joi, 24 iunie 2010

Ce facem ne intoarcem pe vremea lui Stalin?- CSAT si libertatea presei

"Includerea campaniilor de presa comandate in randul amenintarilor la adresa securitatii nationale constituie "o amenintare severa la adresa libertatii cuvantului", deoarece "poate fundamenta initiative legislative menite sa desfiinteze orice afirmatie critica la adresa inistitutiilor statului", potrivit unui comunicat comun semnat de mai multe organizatii media si de patronatul presei din Romania."preluare Hotnews
Aceasta incercare de a stopa libertatea presei,este dupa parerea mea,una din cele mai grave atentate la democratie!
Cred ca libertatea cuvantului si implicit dreptul publicului la accesarea adevarului,reprezinta unul din putinele lucruri indubitabil pozitive, castigate dupa 1989.
Ma intreb :nu exista nici o limita in actiunile otravite ale conducatorilor nostri "iubiti"?

27 de comentarii:

  1. personal consider ca ne-am intors de mult in acea vreme. are grija basescu(scriu special numele cu litera mica) usor, usor sa treaca acesta tara in custodia lui. asa am fost si pe vremea raposatului, dar el macar a iubit tara asa, nemernicul asta nu are nici o treaba. suntem deja in plina dictatura, nu cred ca mai mira pe cineva acest lucru, cel putin nu pe mine.orice miscare face basescu este total anti-democratica. greseala este insa a noastra ca nu reactionam in nici un fel, ne-am invatat sa toleram orice, sa inghitim si sa rabadam absolut orice. pana la urma basescu va plati cu varf si indesat tot ce face acum...va veni "scadenta" cum se spune...totul se termina la un moment dat si tare mi-e teama ca va avea multe de tras...Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand o sa fie si la noi la fel ca in celelalte state civilizate ??
    Cati ani o sa mai treaca sa ajungem si noi la liman ?
    Conducatorii nostri iubiti, nu isi dau seama ca se fac de cacat ??
    De ce poporul roman nu pune piciorul in prag la toate rautatile si furturile din tara asta ??
    Unde este patriotismul si nationalismul acestei tari??
    M-am saturat sa vad si sa aud toate mizeriile din aceasta tara,multe natiuni au reusit prin munca si seriozitate!!! Cum au reusit altii putem reusi si noi. Ce ne impiedica ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Maine-poimaine o sa ne faca sa ne turnam intre noi, ca romanii inca mai au mentalitatea aia de turnatori comunisti, care si-ar vinde si sufletul, doar ca sa fie ei avansati in functie sau sa fie remunerati in vreun fel. Am mai zis-o si-o mai zic inca odata; prima data ti se ia locul de munca, apoi ti se iau banii, apoi ti se ia libertatea, apoi ti se ia viata! Cand aud pe la televizor ca politicienii sunt mafioti, mor de nervi, pentru ca mafiotii sunt infractori oarecum onorabili, care au anumite legi nescrise, iar politicienii sunt niste pungasi stradali, care-ti fura portofelul in troleu.

    RăspundețiȘtergere
  4. m-am uitat aseara pret de cateva minute(mai mult nu rezist) la "nasul" si m-am ingrozit cat este de oligofren...scuze de limbaj, dar e ceva de groaza....mai era si marea ziarista Pora pe care sincer imi vine sa-i dau peste gura aia proasta...mai aveau sa-i cante osanale iubitului conducator basescu...s-a scris mai sus ca ne-am invatat sa rabdam, asa este, inghitim mai mult decat trebuie. i-am omorat pe cei doi ca pe niste animale salbatice, au murit atatia tineri, copii si batrani DEGEABA....au fost condamnati oamenii absolut pe nedrept...aici si Nicu Ceausescu, Zoe, Valentin si altii....am indurat atatea, pentriu ce??!! sa vina un paranoic sa-si bata joc de noi, sa ne umileasca si sa faca circ de dimineata pana seara. este inadmisibil si vina o purtam si noi. Serghei hai sa facem o revolutie sa scapam odata de marinelul asta odios

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca daca CSAT pune cartile pe masa asa cum ar treb...am afla noi prostii tarii, muritorii de rand ca mai mult de jumatate din cei care ne conduc il pupau in fund pe Ceausescu si acum sunt mari democrati si cu viziuni liberale...nimeni nu face si nu va face nimic pentru Romania...eu nu inteleg dc il acuza pe Ceausescu care si-a dedicat viata tarii...a construit 3mil apartamente...lumea avea case,isi putea cump casa oricand,masina...acum cine mai cump case de 80mii euro cu un salariu de 600lei/luna ??? sunt curios daca Boc isi permite luxul asta dintr-un salariu...nu din spagile clanului PDL.Ceausescu a murit sarac, fara averi, vile, hoteluri etc...eu am 24 ani,am tot confortul necesar....dar mor cand vad oameni care au muncit 40 ani si au o pensie de 50lei...si intretinerea de 1000lei...cum isi explica conducerea din ziua de azi asa ceva...trecem peste faptul ca ei sunt plini de bani..sunt femei care cersesc la metrou ca nu au ce manca...oricum e trist...tot mai multi tineri se muta din Romania..pt ca aici nu au nici o sansa...pacat...

