luni, 22 noiembrie 2010

Paralela in prestanta externa a conducatorilor Romaniei

Felul in care suntem reprezentati ca tara in politica externa este lamentabil.

Dupa cum stiti in ceea ce priveste comunismul si restrictiile lui interne ,nu sunt si nu am fost un fan,dar in ceea ce priveste politica externa si abilitatea de a se face util in diferte negocieri si intermedieri trebuie sa-i recunosc lui N.Ceausescu abilitatea.
Mandria si interesul national au fost in prim plan.Regina Angliei a trebuit sa ii puna covorul rosu (desi protocolul englez normal nu ar fi permis)






,Charles de Gaulle i-a inmanat Legiunea de Onoare (primul lider comunist caruia i s-a acordat aceasta onoare) si asa mai departe.

Acum liderii principalelor puteri ne intorc spatele in mod fatis, in public.


Nu mai avem nici o prestanta pe plan international,suntem reprezentati de un circar,intelectualii de valoare se ascund sau au disparut cu totul ?
Nu s-a mai nascut pe taramul nostru nici un Titulescu sa ne salveze de rusinea unei astfel de reprezentari internationale?
Ma intreb unde au disparut oamenii de valoare ai Romaniei?






In plus ca o coroana de margaritare pe chelia nationala, au reaparut pe plan intern, odele si laudele ca "pe vremuri" - o privire la desfasurarea recentelor alegeri PDL Bucuresti ne fac sa asteptam cu nerabdare acordarea titlului de academician noii Elene a Romaniei (parca nu ne-ar fi ajuns una)!!!!
Rusine !!!

12 comentarii:

  1. Serghei , in romania, zarurile au fost aruncate, ca tara,vom disparea in 20, 30 ani.Viitorul? spatiul schengen,(unde vom intra mai devereme sau mai tarziu)libera circulatie, cine se descurca traieste , cine nu , nu....Tu chiar crezi ca tara asta ,mai are vreun viitor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bafta avem noi de 50 de ani incoace cu Elenele.." UN veritabil "kill bill"ce ode ii aduc lingaii pdl-isti..Udrea tinteste la primarie .Cred ca bucurestenii nu o vor vota,poate doar barbatii carora le plac blondele cu sanii mari..Asa ca dragi bucuresteni( eu sunt din timisoara) daca ajunge primarita isi legifereaza tot ce a cumparat cu banutii din comisioane si ii da de lucru si sotiorului drag..cat priveste diplomatia in relatiile externe ,nu se compara marinaru' cu ceausescu care din acest punct de vedere avea un veritabil simt diplomatic..eu tot elena sunt:-)..este doar o coincidenta de nume sau poate mama o fi fost fan elena ceausescu,desi nu cred ,ca tata a facut puscarie politica inainte de 89...

    RăspundețiȘtergere
  3. cu udrea, fara udrea, cu ponta sau fara ponta, cu cine o fi..viitorul se numeste globalizare...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu basescu la putere se umple tara de lichele,.,.de lichele si mafioti...sa`i linga in cur pe toti ;) de ex pe bercica ultra mondialu(pe care il bat cuvintele...de propozitii numai zic) :|

    RăspundețiȘtergere
  5. Multa sanatate Serghei!Eu cred ca Ceausescu si- a castigat increderea datorita refuzului de a invada cehoslovacia, a independentei fata de urss, si de aceea si- a castigat respectul fata de anumite tari dusmane urss-ului...principiul:dusmanul dusmanului meu este prietenul meu:)..
    Nu cred ca un alt ipotetic presedinte roman..ponta , crin antonescu, dan diaconescu, si-ar fi castigat o mai mare simpatie in vest, decat basescu.Nu vad de ce.
    Cum a mai spus cineva inainte, se pare ca vom fi doar o regiune saraca , de granita , a UE ..asta intr-un viitor mai indepartat ,dar care deja a inceput:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Trist dar foarte adevarat..Globalizarea viitorului

    RăspundețiȘtergere
  7. multa sanatate, Serghei!Te asteptam pe la tv , din nou!

    RăspundețiȘtergere
  8. basescu are rolul lui in globalizarea asta...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca oricine ar fi fost presedinte ar fi obtinut acelasi lucru.
    Pana la urma si in politica e ca la sah.Trebuie sa gandesti si sa-ti planifici cu cateva miscari inainte mutarea.
    Din punctul meu de vedere Basescu a gresit cu punctul de plecare al politicii sale odata cu alegerea axei pe care a vrut sa se bazeze, daca va aduceti aminte :axa Washington-Londra-Bucuresti ignorand Rusia si Uniunea Europeana.
    Puterile alese de el nu l-au sustinut, iar cele ignorate ii platesc si acum politele pentru aceasta optiune.
    El ar fi trebuit sa speculeze vecinatatea noastra cu Rusia , faptul ca suntem granita UE la est, tebuia sa ne aduca o pozitie favorizata,sa fim sprijiniti si intariti iar pe de alta parte proiectele de conducte care leaga Rusia de Europa ar fi trebuit sa treaca prin tara noastra.
    Astfel am fi devenit un pion important in transferul energetic est-vest si am fi avut multe avantaje in aceasta pozitie.
    Daca ar fi avut parsivenia si abilitatea pe care o manifesta in manipularea interna a evenimentelor ,pentru actiunile sale exterioare, poate ar fi avut si Romania ceva de castigat de pe urma lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. exact, basescu , trebuia sa aiba si in plan extern, ca si in plan intern , aceeasi obiectivitate!am pierdut coridorul... 'south stream'...

    RăspundețiȘtergere
  11. basescu s-a orientat gresit , spre .usa , si nu spre marile puteri..china , korea...

    RăspundețiȘtergere
  12. Da ai dreptate Dane, sa nu uitam ca noi fata de China am avut o pozitie deosebita in trecut.
    Ceausescu prin politica lui externa a intermediat si determinat intrarea Chinei in ONU.Acest fapt ne-a asigurat un loc special intre partenerii acestei tari (de loc de neglijat ca putere si marime)
    Pe urma noi eram cei care negociau si intermediau multe dintre relatiile tarilor arabe cu Europa,SUA sau chiar Israelul.
    Toate aceste avantaje importante au fost neglijate,uitate si nevalorificate intr-un razboi al orgoliilor care nu are ce cauta in politica externa.

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...