doar sa atraga atentia asupra lor. imi pare nespus de rau ca Nicu si Zoe nu mai sunt pe aici, dar sper ca acolo unde sunt poate sunt mai fericiti decat au reusit sa fie aici! Serghei, nu am cuvinte....esti un tip grozav! multa sanatate si lui Valentin, un mare domn. si ca tot suntem la capitolul trecut...sper ca s-au mai linistit apele cu Madalin Voicu sau nu ?? imi permit un sfat: iarta-l

  RăspundețiȘtergere
 144. MULTUMESC PENTRU INTERVIUL CU NICU. L-AM CAUTAT FOARTE MULT. SA VAD CE MAI AU DE SPUS CEI CARE AU VORBIT CUM AU VB LA ADRESA LUI. SE VEDE DE LA O POSTA CA ERA CULT, RAFINAT, INTELIGENT. CE FRUMOS LE-A TRAS-O SPANIOLILOR!!! "INTERVIU NUMAI IN ROMANA" BRAVO LUI. A FOST DEMN SI CHIAR IN POZITIA IN CARE SE AFLA, A STIUT SA-I SFIDEZE DIPLOMATIC

  RăspundețiȘtergere
 145. La munte mergeam la Predeal.De acolo mai misunam pe la Poiana Brasov,la Sinaia mai putin.In ultima poza eram cu Smaranda care e nascuta in 1976,deci cred ca era prin 1980

  RăspundețiȘtergere
 146. erai la fel de simpatic si in tinerete ca si acum.abia astept sa te mai vad pe la tv. ai de ce sa fi mandru de trecutul tau, de prezent numai vorbesc. ati fost cu totii niste persoane deosebite si cine are de mancat c..t la adresa voastra nu are decat sa o faca. oricine ar fi fost in locul vostru s-ar fi purtat la fel. si eu am dus-o bine si m-am distrat si am facut o multime de nebunii. nu inteleg de ce se oparesc atata oamenii astia si tot se mira ca nu stiu ce faceati...cata imbecilitate. da' ce ar fi vrut sa faceti, sa stati cu mainile la spate si sa cereti voie de la parinti sa fumati in casa?!!!numai frustrati, iar in ceea ce-l priveste pe Nicu sunt de-a dreptul ridicoli! bravo lui ca a umblat cu femei, ca s-a distrat si toate celelalte. toti am fi facut la fel, inca el a fost prea corect la un moment dat.oricum nu se va compara niciodata cu redusii astia de acum. era prea inteligent ptr vremurile lui si destul de altruist ptr fiul unui presedinte. aproape toata lumea l-a iubit si l-a respectat. Serghei multa bafta in viata si in afaceri. esti un om nemaipomenit. asa sa ramai

  RăspundețiȘtergere
 147. a sintetizat Nicu foarte bine: "am facut si lucruri bune si lucruri rele" ca toata lumea, asa ca sa taca toata lumea din gura. oricum a fost cu mult deasupra multor oameni. sunt din Sibiu si noi l-am iubit mult. ne-a ajutat si cel mai important : ne-a respectat.domnule Serghei, toata stima ptr dvs

  RăspundețiȘtergere
 148. majoritatea oamenilor regreta vechea perioada. Serghei esti cel mai tare

  RăspundețiȘtergere
 149. buna ziua domnule Serghei! ma bucur ca am unde sa-mi spun si eu un "pas"...acum cateva zile am avut invitati niste prieteni din Londra, care au dorit neaparat sa vada Casa Poporului si bineinteles si celelalte resedinte ale fam Ceausesc. surpiza a fost de proportii cand am ajuns in primaverii si un domn obosit ne-a spus ca nu se poate vizita resedinta, doar daca dorim sa inchiriem o camera....ce absurd! in toata lumea asta, gasesti foste resedinte ale oamenilor care au marcat intr-un fel istoria si le poti bineinteles vizita....in Romania ca la nimeni. consider ca ar fi un mare punct de atractie, ca nu stiu cati oamenii stiu despre romania, dar despre Ceausescu sigur au auzit...in fine am ramas foarte dezamagiti. bine ca basescu isi face reuniuni la Snagov, in loc sa se gandeasca ca asta ar atrage turisti si bineinteles si bani. cred ca asta ar fi un subiect de dezbatut ptr domnul DD. pe dvs va apreciez foarte mult, iar de Nicu, Zoe si Valentin, numai de bine

