vineri, 21 ianuarie 2011

Cel mai tare eveniment al zilei ! - preluare videonews.ro



Sunt curios ce turnura vor lua lucrurile ?
Justitia si-a spus cuvantul , oare va fi respectata ?
Pana una alta oamenii au primit pensiile micsorate, unii din ei cu mentiunea ca daca calculatia nu este corect efectuata (pentru ca s-au luat in calcul niste venituri medii realizate in minister si nu veniturile efective la care s-a cotizat, se va face recalcularea ulterioara)
Am ajuns in situatia in care de fapt statul se imprumuta de la pensionari , imprumut care ipotetic va fi returnat nu se stie cand si cum - daca persoanele vor mai fi in viata la momentul respectiv!

46 de comentarii:

  1. Parca s-a mai "pronuntat" o data cu privire la pensii cand a fost vorba de 15%, tot cu irevocabil cu tot tacamul si s-a inventat recalcularea. Acum ca s-a "pronuntat" din nou, se va inventa reevaluarea si mai departe se pot gasi n sinonime. Ce sa mai discutam, justitia asta a devenit o boarfa cu care puterea-si da sfidator luciu pantofilor, o institutie ce aplica legea pe oamenii strazii, handicapati, pensionari, gainari si alte categorii defavorizate. Daca in Romania traiau tunisieni se facea razboi civil din 2009 dar, din pacate traiesc romani care spre fericirea guvernantilor se multumesc cu strangerea curelei, chiar daca aceasta se afla in jurul gatului.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca acum , Puterea incearca prin toate mijloacele sa previna anumite miscari violente,care sunt pe muchie de cutit, iar opozitia nu se gandeste decat cum sa-i ia locul puterii, pentru a proceda exact la fel...

    RăspundețiȘtergere
  3. VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

    RăspundețiȘtergere
  4. viitorul inseamna globalizare, amestecul populatiei europene, libera circulatie...nationalismul va cam disparea in 10 ,20,30 ani, cand vom fi cetateni ai Uniunii Europene, idea asta de nationalism ,'glia stramoseasca" s-a cam terminat,o folosesc doar anumite miscari in interes propriu.
    Personal nu am incredere in nici un partid, de stanga , de dreapta,toti care ajung sus, intra in niste 'jocuri' si ultimul lucru la care se gandesc este bunastarea poporului.
    Cred ca fiecare om trebuie sa se gandeasca la ce anume stie sa faca el,cat poate , cat merita,sa incerce mereu sa munceasca mai mult, sa se perfectioneze, nu sa astepte sa-i dea statul ceva.
    Nu cred in sloganuri gen:Gata cu saracia in Romania.Pana una alta ,cine este Romania?:)

    RăspundețiȘtergere
  5. salariu minim 2000 lei si probabil pensie de 3000 la 45 ani:))
    trist este ca in Romania mai sunt oameni care mai cred in asa ceva:))))
    cand mai toate resursele au fost vandute, economia a fost vanduta...
    statul abia isi mai permite sa plateasca pensiile ,iar in cateva zeci de ani nici nu o va mai face...cine are pensie privata bine, cine nu..nu...
    pensionari la 45 ani, ordonante prin armata si politie........iata una din directiile(proaste )unde se duc banii nostri...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim: sunt curios cine detine site-ul asta si ce interese are, pentru ca dupa grafica nu pare a fi facut de un amator. Ce sa mai vorbim cu site-uri, cu proteste si alte vrajeli, se observa foarte clar ca peste tot lumea e nemultumita, nu numai in Romania. De-aici ce deducem, ca totul face parte dintr-un proiect la scara mult mai mare nu, cu un termen lung si o finalitate pe care numai cei ce l-au gandit o cunosc. Bineinteles ca efectele lui se resimt in mod diferit in functie de tara, noi nu putem sa ne comparam cu Marea Britanie sau Germania si altele asa ca la noi o sa fie mai urat, nu ca nu era oricum. Voi acum ce-o sa spuneti, si ce sa facem dom'le sa stam ca vitele la abator...? Crudul adevar e ca in fata unui tavalug de asemenea proportii, scapa numai cine poate, cine gaseste o solutie salvatoare pentru el insusi si pentru familia lui ca daca stam si ne-ntrebam unul pe altul ce-i de facut cand de fapt nu-i nimic de facut nu facem decat sa mergem cu totii la groapa. Imi pare rau dar asta-i adevarul, cine poate sa-l duca bine, cine nu...

