vineri, 21 mai 2010

Libertatea 21.05.2010

Liber la cuvânt - Mulţumesc, OTV!
21 Mai 2010

Spre deosebire de neamuri, pe prieteni poţi să ţi-i alegi. Dan Diaconescu l-a avut invitat pe Serghei Mizil. Dincolo de politeţea patronului OTV, care l-a catalogat drept “analist politic”, Serghei a fost într-o formă de zile mari. Percutant, cu răspunsuri de bun simţ care au lovit la ţintă. Fără ranchiună şi neînregimentat politic, fiul fostului demnitar comunist a făcut o echipă redutabilă cu “micul mogul” Diaconescu. Nu scriu aceste lucruri pentru că mă leagă o sinceră prietenie de cei doi. Viaţa îţi joacă feste! Eu, un om de dreapta, chiar radical, am ajuns prieten la cataramă cu fiul unui mare comunist. Spre uimirea unor tembeli dogmatici, am descoperit la Serghei Mizil lucruri care astăzi par a fi apanajul unor vremuri de mult apuse.

O familie impecabilă, corectitudine şi loialitate, simţ al dreptăţii. Toate amestecate într-un înveliş de tip Molotov - o armură a teribilităţii pe care puţini pot să o străpungă. Caracterul unui om nu ţine de opţiuni politice. Nici de gesturi rebele, de puşti care- şi ascunde marea timiditate în licori bahice sau în gesturi extreme. Ci, de inimă, de suflet! Când se va scrie adevărata istorie a comunismului, poate cineva va recunoaşte meritele lui Serghei şi ale altora. Acelea de frondă, de haiducie împotriva unui sistem ce părea veşnic. Până atunci, îmi ridic pălăria în faţa lui Diaconescu şi mă bucur că am putut să-mi aleg prietenii. Unul este Serghei!

36 de comentarii:

  1. Exceptional, pot sa vomez pe voi amandoi ? Merci

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa cred!!! Serghei isi are intr-adevar meritul lui,locul lui,intr-un fel sau altul e nevoie de cineva ca el,dar cum sa iti scoti palaria in fata lui Dan Diaconescu cand el in respectiva emisiune numeste mai mult de jumatate din romani "tampiti"?! citez:"tampitii astia o sa-l voteze iar!"(e vb despre cei care l-au votat pe Base).Subliniez faptul ca nu tin cu niciun partid,nu impartasesc ideologiile niciunui partid,de fapt nici ei insisi nu cred ca le mai impartasesc;dar nu poti jigni in asemenea hal oamenii si pana la urma propriii-ti tai telespectatori,e dovada de neprofesionalism.Inca o data,DDa demonstrat ca putin ii pasa de telespectatori si ca doar se foloseste de ei.Na,de data asta i-a scapat pasarica!
    Cu ganduri bune,Corina

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din categoria "poate va place!" :))

    9 motive pentru care nu esti un roman adevarat:
    1. Nu-ti plac hohotele de ras ale lui Gigi Becali la televiziune in direct. Cand vorbeste Gigi pe post, restul e tacere. Romanii il asculta pe Gigi vorbind despre fotbal, fisc, Coelho, securisti-comunisti, ursi, oi, hahalere, zdrente. Gigi e in tot si in toate. Noi suntem multi si prosti.
    Avantaj Gigi.
    2. Nu ai plecat niciodata “afara”. Nu ai facut nici un Revelion in Antalya sau Creta. Nu te-ai dus nici macar pana la Ruse sau Debretin. N-ai nici macar un var de-al treilea plecat in Italia sau Spania.
    Hal de european ce esti!
    3. Nu ai vazut nici un episod din prima telenovela romaneasca, “Numai iubirea”. De parca asta n-ar fi de ajuns sa fii un nimeni, habar n-ai cine e Papi si ce vrea el. Ai trandavit cu telecomanda in mana, fara sa afli ca, peste noapte, s-au nascut primele vedete de telenovela autohtona.
    Jalnic.
    4. Nu ai trimis niciodata vreun SMS la nici o emisiune “interactiva” unde puteai castiga o groaza de bani. Atunci, ce nevoie mai ai de telefon mobil daca nu trimiti SMS-urile unde trebuie?
    5. Nu ai cerut iertare nimanui la televizor, nu ai facut nici o declaratie de dragoste, nu ti-ai inselat niciodata nevasta, nu ai facut nici o surpriza nimanui, nu te-ai batut cu nimeni, nu stii ce vor fetele, nu ai dat mana niciodata cu Mircea Radu. Nici macar nu stii ce numar de inmatriculare are caravana dragostei.
    Pe ce lume traiesti, dom’le?!
    6. Nu ai fost de vreo doi ani in Mall. Inca nu ai aflat ca acolo e noua Mecca a teribilismului vestimentar, ca e “trendy” sa te foiesti intolit pe scarile rulante, chiar daca nu cumperi nici macar un nasture?
    Unde naiba te duci, la biblioteca?
    7. Nu te-ai dus niciodata la un hair stilist. Tot la frizeria de cartier te tunzi, ca un neica nimeni. Ba mai si lasi bacsis la plecare.
    Esti atat de rudimentar!
    8. Nu stii nici un refren din repertoriile lui Nicolae Guta, Florin Salam sau Liviu Pustiul. N-ai fost niciodata “Suparat, Doamne, suparat”. Nu ai dusmani, nu ai femei, nu ai bani, nu ai masini, nu ai aur, nu ai necazuri, nu ai oftica, nu ai dansatoare din buric pe masa din bucatarie.
    Esti nasol, gagiule!
    9. Nu ti-ai pus inca termopane, centrala termica, parchet melaminat, aer conditionat, usa blindata, monitor LCD, televizor cu plasma, jaccuzi.
    De ce nu locuiesti, dom’le, intr-o cutie de carton?