    RăspundețiȘtergere
  6. Albert sa nu-l ridicam in slavi Pe Ceausescu...pentru un apartamen a ramas Romania in urma cu 30 de ani...
    nu a fost chiar asa roz..pe mine si acum ma ia cu frisoane cand imi amintesc ce si cum a fost..
    sunt foarte multe cartiere ""construite de Ceausescu"ma rog...din ordinul lui care seamana cu niste ghetouri..
    bunicii mei au avut pamant ..si ce le-a mai dat D-zeu la vremea aia..cand au venit comunistii lui Stalin..le-a luat tot si i-a mai si umilit..
    Daca era comunismul care este in China...despre care spun ca ala e comunism nu dictatura..
    pe toti astia care sunt nostalgici ii invit sa emigreze in coreea de nord.

    RăspundețiȘtergere
  7. Albert

    Daca era comunismul care este in China...despre care spun ca ala e comunism nu dictatura cred ca nu era nici o revolutie..si totul era ff bine..darrrr..sa nu-l mai plangem pe Ceausescu..
    am auzit destul de multi care au spus si o spun in continuare ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu..mi se face rau,,ma ia cu voma cand aud acesta idiotenie...
    multi spun ""ne descurcam pe vremea lui Ceausescu,,aveam ce manca bla bla ..."""..pai si eu am avut ce manca ,toti au facut tot posibilul sa se descurce..eu daca tastez si imi las parerea inseamna ca traiesc..am supravietuit..dar cum??ce nu faceau ai mei sa avem mancare acasa...
    cel mai mult ma supara cand aud ca ""aveam ce manca"' in acelasi timp imi si dau raspunsul de ce la revolutie Romania era in urma cu 50 de ani...pentru ca unii s-au gandit doar la mancare....unii au fost mai nenorociti..pentru o bucata de carne si un pachet de cafea turnau vecinii..prietenii..
    nu vreau sa ma lungesc...sunt fff multe de zis..eu cel putin am multe de spus..
    In luna Decembrie am vazut un documentar realizat in Romania ,o echipa a mers in vizita la cateva comunitati Elene ,pe langa reportajele si imaginile prezentate au luat un interviu unor tinere studente 20-21 ani care spuneau ca era bine pe vremea lui ceausescu,dupa ce terminau tinerii scoala aveau loc de munca ,o casa,, daca acele tinere erau in fatza mea cred ca ma dezbracam de caracter si le scuipam...atat de mult m-au enervat..
    printre altele am revazut comunitatea Elena din Braila si povestea grecilor..povestile unor batrani..eu stiam ce au patit cand a venit Ceausescu ,,stiam cum le-au luat casele..unele case sunt adevarate muzee ,,au murit grecii de inima cand au vazut ca le-au luat casele si tot ce aveau..
    ma opresc aici..macar atat cat am scris sa citesti..

    RăspundețiȘtergere
  8. ai grija Serghei ce spui sa nu isi indrepte astia atentia spre tine :)) e razbunator piratu asta de presedinte

