joi, 14 octombrie 2010

Miscarile populare :cele mai recente dar speram nu ultimele !

M-am intors de la mare suparat pentru ca este incredibil ce se intampla.Plaja din dreptul restaurantului La Cena Byblos din Mamaia a disparut de tot,de altfel au disparut sute de metri patrati de plaja la Mamaia si nimanui nu ii pasa.
Bucuria mea mare a fost sa vad deschizand televizorul ,ca oamenii au inteles, ca o parte din liderii de sindicat sunt manipulati si au inceput sa iasa sa-si ceara drepturile.
Oficialitatile oricum s-au miscat foarte repede si au actionat eficient pentru ca au fost la un pas sa izbucneasca conflictul in toata tara.
Parerea mea este ca la gradul de infometare a populatiei si la salariile mizere existente acest lucru tot se va intampla.
Pacat ca tinerii stau deoparte, pentru ca pana la urma viitorul lor se disputa.Ei ar trebui sa fie motorul oricarei miscari pentru progres si schimbare, iar studentii ar trebui sa fie in fruntea luptei pentru democratie si dreptate.

18 comentarii:

  1. Nivelul de trai este unu de kkt in Romania si atata timp cat salariile oamenilor sunt de rahat nu vom putea niciodata scapa de sfanta spaga si cuviosul comision si nimeni nu va putea lucra la capacitate maxima si implicit nu vom putea evolua ca si tara atata timp cat 70% din "oamenii muncii" nu sunt recompensati corespunzator. Sunt foarte sceptic ca se va putea face ceva bun in Romania in urmatorii 20 de ani, indiferent de cine o sa fie la putere. Nu are nimeni cum sa faca din cacat bici. Romania este VANDUTA intr-o proportie foarte mare. Atata timp cat mai exista o singura banca in Romania cu capital majoritar romanesc (exceptand BNR). Acesta cred eu ca este cel mai grav semnal de alarma care trebuie tras. Majoritatea companiilor mari, daca nu toate sunt detinute de straini. Noi nici macar nu mai muncim pentru noi, muncim pentu altii si ei ne dau cat vor ei din ceea ce este al nostru. Oare mai putem face ceva in pozitia in care am ajuns ? Anyway, show must go on.

    RăspundețiȘtergere
  2. O data ajunsi in situatia in care bancile au fost deja privatizate,legislatia ar fi cea care ar trebui sa regleze situatia.
    Legile care reglementeaza activitatea si impozitarea sistemului bancar ar trebui sa determine reintoarcerea unei cote substantiale din beneficiu acestora in bugetul Romaniei.
    Pe de alta parte tot legislatia ar trebui sa asigure protectie clientului fata de abuzurile practicate in sistemul bancar(vezi situatia actuala in care bancile pur si simplu nu aplica/respecta legile - OUG 50/2010) .