  RăspundețiȘtergere
 150. interesant comentariuk. am avut si eu treaba acum ceva vreme la Sahia si intr-adevar in Primaverii 53 este aproape o ruina: gardul rupt, o multime de balarii, doar cativa pauni care se plimbau linistiti. pacat. asa este, ar trebuii bagata in circuit, cred ca fiecare din noi e curios sa vada cum au trait, pana la urma fac parte din istoria noastra si asa nu ne spun astia nimic. probabil ca multi straini s-ar inghesuii sa vina la resedinta lui Ceausescu

  RăspundețiȘtergere
 151. ca la noi la nimenea. asta este concluzia generala. asa ar fi normal sa poti vizita toate aceste locatii, dar cum in romania totul este anapoda nu trebuie sa ne mire, insa este intra-devar un subiect care nu ar trebui ocolit. m-am bucurat foarte mult Serghei de pozitia pe care ai luat-o in fata minciunilor legate de Nicu. nici nu mai conteaza ce a facut, ca a facut sau nu. avea o pozitie privilegiata si este de la sine inteles ca profiti de acest lucru, insa era un tip cu CARACTER, asta este diferenta intre el si altii. Serghei, care mai este relatia dintre tine si M.V?

  RăspundețiȘtergere
 152. astept cu nerabdare lansarea cartii. esti grozav Serghei. nu stiam ca nu se poate vizita casa lui Ceausescu, eu nefiind din Bucuresti. mare pacat!cat priveste aceasta familie asa cum a zis si Nicu au fost si bune si rele, dar romanilor le place sa exagereze. comunismul nu e ceva bun, cu asta sunt de acord, insa copii lor au fost niste victime ale sistemului. pacat de ei. Nicu a demonstrat ce era de demonstrat. mi-a placut mult de el

  RăspundețiȘtergere
 153. esti super, super tare, imi place de tine de nu mai pot! foarte misto pozele. adevarul este ca in romanica noastra totul este posibil. ce se tot leaga astia de sufletul lui Nicu?! a fost prea corect. mai spunea un descreierat ca a fost o jigodie. eee, asta chiar nu o cred. multa sanatate Serghei si abia astept sa te mai vad

  RăspundețiȘtergere
 154. daca erai un prieten asa de bun cu Nicu, trebuia sa fi langa el in cele mai grele momente. l-au umilit aia la tv si nu era nimeni cu el, asa ca lasati-ma cu prieteniile astea.

  RăspundețiȘtergere
 155. lasa-l si pe comunistul ala ca si-a meritat soarta. toti comunistii si-au meritat soarta si nici tu nu esti departe. ati facut numai magarii si restul lumii rabda

  RăspundețiȘtergere
 156. As vrea sa aflu si o parte din viata ta petrecuta in Germania.
  Am inteles ca viata ta se leaga in mare parte de Nicu Ceausescu si familia lui. Peste tot pe unde apar la TV povestesti numai de tineretea petrecuta cu Nicu, Madalin si altii. Dupa `89 nu ai mai realizat nimic? nu ai cu ce sa te mai lauzi? sau din `89 pana in prezent ai umblat underground?

  RăspundețiȘtergere
 157. Daca erai putin mai cizelat si mai rafinat, cu declaratii mai stilate si vorbe curate puteam sa spun ca esti un tip "OK", dar prefer sa ii las pe altii sa te aprecieze/deprecieze.
  Numai bine !!!

  RăspundețiȘtergere
 158. personal consider ca a fost mai mult decat un bun prieten ptr Nicu Ceausescu si ca l-a ajutat exact atunci cand a fost nevoie. probabil ca nu cunoasteti termenul de prietenie, asa ca lasati comentariile rautacioase ca nu isi au rostul.daca Nicu nu i-ar fi considerat prietenii lui, atunci cand a iesit din inchisoare ar fi rupt orice legatura cu ei, dar a fost exact invers. in momentele din 89 cred ca a fost foarte greu ptr toata lumea, hai sa nu judecam asa usor lucrurile petrecute. nu stim ce a fost in sufletul fiecaruia atunci. e adevarat ca Nicu a trecut prin cele mai grele momente si nu le-a mai depasit niciodata. asta ar fi un motiv in plus sa nu se mai vb urat la adresa lui.

  RăspundețiȘtergere
 159. Serghei, ai afirmat la un moment dat ca Nicu inainte sa moara a sunat pe cineva la telefon sa-si ceara scuze. se poate sa spui despre cine era vorba? multumesc! si referitor la faptul ca nu se poate vizita fosta casa a fam Ceausescu, poate se va rezolva si asta intr-o zi.