    RăspundețiȘtergere
  7. @sorin: tare-mi e teama ca cu pensia asta privata, e cam la oha. Prea mult seamana structura si alcatuirea cu cateva "joculete" care s-au mai facut p-aici pe la noi. Dar bine, vom vedea cand ne vom afla in fata faptului implinit, cum se intampla de obicei in astfel de cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. trist este ca statul trebuie sa sustina anumite pensii..nu putine de 3000 ,4000, 10000de lei, poate si mai mult, ...
    trist este si adevarul ca multi poate nu le merita..cati au iesit la pensie cu functii importante"de conducere"....in armata,politie..
    iar un muncitor ,un om care a 'produs' ceva la viata lui...ia o pensie mult mult mai mica....:(
    Dar , orice revolta,a pensionarilor, a bugetarilor ..etc.. poate fi manipulata cu succes, de anumite grupuri de interese, in directia dorita....

    RăspundețiȘtergere
  9. @relu: nu asta e problema statului, nu pensiile si salariile decente ingenuncheaza Romania, asta e propaganda reincalzita care este servita oamenilor in fiecare zi la tv ca scuza pentru alte si alte abuzuri. Problema este japca si furaciunea fara perdea care se intampla cu bugetul, acolo e marea buba. Daca n-ar fi capusat bugetul, eu cred ca am fi fost la nivelul Poloniei, cu toata lipsa noastra de economie.

    RăspundețiȘtergere
  10. exact, asta este doar una dintre capuse...

    RăspundețiȘtergere
  11. anumite canale de stiri,prezinta doar anumite stiri ,"filtrate'atent ,ca sa produca un anumit raspuns emotional al oamenilor .
    apoi , ei sunt dusi usor, catre directia dorita:)
    exact cum se juca Pavlov cu cainele..
    valabil si pentru anumite siteuri si ..bloguri..

    RăspundețiȘtergere
  12. @ion: noroc cu Serghei da-i-ar D-zeu sanatate, ca ne suporta aici pe blogul lui, sa punem la cale salvarea Romaniei! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. ne suporta , ca n-am zis nimic de rau de el , sau blogul lui... daca e al lui:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Istericalele de la tv nu rezolva nimic. Singura solutie care poate rezolva situatia in Romania e iesitul in strada si mers peste ei. Fara program artistic de genul pinguinului. Iar opozitia e praf si are vina ei pentru situatia in care ne aflam.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Rica: si grecii-au fost "peste ei", si francezii pana si englezii. Problema e ca p-aici p-acasa suntem ca-n vreme de razboi, n-au mai ramas decat batranii si femeile si nu se pune problema de forta la ei. Una peste alta, eu nu cred ca o demonstratie de genul asta ar avea vreo finalitate buna, pentru ca se va purta tot intre noi "negustorii de vite mici", si putem sa ne dam seama cam si cine ar avea de suferit. Totusi, ca sa adaug, n-ar lipsi un pic de zvac, prea suntem luati drept mamaligi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Noi am fi avut nevoie de-o revolutie intelectuala, dar astazi nici asta nu prea ne-ar fi de folos.

    RăspundețiȘtergere
  17. ba ia nu il mai vorbi atata pe madalin voicu ca ii sugi pl si mie si lui si lasa-l in pace maimutoi paduchios sugeameai cocarul.....ai uitat ca pe vremea lu ceausescu erai fetita...dute panarama ce esti....tu nu vezi ca diaconescu nici macar nu te mai cheama la emisiune fraiere nu ai valoare deloc esti un om mort nu faci rating deloc maimutzo

