miercuri, 26 mai 2010

Tablou din expozitia 1987 Serghei Niculescu Mizil

O amintire din perioada in care viata pictorilor era efervescenta.
La atelierele mansardate din Calea Victoriei, viata era boema ,plina de forfota si evenimente.
Intelectualitatea romana (care pe vremea aceea avea bani si un nivel de trai destul de bun)impreuna cu strainii care ne vizitau tara , erau interesati in arta si cumparau de multe ori, tablourile direct din atelier.
Rasete,glume,petreceri ad hoc organizate ,bautura,studente de la Institutul de Arta,ore de creatie intensa ,expozitii organizate prin Uniunea Artistilor Plastici, toate se succedau intr-un ritm ametitor.






21 de comentarii:

  1. Frumos.Mai poti pune si altele? Si sa stii ca viata celor din domeniul Artelor este si acum boema.Si e fantastic sa traiesti asa! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Serghei,am uitat ceva:
    1. Imi place ca incerci sa ne arati si o alta latura a ta.
    2.Nu imi place (si am mai lasat un comentariu legat de asta) ca e prea mare diferenta dintre postarile tale.Am inteles ca "limbajul tau are mai mult farmec prin viu grai",insa,fara sa te subestimez (nu sunt nesimtita),cred in continuare ca unele postari nu sunt scrise de tine.Asta si pentru ca nu te vad pe tine stand sa-ti alegi astfel cuvintele.Eu,de exemplu,vreau sa vad aici ce scrii tu;daca as vrea sa vad o gramatica exemplara as citi DOOM-ul,nu blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. actor, pictor, patron,pe la tv e invitat tot timpul , na ba fraierilor sa mai comentati, ca no sa ajungeti nici 1 la suta din valoarea lui Serghei. succes in continuare. crisit suceava

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa mai pun cateva poze cat de curand.Din pacate viata artistilor pictori nu mai este nici pe de parte ceea ce a fost inainte.
    La atelierele de care va vorbeam este o jale si o paragina cumplita.Multe sunt goale pentru ca chiriasii nu si-au platit obligatiile la UAP, la altele s-a taiat incalzirea din motive de neplata etc.
    Expozitiile nu se mai termina cu vanzarea prea multor tablouri(banii sunt posedati in general de oameni care nu sunt educati in acest sens) in schimb realizarea si organizarea lor aduce cheltuieli.
    Artistii care nu au apucat sa devina "consacrati" nu cred ca mai au sanse sa se realizeze acum.Ideea de a trai, doar din pictura, cred ca putini pictori romani in viata o mai pot materializa.
    Viata artistica si-a mai pastrat din savoare pentru actori,regizori,scenografi,pentru cei din media si televiziune dar de multe ori cu niste enorme costuri morale

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,asta e adevarat,nu se poate trai doar din pictura (adevar valabil si in alte domenii).In mesajul de mai sus nu ma refeream la partea materiala.
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai cand mai apari pe la "OTV-uri", recomanda-le fanilor tai carti de citit, piese de teatru si alte activitati culturale.Astfel vei contribui, in timp, la bunastarea materiala a pictorilor si actorilor, pe care vad ca-i compatimesti.

    Am o intrebare(nu vreau sa fiu indiscret, dar chiar astept raspuns): De ce ai pus Google Ad Sense pe blog?? Intreb deoarece am o oarecare indoiala cu privinta la autorul acestui blog

    RăspundețiȘtergere
  7. Serghei spunea...

    Pentru Narcy:o sa-l intreb pe Danieliuc sau pe producator daca l-au scos pe CD.S-ar putea sa fie si pe internet,te tin la curent.


    Se Poate Un Update la acest comentariu ?