  RăspundețiȘtergere
 160. cred ca ar trebui sa te apleci mai mult spre latura ta artistica. de ce nu mai faci o expozitie cu lucrari recente..stiu, scuza ca nu este timp e cea mai la moda in zilele noastre, dar tu esti un artist talentat si chiar este pacat. ai poze de la vreo expozitie inainte de 89? mi-ar placea sa mai vad lucrari de-ale tale.banuiesc ca ai facut de multe ori o paralela intre cele "doua vieti" cea dinainte de 89 si cea dupa. care a fost mai frumoasa, mai spectaculoasa. mie personal ceea ce se petrece acum in jurul nostru imi lasa un gust amar. parca devenim din ce in ce mai artificiali. am vazut pe aici ca s-a discutat foarte mult de Nicu si restul familiei. raman si eu la concluzia majoritatii: ca era un om deosebit. toate bune Serghei si sper sa treci mai des pe aici.

  RăspundețiȘtergere
 161. Eu zic , ca pictura a fost o perioada frumoasa din viata ta, dar care din pacate a trecut.Adica, ce -a fost a fost atunci, acela era vechiul Serghei.Cat din acel Serghei mai e acum??
  Multa sanatate , si ..respect experienta ta de viata.

  RăspundețiȘtergere
 162. va admir pentru felul deschis de a spune lucrurilor pe nume. cat priveste trecutul dvs cred ca a fost mai mult decat ok. romanii sunt clevetitori, superficiali si rai. ne place intotdeauna sa vedem gunoiul din ochiul celuilalt, asa s-a intamplat si cu copii lui Ceausescu. au incercat sa scoata numai partea urata, dar asta este tot specific noua. la ce varsta v-ati casatorit prima data si de ce v-ati despartit? parea o femeie foarte frumoasa. va doresc tot binele si sa fiti sanatos.

  RăspundețiȘtergere
 163. Telefonul de care vorbeam in emisiune a fost dat de Nicu lui Donca.
  Am vorbit la tv si de perioada de dupa 89,ea intereseaza insa lumea, mai putin, de aceea nu insist pe ea.
  Am fost 1 an plecat in Germania,nu mi-a placut poporul german,am avut magazine la Unirea, am avut o fabrica de bauturi alcoolice si pe urma m-am reprofilat pe alimentatie publica.
  Asta pe partea de afaceri,in rest prieteni,deplasari,petreceri,bucurii, necazuri ca toata lumea.

  RăspundețiȘtergere
 164. deci a iubit-o pe sora ta pana la final! frumos.

  RăspundețiȘtergere
 165. serghei esti un golan adevarat si de asta ar trebui sa fii mandru.sa fii copil de bani gata si sa iti pastrezi capu pe umeri este o mare treaba!sincer n am nimic de castigat de la tine si nici invers.si ghici ce?comentariu asta vine de la un pusti(pentru tine)de 21 de ani care s a nascut putin mai'nainte de revolutie care fara modestie stie sa cantareasca caracterele de la primul vaz,primul contact.felicitari pentru caracterul tau si eventual(ca sa i oftic pe labagii aia care zic ca ti pui comentarii de bine singur,ca de' am crescut printre aia mai bagabonti nitel)poate ti faci vreun LA CENA si in iasi si ma bagi in seama sa te ajut cu tot ce pot.

  RăspundețiȘtergere
 166. Intr-un cuvant,dragos, esti de varsta cu fata mea Ana Maria (care face 21 de ani in septembrie),daca vin in Iasi(frumos oras,fara caterinca) cu un restaurant La Cena te gasesc eu!

  RăspundețiȘtergere
 167. ce draguta era Smaranda mica, la fel cum este si acum. sa-ti traiasca ambele fete si sa fie sanatoase! tu esti un om de nota 100000000....sa spuna cine ce o vrea de tine si de trecutul tau, se vede ca ai clasa si ca ai fost crescut intr-o familie buna. chiar aseara am urmarit intamplator pe b1 o emisiune realizata imediat dupa moartea zoei. ce frumos era elogiata de fostii prieteni, chiar si pe tine te-am vazut la funerariile ei. era si jana gheorghiu si chiar spunea despre copii lui nea' nicu ca erau nobili. mi se pare ca e de ajuns. si a povestit asa cum in dese randuri ai facut-o si tu cu umor despre peripetiile si nebuniile pe care le faceati inainte si pe care cei redusi la minte le-au interpretat ca fiind niste orgii, niste lucruri nemaivazute si nemaiintalnite, dar nu mai conteaza. consider ca cei care nu te plac, nu au simtul umorului.