    Cu ganduri bune,Corina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 10. N-ai aparut niciodata la tembelizor cu cellphone-ul atirnat de git.
      La ce mai ai git dom'le doar sa conecteze capu' de trup?

      Ștergere
  5. lulu... esti rupta de realitate fata... nu credeam sa existe cineva care sa-l pupe in fund pe comunistu' asta..dar uite ca viata imi rezerva surprize.Florian bichir asta daca se lauda cu prietenia cu serghei e un distrus, cu prosti nu poti sa te lauzi decat daca esti tot prost si nu-i observi prostia..

    RăspundețiȘtergere
  6. cristi suceava21 mai 2010 la 21:47

    lasa-ne anonimule, esti in plop si plopul ii in aer

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca de obicei, romanii nu stiu sa comenteze decat intr-un mod absolut scarbos, uitand ca aparentele pot sa insele.
    Cand dracului om invata sa nu dam cu certitudini in niste oameni pe care nu-i cunoastem si sa ne limitam la ce au facut ei? Bine, sau rau.
    Cand vom invata ca ceea ce ne place noua nu e neaparat sa le placa tuturor?
    De aia uneori ma simt strain de poporul asta.
    Ar trebui moderate comentariile Serghei...

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cei care il fac pe Serghei comunist sunt la fel de idioti ca cei care-l pupa in cur.Nu e nimic rau in a fi comunist.Romania nu a inteles comunismul pentru ca nu l-a avut, pentru ca el nu exista de fapt.Romania a trait in dictatura.
    Vad pe strada pusti care asculta manele pe telefonul dat pe speaker,vad elevi agresandu-si verbal si fizic profesorii, vad soferi injurandu-se in trafic ca la usa cortului, vad tirajele ziarelor de joasa speta crescand uimitor(Libertatea, Click, Cancan), vad audientele emisiunilor propovaduitoare de sex si scandaluri urcand spre cer(Acces direct,Show Pacatos, La Sueta,DDD). Toate astea provoaca durere pentru cei care nu se regasesc in enuntul de mai sus.Dor pentru ca cei care ajuta la infaptuirea lor sunt fani Serghei Mizil,DDD,Florian Bichir,Florin Salam, Adi Minune,Adriana Bahmuteanu, Nikita ,de pitici porno si listei imense de alte specimene.Cum ajung astfel de oameni sa fie apreciati si sa adune in jurul lor atat de multi sustinatori?Ce au oamenii astia special?Banii facuti exploatand prostia unei natii greu incercate de soarta nu te fac special.Deloc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu sunt fan al liberei exprimari.De aceea va rog sa dati click pe urmatorul link.E un articol genial referitor la Florian Bichir si ziarul Libertatea.click aici

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si simt nevoia sa imi cer scz pt limbajul folosit.