    RăspundețiȘtergere
  18. relu: Nu stiu daca te`ai uitat la tv(au aratat pe un post,numai stiu care),dar pensia cea mai mare o avea un general 5000 sau 6000ron. Da asa e muncitorii au "produs" ceva. Cred ca voi tineti locul profesorilor si ii invatati pe copii carte, voi sunteti oamenii ecomoniei,voi ati aparat tara,nu armata,avand anumite riscuri, voi aveti grija de ordinea publica,nu politia,si ea suportand anumite riscuri etc.Asa e numai muncitorii au produs ceva,pai iesiti tata in strada daca nu va convine Pai apuca`te si u de carte si ajungi ceva,,,invata fizica,matematica si ajungi inginer sau pilot,,invata istoria Romaniei,romana,engleza si dai la academia de politie. Iti spun eu ca nu omaenii astia sunt de vina,care au contribuit cu bani la stat pt pensia lor,care li se cuvine ;),,nu aici se scurg banii tarii ;),,la clientela PDL-ista acolo se scurg banii. Am vazut aseara pe realitatea,in fuga, aveau sute de contracte cu statu,oameni din pdl,,numai prigoana avea 400-500 de contracte cu statul,,iar pe langa el mai erau altii cu si mai multe contracte,,pai da`o`n mortii ei de treaba,, :|. Am fost ieri in valcea,la un chef cu niste rude,prieteni,, iar o femeie prezenta si ea,care are firma de constructii, se plangea ca de cand cu pdl l`a putere, cei care dadeau contractele,,primeau telefoane de sus, ca trebuie directionate majoritatea contractelor catre clientela pdl. Astia de directionau contractele, spuneau ca n`au incotro,si ca numai pot sa`i dea,,de frica sa nu`si piarda locul de munca. Au bagat frica in oameni. Si inca ceva, zi`mi un munctior care a produs ceva??

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca un pic de presiune populara pe actualii conducatori nu ar strica,sa ii faca mai atenti la miscarile lor.
    In momentul de fata fiecare politician, sau guvernant, face exact ce doreste,ce ii dicteaza strict interesul lui, pentru ca stie ca nu il penalizeaza nimeni, in nici un fel,nici macar la alegeri.
    Tare mi-e frica ca modelul este cel din bancul : un evreu se plange ca are casa mica si nu are loc destul,rabinul il pune in fiecare zi sa mai ia cate un animal din gospodarie in casa, ca sa-i fie din ce in ce mai rau si cand la sfarsit ii spune sa scoata toate animalele afara,omul e fericit de cat de spatioasa e casa.
    Scenariul pare a fi de acest fel: taiem salariile cu 25%,taiem pensiile cu 15%,taiem alocatiile la mame,la copii,la handicapati,taiem tot ce putem la toata lumea,recalculam totul in minus,blocam absorbtia fondurilor europene (sa nu fie lichiditati in piata) ne injura lumea (nu-i nimic,noi oricum traim indestulati si fericiti), dupa care cand vine anul electoral dam inapoi tot ce am luat si demonstram tuturor ce bine am pus noi economia la punct ,ce dudie ea, de au revenit toate lucrurile la normal si iata-ne salvatorii tarii!
    Devenim deodata tocmai buni de ales iar daca mai distribuim si cate un ban din cei economisiti din salariile taiate,invingatori ne numim !!!
    Anonim 23.01.11, 00:45 :tare imi e ca pe tine te cheama Madalin Voicu,si ti-e dor sa mi-o s...

    RăspundețiȘtergere
  20. @Serghei: m-ai facut sa rad, nu cred ca planul lor se face in jurul saracirii sau bunastarii poporului sau ca se ia in calcul atmosfera din casa romanului. Singurul scop e imbogatirea cat mai rapida a fiecaruia desfasurata intr-un spirit competitional si apoi multiplicarea si cel mai important pastrarea averii, lupta pentru putere nu. Chiar daca vad efectele si sunt constienti de acestea, n-au ce sa faca, e ca la vanatoare, animalul va muri oricum problema e daca mananci sau alegi sa-ti fie foame, sa servesti ghinde. Cat despre bancul cu evreul, nu stiu de ce, dar nu cred ca animalele vor mai fi scoase din casa romanului...

    RăspundețiȘtergere
  21. pentru ca 'masele de oameni' sunt asa de usor de manipulat..
    iar viata "animalelor",cel putin a marii lor majoritati , nu conteaza
    inca o data, solutia o gaseste fiecare, in mod individual
    iar la urmatoarele alegeri,100%tot actualli vor castiga.e usor de intuit asta

    RăspundețiȘtergere
  22. @tudor: sa folosesti termenul de "alegeri" cand te referi la vot nu e nimic mai mult decat o dovada de bun simt. "Daca votul ar reprezenta vointa poporului, ar fi scos in ilegalitate" e o zicala care pare a veni din China, sau vechiul bloc sovietic dar spre uimirea unora, vine din patria democratiei, Statele Unite. Ce ne spune citatul asta, ramane la latitudinea fiecaruia...