  RăspundețiȘtergere
 168. Serghei cate camere are casa lu' nea nicu din primaverii? mergeai des pe acolo? cum erau ei ca si gazde? cum era nea nicu in viata privata? e adevarat ca mancau cu tacamuri suflate cu aur? te intreeb sincer lucrurile astea ca sunt curios si chiar as vrea sa vad si in spatele mituluii...daca a existat asa ceva. unii au incercat sa-i dea o fata mai umana lui. chiar a existat?? de copii din cate am citit si mai ales din ce ai povestit tu, am inteles ca erau mai mult decat ok, dar ei/ cuplul ceausescu?

  RăspundețiȘtergere
 169. ce misto este poza cu fetita ta.pareai usor mirat de ea. cati ani aveai? cred ca te-ai casatorit destul de tanar. ne-ai amenintet cu lansarea unei carti, ai o vaga idee cand ar putea fi gata? eu sunt "fan" al trecutului tau, nu cred ca mai exista asa distractii in ziua de azi.

  RăspundețiȘtergere
 170. suntem multi fani ai trecutului tau!
  frumos, cu poza tatalui tau in fundal, dar pareai un pic 'speriat',uitandu-te la fetita:)

  RăspundețiȘtergere
 171. acum am descoperit si eu blogul tau si imi place f mult. ceea ce am citit la cap "trecutul meu" ma lasa pur si simplu masca. habar nu aveam nimic din toate astea. perceptia mea era cu totul alta si nu are ros sa mai insir pe aici . asa cum majoritatea romanilor au stiut numai lucruri urate, asa am stiut si eu, iar acum chiar nu mai inteleg nimic. daca asa au fost copiii lui, inseamna ca traim intr-o mare confuzie. sincer, chiar am ramas uimita sa vad cati oameni i-au iubit.

  RăspundețiȘtergere
 172. Aveam 23 de ani si la stilul meu de viata,cred ca eram un pic panicat de existenta unui copil.
  Cu toate acestea, am fost cu mici exceptii, nedezlipit de Smaranda cand era mica.
  Mergea peste tot cu mine, la munte la mare,chiar daca mama ei nu era prezenta cu noi.

  RăspundețiȘtergere
 173. Eu nu stiu ce au vazut cei din anturajul tau la tine! Inseamna ca si ei sunt niste pupincuristi ca si tine!

  RăspundețiȘtergere
 174. a devenit subiectul ceausescu tabu???

  RăspundețiȘtergere
 175. ce draguta era fetita ta! isi pastreaza si acum trasaturile din copilarie. ai spus foarte bine, tatal tau a fost un intelectual de marca. de fapt erau cativa prin preajma lui ceausescu, ca restul nu aveau scoli prea inalte. am observat din fotografii ca Smaranda era prezenta peste tot. vin cu o intrebare indiscreta care nu necesita un raspuns neaparat, de v-ati despartit...tu si prima ta sotie bineinteles...

  RăspundețiȘtergere
 176. Esti la mare in perioada asta sa trecem pe la tine pe la restaurant ? Mi`ar face o deosebita placere sa te vad sa vorbesc cu tine . Am 26 de ani si esti idolul meu ! Eu impreuna cu 4 5 prieteni buni cu mine ne`am uitat atat de mult la tv cand erai tu si la emisiunile pe unde erai invitat incat tzi`am invatzat cam toate glumele tale ( de le`ai zis la tv ) si tocmai deasta vroiam sa trecem pe la tine pe la restauratnt sa te surprindem intr`un mod placut :))) . Daca mi`ai raspunde si la coment si fi cel mai fericit . Semnat Darius de la valcea

  RăspundețiȘtergere
 177. Serghei boss, povesteste-ne si noua a fost sau nu a fost revolutie pana la urma? eu ce nu inteleg este urmatorul lucru: de ce Nicu si ceilalti copii, nu au reusit sa-l faca pe ceausescu sa inteleaga situatia reala. ptr ca din cate am inteles chiar copii erau impotriva lor si cunosteau foarte bine ceea ce se intampla in tara. asta este un lucru care imi scapa. frate, esti cel mai tare!

  RăspundețiȘtergere
 178. Dariud de la Valcea:Sunt la mare pana luni 30.08.2010.daca veniti pe la restaurant ma gasiti sigur.
  Anonim: legatura copiilor cu parintii in familia Ceausescu, a devenit din ce in ce mai dificila , pe masura ce parintii o lua razna.
  Am mai spus intr-un comentariu ca ,spre final, daca Nicu venea de la Sibiu si vroia sa vorbeasca cu parintii lui, trebuia sa faca anticamera(cum se numea pe vremea aceea) la cabineyul 1 sau 2 ,ca sa poata intra la ei.
  Relatiile dintre Valentin si Zoia cu ei erau si mai proaste, datorita faptului ca acestia s-au opus interventiei parintilor in viata lor sentimentala si nu au acceptat sa li se dicteze ce sa faca (cu cine sa se casatoreasca etc)

  RăspundețiȘtergere
 179. bai frate cat esti de tare, si in trecut si in prezent!!respect!

