vineri, 26 noiembrie 2010

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu"- preluare evz.ro

Filmul lui Andrei Ujică, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", a fost nominalizat la Cinema Eye Honors, cele mai importante distincţii dedicate filmului de non-ficţiune. Lansate în 2007, premiile recompensează măiestria şi inovaţia în non-ficţiune, promovând elita artei de gen.
Documentarul lui Ujică, „Autobiografia lui Ceauşescu”, se numără printre filmele cu potenţial de controversă



Pelicula este nominalizată la categoria Spotlight, menită să scoată în evidenţă filme care ar merita mai multă promovare şi recunoaştere în Statele Unite ale Americii. Spotlight este singura categorie care ia în calcul filme ce nu au rulat în Statele Unite. Anul viitor, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" ar putea deveni eligibilă la celelalte secţiuni – cel mai bun film de non-ficţiune, regie, editare etc. – dacă va fi proiectată în cinematografele americane.


Gala anuală Cinema Eye Honors va avea loc pe 18 ianuarie 2011, la Museum of the Moving Image din New York, una dintre cele mai prestigioase instituţii din lumea filmului.

Nominalizările sunt decise de 25 dintre directorii celor mai importante festivaluri axate pe producţii de non-ficţiune, ca Sundance, Woodstock, Copenhaga, Tribeca sau Silver Docs.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate "Steam of Life", regizat de Joonas Berghäll şi Mika Hotakainen, "Nostalgia de la Luz", de Patricio Guzman, "La Bocca del Lupo", de Pietro Marcello, şi "The Arbor", regizat de Clio Barnard.

Decupat din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, de la instalarea sa la putere, în 1965, până la prăbuşirea din 1989.
Lipsit de voice-over sau de comentarii din off, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" este un eseu despre grandoarea şi absurditatea puterii, care demonstrează că imaginile de propagandă conţin în ele însele şi propria contradicţie.

Filmul a avut premiera în cinematografele din România pe 29 octombrie şi îşi continuă traseul în sălile din Cluj, Craiova şi Mediaş.

7 comentarii:

  1. Serghei ce ar fi daca ai scana ceea ce ai scris noaptea pe "intuneric, la lumanare" parca si ai posta respectivele aici pe blog, pentru noi cei care te urmarim si aici si la tv.

    RăspundețiȘtergere
  2. Serghei ! am o idee ...dece nu vii tu sa promovezi filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu"in nord America ? Eu Pupic,mm din punct de vedere comunitar te asigur ca vei avea salile pline la noi la Montreal...suntem peste 100.000 de romanii numai la Montreal

    RăspundețiȘtergere
  3. Prin aceasta postare nu fac o promovare,pur si simplu vroiam sa vad daca voi ati vazut filmul si ce parere aveti, de aceea nu am comentat nimic pe langa preluarea stirii referitoare la acest documentar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am vazut filmul...am dori sa-l vedem ...
    m-am exprimat gresit eu prin a folosi cuvintul"promovare"imi cer scuze...eu ma gindeam la saracii de noi de la Montreal care suntem rupti de realitate,traim si asteptam...
    ce dracu asteptam nu am nici-o idee...pupic,mm

    RăspundețiȘtergere
  5. inca nu am reusit sa-l vad, dar abia astept. sunt din "generatia de aur" si mi-e dor de mor de acea perioada. nu l-am iubit pe Ceausescu atunci, dar acum il inteleg perfect. acum am inteleg ce a facut pentru noi

    RăspundețiȘtergere
  6. Oricât de dictator a fost Ceaușescu, n-ar fi putut face nimic fără un mare număr de susținători ai dictaturii, atât rele cât și bune.

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...