    MS Anticipat
    Numai Bine

    RăspundețiȘtergere
  8. CatalinL : nu cred ca sfaturile mele in directia culturalizarii ar fi urmate de cineva,pentru ca eu sunt identificat mai mult cu rebelul din mine decat cu pictorul din mine de catre publicul larg(ceea ce de altfel corespunde proportiei reale).
    Eu las pe fiecare sa faca ce vrea si sa creada ce vrea.
    Istoria este urmatoarea :tabloul din fotografie se afla in colectia cuiva.
    Bichir l-a vazut si a considerat ca merita fotografiat si aratat.Publicarea este un fel de a multumi celui care l-a apreciat si s-a agitat sa-mi parvina pozele.
    Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic,nu doresc schimbarea perceptiei publice.
    Sunt cel care sunt: nebun,coleric,agresiv,inventiv,inteligent si perspicace, educat sau nu,comunist sau nu,etc si nu am nici o problema cu oricare din aspectele mentionate.
    Privitor la prezenta Ad Sense pe blog, am urmat recomandarea unui prieten, asa cum am urmat recomandarea unui blogger de a lasa comentariile complet libere.
    Narcy - nu am uitat revin cu amanunte

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumos! se simte sufletul de artist pe care il porti in tine...esti bine asa cum ai enumarat in postarea ta..educat,inteligent agresiv pe alocuri..sunt sigura ca ascunzi un suflet foarte frumos si foarte maaaree! am lasat un comment la "ca sa terminam odata cu prostiile astea cu comunismul meu..." as vrea sa-l citesti...aveam o rugaminte legata de nicusor si zoe ceausescu. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut

    "Narcy - nu am uitat revin cu amanunte"

    Eu te-am tot "stresat" cu detalii despre acest film nu Narcy intrebare de mai sus este extrasa dintr-un post mai vechi semnat de Narcy.

    MS pentru raspuns sper sa am noroc si sa te vad performan ca actor :)

    Nu e nimeni aici decat noi sticlele...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nicu si Zoe apar in pozele postate pe pagina Trecutul meu.Am reusit sa mai pun cateva date de identificare pentru personajele din poze si sigur voi reveni cu aspecte frumoase in ceea ce ii priveste(pe toti cei 3 frati)
    Salut Liviu, eu am filmul pe cd dar nu pot sa-l difuzez pe internet din respect pentru Danieluc si producator.O sa caut totusi o varianta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi ca s-a casat tot ce era pozitiv legat de ceausesti .

      Ștergere
  12. Salutare

    Nu pot decat sa-ti multumesc inca odata pentru promptitudine.

    Poate Dl Danieluc este de acord cu o difuzare la unul dintre restaurantele tale din Bucuresti ca si asa vin caldurile si ar fi frumos seara un sprit si filmul cu tine :)

    PS: tocmai am revazut inregistrarea de la OTV in care ii explici lui DD cum se subtilizau toalele pe vremea aia...iti pot spune ca la ora actuala inca mai merge 110% in Castellon, Mallorca etc Ani Au Trecut Dar Oameni Au Ramas La Fel.


    Nu e nimeni aici decat noi sticlele...

    RăspundețiȘtergere
  13. ce mazgalituri, ce asa tare vedeti la tablourile lui?

    RăspundețiȘtergere
  14. imi place de tipul asta, e un ,,derbedeu'' pe cinste :)))))!...cati o sa mai fie ca el???....prea putini!!

    RăspundețiȘtergere
  15. asta e singura imagine ce am gasit-o pe tot netul cu o pictura de-a ta mizile......restul unde-s ca sa te poti numi pictor?Asa ceva si un copil in clasa 1 picteaza.....da.....

    RăspundețiȘtergere
  16. pune o poza cu tablou din 2010-2011,nu din 1987.............ai mai pictat tablouri de-atunci?.....pune poze sa le vedem si noi........

    RăspundețiȘtergere
  17. Am avut-o profesor pe Zoe Ceausescu. Super om!
    Serghei...il savurez, a fost LIBER toata viata lui, iau exemplu pentru viitoarea mea viata (poate voi fi si barbat) !!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt interesat de un tablou de al tau serghei daca ai de vanzare, respect!

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...