    RăspundețiȘtergere
  3. sper sa inteleaga toata lumea ca stand cu mainile in san si asteptamn sa se intample ceva, nu se va intampla. ar trebui sa stam numai in strada. asa ceva chiar nu se mai poate, iar tupel fantastic al infatuatilor si frustratilor de la pdl, a atins cote paroxiste. ne-am invatat sa toleram orice! nu se poate. trebuie iesit in strada, de fapt ar trebui sa intram peste ei, in birourile lor si sa fie scoso afara numai in suturi. vreau sa traiasca toti dintre ei cu salariul minim pe economie timp de 1 luna si daca ei se descurca, atunci noi romanii trbuie sa nu mai spunem nimc. eu fac parte din patura oamenilor care se descurca si nu traiesc din salariu mediu, dar nu mai suport sa vad oameni umiliti, injositi, mintiti, batjocoriti s.a.m.d... spar ca ei si vreo trei generatii de acum incolo sa traiasca asa cum traieste un muritor de foame in Romania. asta doeresc eu acum celor care ne conduc. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Serghei ,
    De ce nu iasa tinerii in strada ?hm... buna intrebare , la prima vedere. Eu , am 22 de ani , sunt din Valea Jiului(Lupeni) si student la Cj,deci ma enumar printre cei , care spui tu ca stau deoparte. Eu insa , sunt de alta parere, de ce as iesi eu in strada? , inaintea celor care au fost mintiti(salarii crescute cu 50% profesorilor-PRIN LEGE PROMULGATA , trebuie mentionat, si care apoi s-au dus buluc sa-l votze in nr. mare pe Base ), inaintea celor ce au suferit taieri salariale , sunt aproximativ 1000000 de bugetati , iar in strada au fost in jur de 10000 de fiecare data , pai atunci scuza-ma ,dar daca nici macar aia pe care ii doare cel mai tare nu iasa sa-si strige oful.....ce asteptari sa mai ai de la ceilalti. Sunt constient de faptul ca este un haos total in tara asta(si asta e doar inceputul) , dar noi nu stim nici macar sa protestam , sa ne unim in momente grele . tot timpul asteptam sa vina altcineva sa ne salveze , uite ca de data asta rusi nu mai au vreme , sa mai recizeze o revolutie si trebuie sa ne urnim singuri , lucru cam greu se pare , sper totusi ca nu va fi imposibil. In 77 , mineri nu au asteptat sa iasa altii in strada ptr. ca le era lor greu , au iesit si-au spus nemultumirile si au obtinut in mare parte ce au vrut ( si azi se lucreaza 6 ore in subteran , lucru cerut insistent in greva din 77)si fara violenta , doar prin unitate . Dar normal ca s-au uitat acele evenimente si faptul ca a fost prima revolta impotriva comunismului , cand este vorba despre mineri se aduc in atentia opiniei publice , doar evenimentele regretabile din 90. Si acum sincer , daca cineva isi lasa speranta in tineri din ziua de azi ..........eu zic ca , deja a murit speranta . Doar printre colegi mei de facultate , am avut destui/destule care sustineau ca imaginea cu respectivul copil care,este lovit este un trucaj , ca daca vine PSD-ul la putere revine comunismul , ca au ei informatii ca Geoana a vb cu nu stiu cine de prin Rusia .Deci , Serghei , prostie este in tara asta , fata numar , cum ar spune votanti lui Base , sunt destui care vad doar intr-o singura directie si ce este mai grav , e ca ei cred ca aia e directia buna . Sa-ti mai spun , ca am avut colegi care inscrisi la PDL strangeau semnaturi ptr EBA , ca sa poata ea sa candideze cica, independent , lucru cam condamnabil din pct de vedere legal , dar in tara in care s-a oficializat numaratul din 2 in 2 ..........ne mai miram la un ajutor , dat odraslei. Numai bine , nu stiu daca stai tu sa citesti tot pe aici , dar am simtit nevoia , sa te informez sa nu iti pui mari sperante in tineretul din ziua de azi , ptr multi dintre ei directia in care mergem este una buna .

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Serghei!mare dreptate ai Adrian!s-a spus,s-a manipulat ca daca vine Geoana si PSD ul revine comunismul, lucru total gresit, social democratia nu inseamna comunism, iar tarile nordice, cunoscute pt nivelul de trai ridicat, au guverne, da, social democrate....!Iar noi, tot mergem inapoi,am ajuns ultima tara din Europa, cu acest guvern de dreapta, cu presedintele"NU SUNT BANI":)))Pun pariu ca daca maine ar fi alegeri, PDL ul s-ar bate cel putin pentru pozitia a doua...
    Serghei , ce ai mai facut cu partidul?cu PP ul?

    RăspundețiȘtergere
  6. arunca-le la oameni, si in general la tineri , 'pastila' cu comunismul, si o sa -l aveti pe basescu ,pe boc ,pe udrea ,pe videanu la putere, inca zeci de ani de acum inainte...:))))Bine le face ma, sa le-o scoata pe nas la smecherii care l-au votat pe basescu, si acum fac greva...:Cica Geoana era cu rusii:))Da,si Basescu e cu FMI -UL..!