  RăspundețiȘtergere
 180. pe 1 septembrie Nicu ar fi implinit 59 de ani....ce trist ca "s-a pitit" prea repede...am sa aprind o lumanare pentru sufletul lui.

  RăspundețiȘtergere
 181. oamenii buni pleaca repede, asa se spune si cum el a fost bun, probabil ca era nevoie de el si prin alta parte. pacat de el.

  RăspundețiȘtergere
 182. sal serghei1 esti unul dintre personajele mele favorite. pentru mine esti un personaj. nu stiam ca nicu ar fi implinit 59 de ani. credeam ca era mai tanar. imi pare rau de el. acum nu mai e motiv de sarbatoare, dar macar povesteste-ne si noua cum numai tu sti sa o faci, cum petreceati de ziua lui nicu pe vremuri. imi imaginez ca nu va adunati cuminti in fata unei mese. astept sa ne spui cum arata ziua de nastere a "printisorului". nu l-am numit in felul asta cu rautete...crede-ma, dar stiu ca asa i-a ramas porecla. te salut serghei si te respect din suflet.

  RăspundețiȘtergere
 183. care a fost ultima aniversare a lui N C la care ai participat?

  RăspundețiȘtergere
 184. imi pare rau de nicu ceausescu. am trait in vremea lui, ca sa zic asa si stiam de lucrurile bune pe care le facea la Sibiu

  RăspundețiȘtergere
 185. Eu o cunosc pe Madalina Ceausescu. S-a incurcat cu sotul meu ( fiind atrasa de faptul ca e cetatean american, desi el e sarac) si concluzia mea e ca ea e o panarama. Voi ce stiti despre ea?

  RăspundețiȘtergere
 186. E nepoata lui Florea Ceausescu si sta in casa din zona Aviatorilor.

  RăspundețiȘtergere
 187. Serghei, ce ti-a povestit Nicu dupa ce a iesit din inchisoare? de ce nu a vrut sa fuga din tara in momentul 89? banuiesc ca ati vorbit despre asta. imi pare rau ca nu a facut-o. tatal tau a fost arestat in timpul revolutiei?

  RăspundețiȘtergere
 188. Pe 1 septembrie am fost la mormantul lui Nicu si i-am pus o lumanare (ca in fiecare an).
  Pe Madalina Ceausescu nu o cunosc, nu pot sa va dau nici un detaliu despre ea.
  Sunt plecat in strainatate si o sa va povestesc in detaliu cand ma intorc despre ultima zi a lui Nicu la care am participat.
  Nu mi-am tradat niciodata prietenii si nu imi uit trecutul!

  RăspundețiȘtergere
 189. cine a vorbit pe aici ca ti-ai uitat trecutul sau ca ti-ai tradat prietenii? cei care o fac sunt dusi cu capul! scuza-ma, dar in afara de tine, pe ceilalti prea putin i-am auzit vorbind atat de mult si asa de frumos despre copii lui ceausescu. poate ne mai dai ceva detalii despre carte.

  RăspundețiȘtergere
 190. am vivionat emisiunile de la otv pe care le-ai postat si ma gandeam ce frumos ar fi fost sa fiti cu totii, toata gasca veche sa nu se fi intamplat nimic cu nimeni, sa nu se fi imblonavit nimeni, sa nu se fi certat nimeni...ati fi arata perfect...niste nebuni frumosi! sa fiti sanatosi cu totii, poate va si impacati cei care sunteti certati si sa nu-i uitati NICIODATA pe cei care nu mai sunt langa voi. sanatate multa Serghei, imi plec capul in fata ta.

  RăspundețiȘtergere
 191. ce sa-ti zic wa k eshti k vesta anti glontz.....ai disperat o tzara intreaga si acum a-i distrezi

  RăspundețiȘtergere
 192. ne-ai ramas dator cu o povestire de la ziua lui N C! in rest, esti tare frate!

  RăspundețiȘtergere
 193. esti cel mai tare serghei,chiar avem nevoie de oameni ca tine.Poate vii si la braila cu un restaurant.

  RăspundețiȘtergere