miercuri, 9 iunie 2010

Roubini(profetul crizei) la TMC: Strategiile FMI ar putea eşua acolo unde guvernele se dovedesc slabe

Roubini:
"• O criză nu apare de nicăieri, întotdeauna există nişte semne privind direcţia economiei
• Nu există politici perfecte, dar există politici mai sigure şi atunci vedem că lucruile merg în direcţia bună "
Intotdeauna ma uit la ce spun unii mai destepti ca mine in probleme care desi ma depasesc, ma privesc !
Suntem cu totii bagati in aceasta oala a economiei romanesti,stratificati care pe unde, in functie de cum am putut sa ne descurcam sau de cat ne-a suras norocul.
Nici unul din noi nu ramane neafectat de aceasta criza.
Asculti puterea , bate campii : micsoram salariile,micsoram pensiile, automat in scurt timp obtinem o micsorare atat a puterii de cumparare (lumea nu mai are bani) cat si a incasarilor din taxe salariale la stat ( totul este procentual,salarii mai mici, taxe mai mici)
Asculti opozitia : nu reducem nimic,pastram taxele, parca nici ea nu are dreptate.
Daca nu reduci nimic si nu cresti taxele de unde obtii cheltuieli mai mici si venituri mai mari,ca sa te reechilibrezi ?
Oricum punctul 1 si cel mai clar este ca guvernul este slab!
Pana la urma, cum sa concepi o politica economica viabila , daca nu ai profesionisti adevarati in guvern?
Daca stai sa te gandesti avem un guvern reciclat dintr-un guvern refuzat de prost ce era !
Cred ca nu ar trebui sa fie nici un guvern de dreapta, nici un guvern de stanga sau centru, ci un guvern de oameni capabili,indiferent de coloratura lor politica !
O sa reuseasca cineva sa-i dea jos pe "actualii" cocotati la guvernare ?
Poate cu forcepsul ca de bunavoie nu cred ca pleaca !

3 comentarii:

 1. Mda.. Si daca pleaca astia cu cine ii inlocuiesti? Alte campanii..alti hoti..alte distractii..In Romania 5 milioane de persoane iau ajutor social si 3-4 milioane muncesc. Mai pune si pensionarii si copiii si ai strans toata tara, unde 25% din populatie e 'lovita in aripa'..asa popor asa conducatori

  Tu te-ai gasit sa te plangi... Ia-l mai bine pe George Papari si mergeti pe litoral sa faceti caterinca, ca a venit vara si-i prea mult praf in Bucuresti.

  RăspundețiȘtergere
 2. Oameni capabili s-ar mai gasi, dar ideea e sa nu se mai amestece politicienii care, in marea lor majoritate, sunt niste habarnisti.
  A reduce taxele poate fi o solutie de relansare, dar nu e de ajuns. Sunt fonduri europene care se dau pe spaga, oricat de bun ar fi proiectul, daca nu dai spaga nu vezi nici un ban. E adevarat ca sunt multi bugetari, dar nu poti sa scapi de ei lasandu-i pe drumuri, fara a le oferi alternative. Un guvern capabil si dedicat, ca sa reduca cheltuielile statului si sa scape de angajatii in plus, ar trebui sa sprijine, sa stimuleze intreprinzatorii pentru crearea de noi locuri de munca in sistemul privat.

  RăspundețiȘtergere
 3. SOLUTIA SA TRAIM MAI BINE ESTE SERGHEI PRESEDINTE

  RăspundețiȘtergere