    RăspundețiȘtergere
  23. Relule, militarii isi risca viata sistematic pentru apararea tarii, politistii (cel putin asa imi place sa cred ca e) apara siguranta societatii. Acum fiecare sistem are oile lui negre; Daca vrem sa nu mai fie politistii corupti, sa le dam 2000 de euro salariu, daca vrem ca doctorii sa-si faca treaba si sa ramana in tara, sa le dam si lor salarii babane ca in timpul operatiei sa nu se gandeasca ce mananca deseara. Iar in legatura cu muncitorii, arata-mi tu un muncitor care isi risca viata in teatrele de operatii in Afganistan. Parerea mea este ca politia, armata, magistratii si doctorii ar trebui sa aiba de departe cele mai mari pensii si salarii pentru ca ei sustin structura statului. Ce-ar face Romania daca acum ar intra ungurii sa ia Ardealul cand Basescu si-a batut joc de armata? ce-ar face Romania daca absolut toti magistratii ar judeca in functie de cine da mai mult ca altfel n-ar avea ce manca acasa? ce-ar face Romania daca nu ar avea medici iar oameni ar muri dintr-o boala minora? Si exemplele pot continua. Nimeni nu-i opreste pe muncitori sa faca o facultate si sa se faca arhitecti de exemplu ca sa construiasca si pe bani mai multi. Si ca sa dau un exemplu, tata a facut patru facultati pentru a ajunge ofiter superior in aviatie. Asa ca nu mai compara pentru ca nu e loc de comparatii.

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Dura Lex Sed Lex: ungurii vor obtine autonomia in Ardeal, a fost conditia pentru "contributia" lor in '89, sau mai sunt persoane care cred in revolutia poporului sau ca UDMR-ul a venit cu trenul in decembrie si-a ramas 20 de ani la guvernare...

    RăspundețiȘtergere
  25. despre politie inclin sa cred ca prea putin isi apara patria,despre militari,doar cei plecati in afara isi risca intr_adevar viata...si asta de vreo cativa ani, si sunt prea putini fata de cei ce STAU prin cazarmi..
    iar structura statului o sustin anumite servicii......

    RăspundețiȘtergere
  26. aseara pe un post de tv, unii plangeau niste generali ca le_au recalculat pensiile...iar alti pensionari mor de foame..
    bine a zis presedintele Basescu ..greu armatei o duc subofiterii..
    iar cei ce au iesit la pensie la 45 ani, ,multi tineri , sanatosi..buni de munca , au primit si o suma intre 100mil si 1 miliard...!
    bine o fi?.....

    RăspundețiȘtergere
  27. cinste militarilor plecati in teatrele de operatiuni, si veteranilor de razboi....si atat,doar acestora..respect!(nu celor ce s-au luptat cu 'bateriile 'de vin:))

    RăspundețiȘtergere
  28. @Pt Dura lex..si Adrian :Nu mi se pare corect ca o minoritate ca UDMR, sa guverneze peste o majoritate. Norocul lor a fost interesul PDL-ului de a avea majoritatea, si bineinteles ca UDMR-istii si`au impus anumite conditii(favorabile ungurilor rataciti prin Romania) cand s`au aliat cu pdlistii, iar basescu este cam la mana lor.Nu as avea nimic cu ungurii daca ar avea grija si de romani,dar si de ai lor in perfecta egalitate, dar ei prin legile care le dau,fac o discriminare la adresa noastra, a majoritatii,vizandu`si numai interesul propriu. Se pare ca strainii(in special ungurii) au pretentii mari intr`o tara(Romania) care nu le apartine. Daca nu le convine in Romania sa se duca inapoi in Ungaria,foarte simplu.

    RăspundețiȘtergere
  29. ion : Si alti colonei,maiori,generali nu au ajuns direct la funcita asta, si ei au inceput tot de jos, si ei au fost "aruncati" in tot felul de misiuni(parasindu`si familiile pt a se dedica tarii). Si ei au plecat tot de la subofiteri si ofiteri, riscandu`si viata si ducand greul. Nu s`au nascut generali sau colonei etc, au inceput de jos ca toti ceilalti din armata, si nu numai. Nu mi se pare corect sa le i`a din pensie celor care au iesit voluntar, pt ca trebuia sa le spuna de atunci, fratilor daca iesiti veti avea pensie mult mai mica, si iti spun eu ca nu ar mai fi iesit, in cazul asta. Iar suma primita de 1 miliard, este o aberatie.Sau cei care au fost disponibilizati, mai oblgigatoriu, fara voia lor. Cea ce mi se pare corect, e sa le mareasca pensia celor cu stagiul complet. Da, sa le dea mai mult. Nu stiu daca ati vazut la tv, cand un general, sau nush ce grad avea, unul care lucrase in armata, Ca dc i`au disparut 10 ani din arhiva, iar "omul pdl-ist" i`a raspuns, ca i`a mancat sobolanul din arhiva, Pai nu`ti vin nervii, nu`ti vine sa`i iei aluia tot familionu undeva ? de nesimtit.