    RăspundețiȘtergere
  7. in 2011 oamenii vor avea si mai putini bani, caci bugetul este mai mic...iar banii sunt concentrati numai catre firmele lor...Luni , socialistii si liberalii spun ca vor introduce motiunea,iar guvernul asta trebuie neaparat sa cada!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai tare si demn de respect OM,Serghei Mizil,..mai tine -ne la curent cu intrarea in partid, si vino ..periodic:) la tv..! Multa Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa vina socialistii! Intre doua rele , alegem raul cel mai mic:))Exact cum spunea tatal tau Serghei, tara asta are nevoie de idei , de guverne, de stanga...!Mult respect!

    RăspundețiȘtergere
  10. Partidul poporului este inca in faza de a astepta termenul judecatoresc al infiintarii sale oficiale.
    Cu toate acestea s-au constituit o multitudine de comitete de intiativa pe zone, care strang adepti si se organizeaza.
    Teoria partidului,respectiv a lui DD este dupa parerea mea buna.Sper sa ne ajungem insa la vorba aceea romaneasca "practica ne omoara".
    Deocamdata eu sunt optimist,vreau sa cred ca in sfarsit s-ar putea naste din experientele anilor 1990-2010 o formatiune politica centru stanga care sa asigure un nivel de trai satisfacator pentru cei multi fara sa sufoce latura privata a econmiei.
    Oamenii sunt disperati pentru ca nu intrevad nici un viitor , nici o perspectiva de imbunatatire a situatiei lor, iar situatia in tara este cu mult mai rea decat in Bucuresti.
    De ce tinerii ?
    Pentru ca ei sunt cei care actioneaza pe baza unui ideal fara sa se gandeasca la eventualele repercursiuni.
    Oamenii pe masura ce imbatranesc isi pierd de cele mai multe ori energia,curajul,intiativa poate chiar si speranta ca actionand se va rezolva ceva.
    Din pacate insa ceea ce spuneti voi este adevarat,inca mai exista ferventi sustinatori ai acestei structuri, care de cand e la guvernare ne impinge in prapastie si ma intreb ce trebuie sa se mai intample ,ca sa inteleaga si ei tristul adevar !

    RăspundețiȘtergere
  11. Serghei, tocmai voiam sa intreb ce ideologie are PP , centru stanga sau centru dreapta.....e destul de important lucrul acesta.Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  12. se joaca viitorul tinerilor?! :))) se joaca numai prezentul , ca intotdeauna in Romania. in tara asta nu s-a gandit nimeni vreodata la viitor. tinerii nu ies in strada pentru ca stiu ce-i asteapta daca raman in tara. platirea datoriilor tarii,coruptie, hotie, mizerie, saracie, lipsa de locuri de munca... sa-i ajute Dumnezeu pe cei care vor fi la pensie peste 10 ani.. cine va cotiza pentru ei atunci, cand majoritatea fortei de munca va fi plecata din tara? pentru ca un sondaj facut recent, arata ca populatia tarii paraseste treptat Romania, iar in 10 ani vom fi cu cateva milioane mai putini, iar milioanele aste nu reprezinta altceva decat tinerii care se formeaza aici si pleaca la mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai mare dreptate Catalin.Serghei , te intreb cine va mai ramane in tara asta, salariati , platitori de taxe?Nu cumva 'zarurile au foat aruncate,iar peste 10 ani romania , si celelalte state nu vor mai exista, ci va fi doar UE??

    RăspundețiȘtergere
  14. Serghei , daca nu trece nici motiunea asta, inseamna ca sunt toti 'pe mana'....

    RăspundețiȘtergere
  15. Te doare in p..a, nu prea scrii pe blog:(((

    RăspundețiȘtergere
  16. cu durerea asta in p..a , asa o sa fiti toti din PP:((, e ca mine?

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim (22.31/32) e adevarat nu scriu din ora in ora pe blog (ultimul comentariu a fost la 21.30 daca aveai curiozitatea) dar ma uit si comentez daca este cazul de mai multe ori pe zi.
    Nu-mi este indiferent ce comentati, ba mai mult decat atat in cazul subiectului nostru chiar eu v-am solicitat sa-mi spuneti ce ganditi si ce credeti.
    In cadrul subiectului nostru mi se pare interesanta observatia celor care au facut campania publicitara pentru ciocolata "Rom" si o sa fac o postare referitor la ea sa vad ce parere aveti

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...