    RăspundețiȘtergere
  9. @ sevastre - ...Ceausescu nu a facut numai rau, pana la urma in 89 tara era pe + acum suntem si datori si fara nimic,abs nimic...dar totusi ce parere ai despre Romania anului 2010? pe cine ai votat? (eu nu am votat ca nu am p cine) poate pe Serghei daca ar fi candidat...:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Desi eram in Athena in perioada alegerilor ,nu am mers la vot...dar am sa fiu sincera "in nemernicia mea vroiam sa-l votez pe Basescu..chiar ii sfatuiam pe unii sa il voteze pe Basescu..acum..parca imi vine sa ma iau la palme..
    nu vreau sa exagerez..sa spun ca parintii mei sunt chiar muritori de foame dupa aceste taieri..dar totusi...dupa 40 de ani de munca sa te trezesti ca iti spune ca nu mai au bani de pensie..este umilitor...
    Multi sunt chiar pe ultima suta de metri..daca pot sa spun asa..oare cum au primit aia aceasta veste??
    Ref la "acele lucruri bune de pe vremea lui Ceausescu"" care sunt acele lucruri???
    nu contest ..nu te contrazic ,Romania nu avea datorii..sau cum spuneai tu era pe plus..pentru cine???pe cine incalzea ca acest lucru??ca foamea si frigul te indoiau ..degeaba au tinut tzara pe+ ..asa cum spui tu..ca dupa "revolutie au venit unii si au luat tzara fara datorii..si nu au facut nimic..nici macar o autostrada..oarecum iti si motivez de ce nu l-am vrut pe Geoana..mai exact PSD-ul..pentru ca nu au facut nimic..
    satele,comunele sunt asa cum erau pe vremea lui ceausescu..tzaranii o duc si acum rau..si acum sunt la fel de chinuiti..Vreau sa revin si sa precizez..nu spun ca Ceausescu este vinovat ,,nu putea sa fie oriunde..a fost sustinut de cei de pe langa el..se stie ..cei care au mers impotriva lui au fost indepartati..noi stim ca el a fost unul...hai si Leana..nu puteau 2 batranei sa le faca pe toate..
    pacat ca au fost impuscati si nu au fost protejati...era interesant sa vedem pozitia lui de dupa "revolutie",era interesant sa auzim cine sunt revolutionarii care au aparut in acele zile la TV..
    scuze pentru greseli..

    RăspundețiȘtergere
  11. @sevastre: un cv.. daca se poate.. ms

    RăspundețiȘtergere
  12. Iti seamana nepoata, e bataioasa! E acum pe OTV.

    RăspundețiȘtergere
  13. @sevastre scrii mult si degeaba. problemele pe care le expui sunt cunoscute de toata lumea. daca vrei sa fii cu adevarat util, icearca sa dai niste sfaturi utile, daca esti in stare. pe vremea lui Ceausescu romanii erau incomparabil mai buni, sufletisti si educati in comparatie cu zilele noastre. in rest, numai lipsuri.
    P.S. comunitatea elena e corect, Elena era cu CO2, deci, altcineva :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Sevastre: Desi pe vremea lui Ceasca erau unele lucruri rele, cum ar fi statul la cozi interminabile pentru a-ti lua mancare, care era si aia in ratii, nu era caldura in casa, era apa limitata, la TV il vedeai numai pe Ceasca si doar cateva ore zilnic, dar acum pare sa fie mult mai rau, deoarece lumea vrea sa munceasca, dar nu are unde, deci n-are bani ca sa-si plateasca cheltuielile, medicamentele, mancarea, incepem sa pierdem dreptul la libera exprimare si usor, usor ne indreptam spre extinctie. Pana aici situatiile sunt similare, doar ca pe vremea aia s-au construit multe lucruri, functiona industria, functiona agricultura, iar acum nu se mai construieste nimic sau se construieste de mantuiala, iar industria si agricultura sunt deja moarte de mult.
    Daca in '89 nu era lovitura de stat, noua ne mergea foarte bine acum, pentru ca in loc de Iliescu, Constantinescu, Basescu, era Nicu Ceausescu, care era un om de toata isprava, un antagonist veritabil al parintilor sai. Nici nu stiu cum de sotii Ceausescu au avut niste copii atat de reusiti, cu bun simt si intelectuali rasati.
    @CatalinL: Elena era inventatoarea polimerilor, dar nu stia nici sa pronunte corect formula apei.

    RăspundețiȘtergere
  15. Catalin daca ai sa mai citesti inca O data ai sa intelegi ca am reamintit...nu am vrut sa fiu utilA (si daca erai mai atent,observai ca sunt o ea si nu un el)am vrut sa scriu despre niste lucruri pe care unii le-au uitat sau nu le-au trait....am mintit cu ceva??
    Pe vremea lui Ceausescu erau atat de buni ca o turnau si pe ma-sa ..daca erau asa buni si sufletisti nu tineau in prostie si saracie ani si ani de zile..
    Sfaturile se dau dar nu oricand si oricum...nici eu nu primesc sfaturi de la oricine..
    te-ai intrebat cine intra si de ce pe acest blog???...iti spun eu..sa mai citeasca o parere,sa-si exprime parerea..nu cred ca acest blog se numeste ""la un sfat cu Seghei""sau "sfaturile cetatenilor,simpatizantilor lui Serghei"
    si totusi daca vrei un sfat..pot sa ti-l dau.." ocoleste tot ce nu te intereseaza ""adica: OCOLESTE-MA pe viitor..
    Nu esti obligat sa-mi citesti parerile...asa cum sunt scrise .."mult si degeaba"..accept sa-mi spuna domnul Serghei cat si daca e cazul sa comentez,sa-mi spun parerea aici....daca imi spune sa ma retrag ca scriu mult si degeaba nu ma deranjeza....
    daca ai reusit sa citesti tot insemna ca te intereseaza si lucrurile "multe si degeaba"":))))))