    RăspundețiȘtergere
  30. sunt unii , cu grade mari pe umar, care nu si-au riscat nicidecum viata..cum se tot manipuleaza pe la tv..ci doar au plimbat niste hartii prin birouri..valabil si in arm si in pol...!
    7 milioane le-as da ca pensie:))

    RăspundețiȘtergere
  31. ce risc, cum adica si-au riscat viata?un sofer nu si-o risca zilnic,are responsabilitaea calatorilor si nu ia 100 mil pensie ca un comandor:)
    ce razboaie a mai purtat Romania in ultimii zeci de ani?
    iar pe strada nu spun ca , trebuie sa ai mare curaj sa iesi dupa o anumita ora:)
    Numai bine!:)

    RăspundețiȘtergere
  32. Are cineva impresia ca daca, ipotetic vorbind, nu s-ar mai da nici o pensie, nici un ajutor s.a.m.d (consideram c-ar pleca pensionarii din tara fara nici o pretentie, sau ar mierli-o peste noapte), credeti ca banii care s-ar economisi astfel s-ar regasi apoi in farfuria omului de rand, ar creste oare astfel nivelul de trai, s-ar da oare cei 25% inapoi? Cine credeti ca s-ar bucura de sumele respective...?

    RăspundețiȘtergere
  33. relu: E posibil si ce spui u..peste tot sunt si pilosi :)...dar sa nu generalizam ;). dar nu mi se pare corect decat 7 mil de lei vechi :). Taicame`o a fost inginer in aviatie, odata testau un avion, si a explodat pe pista, inainte sa apuce sa decoleze, au murit oameni, taicame`o a avut noroc, nu a fost aproape de avion. Iar asta e doar unul din foarte multe accidente. Sa vezi si u ce avioane la mana a 5a cumpara guvernul,de tot rasul, ruginite, cu riscuri foarte mari de accidente, sau de a se intampla ceva in timpul zborurilor. Ce stie basescu, el s`o puna pe fiesa aia la carte ca ne face de ras in Parlamentul Europei, daca tot a bagat`o acolo, macar s`o puna la invatat, ca il face si pe el(mai ales ca e pres unei tari) dar se face si pe ea de rasul lumii. #Anonim 15:54: depinde la ce te referi cand spui sofer, sofer sunt si eu, soferi sunt multi, si n`am nicio pensie, sau salariu.Si nu e vorba neaparat de razboaie, cum am spus mai sus: se testeaza tot felul de avioane, de motoare pe avione, tancuri, armamente,etc. din care se pot declansa, din pacate, tot felul de accidente. Iar de politisti ce sa zic, sunt si politisti corecti si corupti, si la fel si ei isi risca viata, nu ai vazut cazuri la tv cu politisti batuti, chiar si impuscati, taiati, si asta datorita proastei legi care nu prea ii apara, si nu`i lasa sa foloseasca armamentul din dotare, cum ar trebui, si cand ar trebui. Iar ca sa numai fie corupti, evident le trebuie si lor salarii mai mari. Dar sa sti ca politia isi face treaba, dar sunt anumiti judecatori corupti care,probabil din cauza ca au salarii mici, sau probabil sunt lacomi, accepta mita. Am fost recent la un proces in Craiova, iar lipsa totala de securitate mi se pare o mare prostie,porcarie, mai ales pt judecator, care se "joaca" cu destinul omului,pe baza faptei sale, care trebuie sa aplice corect principiul justitiei. Nu au detector de metale, nici macar perchezitie, iti dai seama ca oricand un inculpat poate sa introduca foarte usor un pistol,cutit,etc si sa`i "imprumute" glontul pistolului, sau lama cutitului, sau pur si simplu sa`l ia la bataie. Ce am vazut eu, decat o patrula alcatuita din 2 politsti comunitari,atat.