    RăspundețiȘtergere
  14. Serghei cred ca ar fi totusi bine sa moderezi cat de cat comentariile. Stiu ca tu esti deschis opiniilor tuturor, dar totusi sunt persoane care depasesc orice limita. Sa intri si sa iti spui parerea e ok daca s-ar putea face fara jigniri totusi. Macar comentariile care il privesc pe dl Bichir, cu toate ca as vrea sa dispara si comentariile injurioase la adresa ta. In rest... Esti un scump si tine-o tot asa. Mare dreptate ai si bine mai expui lucrurile. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. serghei dao afara pe fraiera asta de gara LULU

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. PLEACA DUPA BLOGU ASTA CA TE INJUR ESTI CHIAR NESIMTITA

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. NU VORBESC CU PROSTI DECI DACA MAI SCRI CEVA NE INTREBATA TE INJUR

    RăspundețiȘtergere
  20. La adresa ta fii sigur ca nu o sa sriu nimic. Momentan ma aflu pe blogul lui Serghei Mizil. Si ma pot exprima liber atat timp cat el imi permite.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iar daca ma consideri proasta iti spun ca ma bucur. Inseamna ca aveam posibilitati mult mai mari pe care nu le-am indeplinit defapt. Oseara placuta iti doresc Anonim, spun asta fara a fi ironica.

    RăspundețiȘtergere
  22. VICTOR CIUTACU22 mai 2010 la 23:14

    NU ITI PERMITE CHIAR ESTI NESIMTITA

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi cer scuze domnule Ciutacu. Pe dvs va respect si ma retrag.

    RăspundețiȘtergere
  24. CatalinL hai ca a inceput sa-ti placa de Serghei. :) Din ura se poate naste o mare dragoste. ;) Parerile se pot schimba mereu, ca intotdeauna primele aparente sunt inselatoare.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Ralu invata sa citesti printre cuvinte(e interesant jocul, crede-ma).Cand o sa-mi placa mie de Serghei, Romania o sa reprezinte o stea pe drapelul USA
    @Lulu ala nu e victor ciutacu.nu-ti mai cere scuze in fata tuturor golanilor.e acelasi anonim care se exprima ca un birjar....(si chiar de-ar fi fost ciutacu, cum vine asta??tu iti expui parerea, ciutacu te face nesimtita, si apoi tu iti retragi cuvintele???)

    RăspundețiȘtergere
  26. CatalinL nu imi retrag cuvintele, pur si simplu imi cer scuze pt motivele care l-au facut sa creada ca sunt nesimtita. Cand am spus "ma retrag" m-am referit la faptul ca o sa ma retrag de aici de pe blog. Pot sa il plac pe Serghei si fara sa intru aici si sa ma cert cu lumea. Si fata de tine trebuie sa imi cer scuze pt felul cum am vorbit. O zi buna. Lulu

    RăspundețiȘtergere
  27. Lulu,cand am spus "cum de ai indraznit sa fii politicasa si sa-mi raspunzi",nu a fost o rautate la adresa ta,ci o ironie la adresa celui care te-a atacat.Blogul acesta ii apartine lui Serghei Mizil,in consecinta el e singurul care are dreptul sa ne modereze comentariile!
    Cu ganduri bune,Corina

    RăspundețiȘtergere
  28. "politicasa" chiar cu "o" intre "c" si "a" :)))
    Cu ganduri bune,Corina

    RăspundețiȘtergere
  29. corina sper sa nu fi cora lui serghei ca aveam o idee mai buna despre ea....

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonim,hai sa nu intram intr-o polemica,vrei?
    Cu ganduri bune.

    RăspundețiȘtergere
  31. Salut.Imi poate spune cineva locatia din Bucuresti a restaurantului,lui Serghei? Multam anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Restaurantele din Bucuresti sunt:
    1.La Cena 1 - str.Maria Rosetti nr.1-3 sector 2 Bucuresti
    2.La CEna 2 - str.Matei Basarab nr.61 sector 3 Bucuresti
    detalii pe www.lacena.ro

    RăspundețiȘtergere
  33. Ai avut p prestaie mischto la OTV, i-ai dat clasa la dobitoku de la PDl Radu Feldman Alexandru care te suna de pe numar ascuns.
    I-ai dat-o prim bor belitului original.
    Nicu e un sfant fata de labagii de acum. Se caca pe ei ca vor face si vor drege si dup alegeri uita de fraierii care i-au votat. Mishto in politica, te injura toti, dar iesi cu sacul plin. Domnul Mizil nu mai avea cunva o nepoata in politica? Sper ca nu la PDLabagii astia. Bafta Serghei la retaurante.

    RăspundețiȘtergere
  34. Cate poate scrie Unchiu' Sapro asta pt o ciorba moka. Cred ca a facut cariera si inainte de '89.

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...