    RăspundețiȘtergere
  16. frumoasa si isteatza nepoata dv:)

    RăspundețiȘtergere
  17. @Andrei stiam ca i s-a fabricat peste noapte o diploma de mare inventator chimist, dar nu stiam ca pentru polimeri :))))) mersi de informatie ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Andrei nu am spus nici o clipa ca acum este bine...NU!! ..este si acum rau..
    Rau a fost si inainte de "89..rau/greu este si acum...dar sa nu plangem dupa Ceausescu..
    Daca nu era dictatura , Romania avea un alt nivel acum..dictatura Ceausita nu ne-a tinut pe loc doar 25 de ani..cred ca 70 de ani..
    a ramas mentalitatea aia nenorocita..eu am intalnit niste tineri de care m-am speriat ..
    Despre Nicu ,Zoia si Valentin nu am spus nimic rau..chiar am o parere buna..

    RăspundețiȘtergere
  19. @sevastre am remarcat ca esti o 'ea', doar ca am mancat o litera . nu ti-am spus ca minti, am spus ca aliniezi niste lucruri pe care toata lumea le stie, adica nimic nou sub soare. in legatura cu perioada de atunci cred ca vorbesti din carti cu turnatul sau consideri subiectul ca fiind trendy si tabu si vrei sa fii cool.

    Blogul asta are doar numele lui Serghei, de fapt de el se ocupa un agarici, Serghei nici pe mail nu stie sa intre, sa tina un blog nici atat. In rest, e un om de MARE VALOARE, cum au spus si altii de pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  20. Catalin daca tu stii cum si ce fel scriu..ca scriu din carti ..din stele sau ca e trendy ,inseamna ca stii ce si cum gandesc...
    se vede ca nu ai urmarit firul discutiei..eu te sfatuiesc sa ma ocolesti..comenteaza alteceva...ceva care te intereseaza,,ceva care ti se pare trendy,cool..lasa-ma pe mine sau nu ai cu cine vorbi??

    RăspundețiȘtergere
  21. :))) nu vreau sa vb cu tine. vreau doar sa te fac sa taci. asta incerc sa fac cu toti revolutionarii astia no fun ca tine :)))

    RăspundețiȘtergere
  22. Catalin chiar nu ai ceva mai bun de facut???
    tu pe mine sa ma faci sa tac??mai am o intrebare..la care nu vreau raspuns..oare cine ti-a zis ca sunt revolutionara??
    nu vreau sa-mi raspunzi ca m-am lamurit..tu sigur ai o problema.. si ar fi pacat sa nu o tratezi..
    am un sfat util pentru tine:"incearca sa te apuci de altceva,,concentreaza-te spre altceva..ca dorintza asta de a ma face sa tac pe mine ..si sau pe altii ,iti face mai mult rau""
    asta este ultima postare care ti-o adresez..in general nu joc /distrez cu sanatatea altora..

    RăspundețiȘtergere
  23. o sa ne "aranjeze" incet basescu, dar cred ca asta meritam. ma bucur ca nu l-am votat, am constiinta impacata

    RăspundețiȘtergere
  24. @sevastre vai ce onoare mi-ai facut sa ma bagi pt ultima data in seama :))) ce diplomatie! :))))
    [ gata mi-ai si construit profilul psihologic si consideri ca am o problema?:)) zi-mi macar daca e tangent la cel ideologic, macar sa stiu cui sa ma adresez :D ]

    RăspundețiȘtergere
  25. GUVERN de kkt !! care fura si tot ei striga !!..luai`as mersu ala de pinguin politic a lu` Boc...si Basescu cea mai mare javra!!..el uita ca mai are decat un mandat ;) si o sa vina si vremea lui...iar SEVASTRE nu ai dreptate cu ce spui! ;)...poate esti u grecoaica si de aia ii aperi pe greci...voi ne`ati luat si dregatoriile in evul mediu...erati peste tot...asa k gura mica ;)

    RăspundețiȘtergere
  26. si inca ceva sevastre,tot noi romanii si rusii v`am ajutat la revolutiile contra otomanilor pt a va recapata Imperiul bizantin ;)...asa ca multumeste`le rusilor si romanilor pt asta ;)...mai citeste si u istoria romaniei,,,eu personal am citit din 7 manuale ;)

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...