    RăspundețiȘtergere
  34. Adrian, ai dreptate. Fi atent ce smecherie fac. Ei iti iau 25% din salariul(vrajeala ca au luat si 50%,fara nicio instiintare) pe care il ai,actual. Dupa care zic ca iti dau inapoi cei 25% din salariu, dar defpat iti dau inapoi 25% din salariul cu care ai ramas din prima scadere,deci ei oricum raman pe +. Adica ai 3000 ron, iti ia 25% din ei(750ron). Dupa care, ramai cu 2250, iar din astia iti ridica cu 25% din ei,nu din 3000(adica 562,5ron),deci ei oricum raman in plus. Dar am vazut ca le dau 15% din salariul,dupa prima scadere de 25%. Deci 15% din 2250 ar veni 337,5 ron, iar in final ajungi sa iei doar 2587,5 din cei 3000 ron pe care ii aveai. Simplu,ei raman pe + .

    RăspundețiȘtergere
  35. relule, cum a spus si madalin, sunt si pilosi. Cum el l-a dat exeplu pe taicas-o care putea sa moara in explozie, il dau si eu din nou exemplu pe tata care asa cum am mai spus lucreaza tot in aviatie( comandor). El a fost la un moment dat instructor pe avioane proaspat scoase din fabrica. El le facea primul test. A avut accident din probleme tehnice si in loc sa catapulteze, dupa procedura si se termina totul cu bine, a decis sa ramana in avion si sa forteze o aterizare fortata intr-un lan pe camp pentru a salva viata elevului, care se blocase si in plan secund pentru a salva si aeronava. Cu ce s-a ales? Cu cateva luni de spitalizare si imobilizare la pat, nu i s-a mai dat dreptul sa zboare pe avioane de lupta ( sau pe orice avion cu scaun ejectabil) pentru ca nu i-ar mai fi rezistat coloana in cazul unei catapultari, fara niciun bonus la salariu. Iar din 80 de milioane cu care isi permitea sa faca rata pentru o masina, pentru o casa, i-au lasat 30. Vi se pare normal, ca din aia 30 12 mil ii da pe rata la masina; mai trebuie sa plateasca casco, RCA, intretinerea, telefoanele si cam astia sunt banii. Spui de pilosi; sunt multe persoane cum si si cazul tatalui meu care au plecat de la tara, fara niciun ban in buzunar, care plecau sa munceasca pe santier ca sa scoata o fata la un suc si care au ajuns in functii mari de conducere. Si ca sa mai dau un exemplu iar cu asta inchei, si mie mi-au luat 25% din bursa de student. Din 2 mil jumate pentru care am invatat pe rupte, mi-au lasat putin peste 1 jumate. Suma nu este mare dar daca a ajuns statul sa cerseasca bani de la studenti si pensionari, cine stie unde se va ajunge. A fost revolutie si in Tunisia si in Albania. Lasa ca incet incet se apropie si de Romania

    RăspundețiȘtergere
  36. "Sa le luam si zaharul din ceai! Sa luam chilotii de pe ei fara sa le dam pantalonii jos! Sa furam tot, ca nu se mai da nimic inapoi!" sa ne gandim ca mai exista si alt sistem pe care se merge afara de asta, e pur si simplu amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  37. daca opozitia ar fi vrut sa vina la putere , o faceau de mult...
    in 96 am sperat ca o vom duce mai bine cu cdr, in 2000, cu pdsr, in 2004, cu liberalii si basescu,in 2008, cu pdl si basescu... de ce am duce-o mai bine din 2012?

    RăspundețiȘtergere
  38. (e atat de simplu sa prevedem cine va castiga urmatoarele alegeri..)se iau masuri pe termen lung, legi care se aplica la fel, pe termen lung..ex:recalcularea are termen 12 12 2011...si multe altele..legea salarizarii, legea invatamantului..care nu s-ar mai aplica daca actuala putere ar pleca, asa cum tot incearca sa se inoculeze,cum ca , opozitia chiar ar vrea sa vina la putere:)
    cred ca in unele 'cercuri' se stie inca de pe acum ,ca tot actualii vor ramane..:)

