sâmbătă, 27 noiembrie 2010

In memoria tatalui meu

Pe 26.11. ar fi fost ziua tatalui meu.In memoria lui si pentru a aduce un omagiu si o dovada in plus privind firea lui de luptator si taria de caracter de care a dat dovada pe tot parcursul existentei sale,public o scrisoare adresata mie si Corei de catre tata in 1992 din puscaria Jilava





( Dupa cum vedeti , din nou la "mititica".Am ajuns cu bine,m-am instalat boiereste si m-am obisnuit sau mai bine zis reobisnuit cu viata de aici.Cum ar zice Voicu "inca este bine".
Asa cum am discutat cu Serghei dracul nu e chiar asa de negru.Omul este animalul cel mai adaptabil.Iar eu sunt hotarat sa trec cu bine peste toate.Sunt ferm convins ca voi reusi.)

11 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca !
    A fost un roman nu numai cu numele dar si cu inima...pupic,mm

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce a fost inchis tatal tau? crimele in masa facute de troica moscovita iliescu -militaru -brucan in contrarevolutia organizata minutios au ramas nepedepsite...sunt sigura ca tatal tau,D-ZEU sa-l odihneasca, a fost inchis degeaba ,mai ales ca intrase in contradictie cu politica lui ceausescu..dar asa este in romania ,vinovatii sunt in libertate...cine plateste pentru cei 957 de morti in diversiunea creata dupa ce ceausescu cazuse?..sincer,nu inteleg de ce a fost inchis tatal tau ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Emotionant, s-a tinut tare....mare om!!
    PS. N-ar fi mai simplu sa putem posta comentarii doar cu adresa de mail si nick??E enervanta rau asta cu "Comentati ca: Cont google" etc

    RăspundețiȘtergere
  4. Tata a platit pentru pozitia sa anti ruseasca.La putere in 89 au venit in esenta cei sustinuti de rusi (sau chiar in slujba lor).
    Dupa 89 a fost initial cooptat la conducerea Ministerului Comertului, ulterior a fost solicitat ca martor in procesul celor acuzati de genocid iar ulterior a fost transformat din martor in acuzat, pentru ca asa "trebuia".
    Nu a regretat nici o secunda ca a fost alaturi de "tovarasii lui" cum i-a numit.Avea o puternica credinta in ceea ce reprezinta, recunostea bunele si relele regimului si a solicitat pana in ultima clipa sa fie rejudecat pentru ceea ce a facut gresit fata de poporul roman,daca a facut, si nu pentru niste crime puse la cale de cei care au regizat revolutia din 89 si cu care nu a avut nimic in comun.
    In privinta felului in care comentati,puteti sa o faceti cum va este mai comod,eu nu cred ca am posibilitatea modificarii acestor setari care tin de google (daca exista spuneti-mi caci eu nu stiu)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oamenii cu caracter nu renunta la valorile, principiile si convingerile in care cred si nu se plang niciodata, nici macar atunci cand sunt nedreptatiti!

    RăspundețiȘtergere
  6. da-mi o mitraliera si o roaba de cartusa sa imi fac de lucru cu portocalii,poate ma plange si pe mine cineva!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un fragment din interviul cu tata din 1992,pe care l-am postat pe pagina Trecutul meu care raspunde intrebarii de mai sus :
    "- Majoritatea foştilor comunişti au fost puşi la zid. Cum de aţi reuşit ca şi înainte şi după revoluţie să fiţi perceput ca un comunist de bine?

    - Nu ştiu cum. Am fost şi eu condamnat într-un proces nejust, pentru că toate procesele astea au fost o răfuială cu oamenii care au fost indezirabili, în primul rînd cu cei care s-au situat pe poziţii naţionale, de a nu recunoaşte impunerea de către Uniunea Sovietică a unei politici străine. Dacă eu nu mă aveam rău cu tovarăşii sovietici nu eram nici condamnat, nici judecat, cum s-a întîmplat cu alţii dintre noi care au fost scoşi din proces.
    Din cauza asta am fost arestat, condamnat, judecat. Nu există nici o dovadă juridică pertinentă pentru pedeapsă.
    Dacă oamenii mă văd aşa cum mă văd e pentru că şi eu i-am văzut toată viaţa mea bine.
    Cînd am ieşit în închisoare, după trei ani de puşcărie, au venit copiii să mă ia cu o maşină şi le-am spus să mă lase în Piaţa Universităţii şi am pornit-o pe jos de acolo.
    După trei ani şi ceva de puşcărie, cînd s-a scris în ziare împotriva mea şi nimeni nu m-a înjurat. Pînă la Piaţa Romană m-au salutat 28 de oameni, opt m-au luat în braţe, m-au sărutat. Mi-a fost suficient."

    RăspundețiȘtergere
  8. un mare om tatal tau, n-ai zice ca esti fiul lui

    RăspundețiȘtergere
  9. Remarkable! Its in fact awesome piece of writing, I have got much clear idea about from this post.
    Also see my website - grumpy cat

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...