    RăspundețiȘtergere
  39. @ tudor: "actualii" sunt de 20 de ani la putere :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Noi, tineretul trebuie sa schimbam lumea, trebuie sa numai plecam de la conceptia de a fura,de a ne imbogatii rapid prin mijloace suspecte, trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem ceva pt viitorul nostru! si al copiilor nostrii. Eu,unu, vreau sa ma pot exprima liber,fata de orice lider de partid, fata de un presedinte al tarii, sa`mi pot spune punctele de vedere,ideile, bune sau rele cum sunt, daca sunt rele,cineva probabil imi va atrage atentia,iar daca sunt bune probabil cineva mi se v`a alatura. Trebuie sa invatam sa gandim singuri, sa gandim liber, trebuie sa redescoperim spiritul civic(de mult uitat), trebuie sa tinem cont si de ceilalti indivizi, pt ca traim intr`o societate organizata...sa mergem chiar pe prinicipul: "ce tie nu`ti place altuia nu`i face". Trebuie sa ne zbatem pt drepturile noastre, gata cu tacerea, cu frica impusa de anumite regimuri, anumite partide(unul aflat chiar acum la putere). Trebuie sa invatam sa fim corecti, gata cu pilele, cu nepotismele, daca vrem sa ajungem o tara respectata de alte tari, daca s`ar putea sa fim un model. Atunci cand suntem nemultumiti sa avem curajul sa luam atitudine. Sa invatam sa ne respectam intre noi. Vazui astazi la un post local de televiziune din Craiova, un protest alt militarilor. Sa va spun ce a avut de spus prefectul de dolj: ca va avea el grija sa fie sanctionati cei in cauza,,asta inseamna cenzura liberei exprimari, adica oamenii pe care s`au "pisat" la figurat PDListii,luandu`le din salarii,pensii,dand oamenii afara, nemultumiti, au iesit sa`si spuna punctul de vedere,,,dar la gandirea prefectului pdlist,,la ce puteai sa te astepti? numai prin TEAMA stiu ei sa`si castige "respectul",,prin forta de constragnere :|.. Gata ! trebuie sa inteleaga ca s`a sfarsit cu tacerea !!! cat sa mai suportam ?

    RăspundețiȘtergere
  41. pai, cam asta vrem toti , de 21 de ani incoace nu?:)
    eu unul nu cred ca cei din opozitia asta sunt asa, niste sfinti, cand vor ajunge la putere, se vor gandi la amaritii de prin blocuri, sau la cine stie ce sat uitat , si nu la familiile lor..:)
    plus de asta cei din opozitie si cei din putere, nu sunt"certati"intre ei, din contra , au businessuri impreuna etc...:)si uite asa merg mana in mana:)
    iar 'multimile', ce fac?se impart in doua categorii pro sau impotriva pdl..:)crezand ca, chiar se gandeste cineva la ..cei multi, ca sa zic asa:)
    Da, solutia este munca, invatatura, sa vada fiecare ce poate , cat poate , si cat merita:)
    Sa auzim de bine:)

    RăspundețiȘtergere
  42. @tudor
    asa se explica ,, ca la mitinguri ,la dansul pinguinului, la motiuni, toti rad...toti glumesc dupa aceea, ca si cand totul e o mare regie

    RăspundețiȘtergere
  43. Singura solutie e, cum a zis si Serghei, sa se destepte romanul, sa nu mai puna botu', sa mestece si el putin sa nu mai fie pelican. Asta e singurul lucru care ar putea schimba intradevar ceva. Orice alta strategie se poticneste-n popor, el trebuie sa se schimbe nu alesii.

    RăspundețiȘtergere
  44. Serghei, implica-te si tu-n "teoria chibritului" aici, baga-te si tu-n seama, ce facem cu romanii astia. Eu impart tara-n 3 categorii: fraierii (care sunt cei mai numerosi si dorm pe ei), cei care sunt suparati ca prima categorie exista (mai putini numerosi 1/100) si cei care sunt fericiti ca prima categorie exista (mai rari 1/1000). Eu fac parte din a 2-a, tu acum cam tragi sa intri-n a 3-a cu Diaconescu care e acolo de cand si-a facut televiziune. Daca intr-n a 3-a, mai vrei sa se destepte romanu', sau sa ramana asa cum e...?

    RăspundețiȘtergere
  45. Adrian M.: daca ajung in a treia, aleg sa ramana fraier. Pana atunci sunt blocat cu voi in a doua.

    RăspundețiȘtergere
  46. despre serghei macar ai fost deschis,sincer si independent pentru asta numai respect.pentru afirmatie sati fie rusine

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...